icon

Rúška a respirátory - prehľad

luzzia
13. mar 2020

Ahojte, rozhodla som sa zalozit toto vlakno, kde by som chcela, aby bol taky nejaky aktualny prehlad rusok a respiratorov, ktore su momentalne dostupne a daju sa kupit.
Tato tema je a este zrejme aj nejaku dobu bude velmi aktualna a bolo by fajn, keby to bolo vsetko na jednej kope a pripadne to pomohlo ludom, ktori sa potrebuju zorientovat a chcu si vybrat, zvazit, zaobstarat atd.
Bolo by asi uzitocne, keby ste tu hadzali rovno linky na stranky/eshopy, kde sa daju zaobstarat a pripadne nejake info k tomu o cene alebo o aky typ ruska ide, nech si potom kazdy vie tymi prispevkami prebehnut a pripadne si pozriet, co by chcel alebo potreboval.
Ja som si predchvilou k tomu sadla, ze idem prebrazdit vody internetu a teda zostala som trosku sklamana a zaskocena, ani nie z nedostupnosti, ale z roznorodosti cien a teda pri niektorych mi to prislo, ze vyslovene asi vcera sklepali stranku na kolene a predavaju ruska za 10x ceny, lebo situacia je taka, aka je.. Takze preto tato tema, ze snad si tu pomozeme navzajom odporucaniami na nejakych serioznych predajcov a tak 🙂

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
hagshop
15. mar 2020

Ruska, ktore by mali byt ucinne, lacne a nie jednorazove sa uz robia. Dodavat by ich mali postupne na buduci tyzden. Nemalo by sa jednat o klasicke ruska, ktore maju ucinnost tak cca 15 %, ale o specialne na virusy.

https://www.youtube.com/watch?v=wQ_J-qMPEaw
mogaa
15. mar 2020

@lorenam ďakujem, objednala som....malo by to byť lepšie ako klasická bavlnená rúška, aj ked to nie je klasický respirátor lebo to nemá filter a účinné na koronu sú len ff3, ale vždy lepšie niečo ako nič- toto sú respiračné rúšky, nie respirátor.....uvidím aké budú, ak len z látky tak to hodím vždy na pár min.do sušičky aby sa to dezinfikovalo, v tomto to je možno lepšie ako jednorázové respirátory......pozerala som aj cez bazoš, nejaký dobrák tam predáva aj respirátory ale použité!🙂
@hagshop prioritne tie rúšky pôjdu zdravotníkom a do nemocníc, takže do lekární sa dostane obmedzený počet

hagshop
15. mar 2020

@mogaa to je jasne, ale vyrobené má byt 1 250 000 kusov, tak určite niečo ostane aj nám.

ikuska88
15. mar 2020

@janinah no ja si ešte zo zravotnej školy pamätám ze nas tam učili ze biela strana von a farebna modra napr. dnu takze tak....

kvevka
Odpoveď bola odstránená
deedol
15. mar 2020

@kvevka urcite farebna von...

demonka5
15. mar 2020

@deedol ahoj prosim ta a nevies ako dlho trva dorucenie?ja mam len mail o potrvdeni objednavky

deedol
15. mar 2020

@demonka5 vobec neviem :(

demonka5
15. mar 2020

@deedol dakujem za odpoved ja som to pochopila,ze ich aj vyrabaju keby sa to pohlo a spomenies si daj prosim vediet ked ta informuju

deedol
15. mar 2020

@demonka5 jasne, dam

ikuska88
15. mar 2020

@kvevka ja pracujem na ARE a tu to tak všetci nosime, aj na SZS a VS nas to tak učili.... Dnes som zachytila v médiách ze naimpregnovana je ta farebna strana preto z vonka sa nosi aby sa kvapocka nainfikovana nedostala nam do ust ci nosa... Tak predpokladám ze preto farebna strana sa na operackach a ARE nosi vnútri aby sme neinformovali pacienta...snad som to zrozumiteľne napisala...

zmrzlinka8
16. mar 2020

@17alisha prosim ta a kde sa daju este zohnat take polomasky s filtrami? dakujem

17alisha
16. mar 2020

@zmrzlinka8 napriklad tu, na objednavku do 7 dni...tato je uz aj s filtrami https://www.u-max.sk/ochranne-pomocky/5835-polo...
alebo aj tu budu mat buduci tyzden naskladnene: https://www.conrad.sk/ochrana-dychacich-ciest.c...

ameli221
Odpoveď bola odstránená
jankakalmanova
26. mar 2020

Objednával niekto zo stránky www.monarchial.sk ? Objednali sme rúška pred 2 týždňami, aj zaplatili a nikto sa nám neozýva. Máte s nimi skúsenosť?

zuzkakkk
Odpoveď bola odstránená
zuzkakkk
Autor odpoveď zmazal
zuzkakkk
Odpoveď bola odstránená
jankakalmanova
27. mar 2020

@zuzkakkk a môžem sa spýtať ako riešite objednávku resp. nedodanie tovaru z monarchial.sk? Predpokladám, že ste za objednávku platili vopred. Nakoľko už 2 týždne trvá žiadna odozva z tohto obchodu, zvažujeme podanie trestného oznámenia. Podnet bol postúpený na SOI, ČOI, Európske centrum ochrany spotrebiteľa a takisto Heureka tento obchod zablokovala, keďže je podozrivý podľa info z Heureky.

mpodnety
1. apr 2020

@jankakalmanova @zuzkakkk Taká istá skúsenosť, nedošiel e-mail o potvrdení, úhrada vopred, tovar nenošiel, bez kontaktu. Mohlo by ísť o podvod. V tejto veci plánujem podať trestné oznámenie. Aby som uniesol dôkazné bremeno, potreboval by som, aby mi čo najviac ľudí pomohlo a opísalo mi ich skúsenosť - môžete ma kontaktovať na mpodnety(zavináč)gmail.com. V trestnom konaní by ste sa mohli pripojiť ako spolu - poškodení. Vopred ďakujem za súčinnosť

lubka300
Odpoveď bola odstránená
lubka300
Odpoveď bola odstránená
lubka300
Odpoveď bola odstránená
lubka300
2. máj 2020

@lenkakravcova To snad nie 😂

zmrzlinka8
4. máj 2020

@jankakalmanova ja som objednavala 16. marca, zaplatila som 70,80 eur vopred z uctu a tovar nikde dodnes. ziadala som mailom o vratenie penazi, ziadna odpoved zatial.

zmrzlinka8
4. máj 2020

@mpodnety ja som objednavala 16. marca, potvrdenie objednavky doslo, zaplatila som 70,80 eur vopred z uctu a tovar nikde dodnes. ziadala som mailom o vratenie penazi, ziadna odpoved zatial.

jankakalmanova
6. máj 2020

@zmrzlinka8 dobrý deň, sme v kontakte s viacerými podvedenými ľuďmi týmto obchodom Monarchial v celkovej hodnote 4 tisíc eur. Môžte sa pripojiť mpodnety@gmail.com

arimaj
7. máj 2020

Ja som objednávala z tadeto https://pravalekaren.sk/produkt/respirator-kn95/ a spokojnosť... Lacná cena a prišlo za 2 dni

zuzanka.zuzu
7. máj 2020

@arimaj Na základe zmeny zákona zo dňa 6.4.2020 platí zákaz predaja tohto typu respirátora širokej verejnosti. - takže pokiaľ nie si výnimka zo zákona, tak si odtiaľ nemohla nič objednávať, ty nový nick založený pred týždňom s jediným príspevkom 🙄

dnes vieš FFP2 objednať max na inzerát od niekoho, kto ho má už doma, ale je predražený - no ja osobne si myslím, že príde druhá vlna na jeseň, takže sa oplatí investovať, lebo ten trnavský blázon môže časom vyhlásiť, že napr. na nákup môžu ísť v neobmedzených časoch len osoby s KN95 (keďže sa bude predpokladať, že sú to lekári a tým nebude chcieť upravovať časy nákupov, ostatní pôjdu iba vo vyhradených časoch) alebo proste niečo podobné.... my máme 2+1 do zásoby odložené doma 🙂 pre pokoj v duši, však máme aj iné blbosti, takže neľutujem.