Schudol som a mávam stavy na odpadnutie
Dobrý deň píšem vám ohľadom toho ze by som potreboval poradiť poprípade ci ma niekto skúsenosti z niečím podobným idem to riešiť aj z lekarkou lenže ma dovolenku takže zatiaľ sa opýtam tu mam 22r. Pracujem na pile výrazne som schudol asi cca 10kg mam za sebou obdobie stres atd lenže sa mi deju také veci chodia mi stavy na odpadnutie a keď idem na toaletu zvyknem mat jasne červenú krv na papieri nie veľa ale trochu a potom zas nie a potom sa znova objaví mam strach ze to môže byť rakovina alebo niečo podobné plus moje vetry sú hrozne pachnuce ak mal niekto niečo podbne poprosim nejaké rady chuť do jedla zatiaľ mam aj všetko
@matajusko1222 vieš ako dlho sa čaká na gastro? Minimálne 3 mesiace. Ešte dnes sa objednaj a snaž sa ich urugovat. A zapamätaj si, nabudúce ak uvidíš krv na papieri, alebo vykašlem krv alebo COKOLVEK co je jasným signál že niečo určite nie je v poriadku, hneď sa objednávaj. Čakacie doby sú sialene......
Človek aby sa objednával preventívne rok dopredu...
Viac ako ta krv by ma znepokojovali tie prdy. Je pravda ze asi malo komu vonaju, aké ak intenzivne zapachaju, nie je to dobre.
Zatiaľ skus vylúčiť mlieko (úplne komplet všetko mliečne- maslo, mlieko, jogurty......) a bielu múku.
Môže ísť o intoleranciu na mliečnu bielkovinu, alebo aj celiakiu.
Odpovedal si si - mal si vela stresu,z toho si schudol,z toho mas tie stavy na odpadnutie. A krv na papieri je z hemoroidov. Nasad si probiotika zatial a prestan stresovat s rakovinou.
@simona20201309 s krvou na papieri sa nechodi na gastro.
Autor: Prvy kontakt je PL a ked treba, hemoroidy poriesi chirurg. V dnesnej dobe internetu a informacii si vie kazdy vygooglit co s tym robit. Strava, masticky, sedacie kupele... Tteba sa zamysliet ako sa stravujes, ci je v poriadku psychika-kedze hned myslis na rakovinu.
Krv môže byť aj zo stravy, lepok a mlieko. Aj chudnutie, aj odpadnutie pocit
Urcite zo stresu neschudne clovek 10kg (sice neviem za ake obdobie) ako pise sa vyssie...Stav na odpadnutie...malo vody, cukor nizky...cokolvek...A krv v stolici zo stresu tiez nie je. Prakticku lek. zastupuje nejaky iny Dr. Šup cim skor k nemu, ona mozno veci urychli,,,ak je to vaznejsie, vedia aj praktici veci zmobilizovat. Drzim palce
Cerstva skusenost u znameho. Pred tyzdnom ho pustili z nemocnice. Ja ze to pise on 😂
Akurat ze on mal vredy. Tiez si myslel ze "len" hemoroidy. A uz ked bol stav ze odpadol. Bolo mu zle tak zachranka. Operovali ho. Takze ozaj. Cim skor lekar.
@stanulienkat nerobi sa v tomto prípade kolonoskopia?
@simona20201309 ak sa potvrdia hemoroidy-co byva najcastejsie, tak sa nemusi. Staci rektoskopia. Kolonoskopia je skor pri krvacani z traviaceho traktu-zaludok, creva.., kde krv je uz natravena a nie je cervena, ale cierna a vyzera ako kavova usadenina. Ale vtedy ma uz clovek aj zly krvny obraz, je anemicky...a dalsie priznaky..
@maryetta ale pri vredoch nie je cervena krv na papieri.
@stanulienkat nooo ten chlapik mal 🤔🤔🤔 tiez si myslel ze len hemoroidy.
podla mna, mas nervy tak si poloz otazku aku mas zivotospravu, cim sa krmis, ako casto, ci dostatocne pijes tekutiny (alkohol neratam)... ako vyzera tvoja stolica a ako ti pachnu vetry = tam bude pes zakopany. A rovnako aj v krvi na toaletaku. Mozno to vobec nebude musiet nik riesit.
V kazdom pripade, smer = prakticky lekar, ak si nebol davnejsie, mozes ist aj na preventivku, vsetko spomenies, urobit ti vysetrenia a budes mat klud. Spyta sa na vsetky detaily a povylucuje vazne ochorenia.
A hlavne pridat relax, zdravy pohyb a stravu do zivota.
@stanulienkat to som nevedela. Ďakujem
@matajusko1222 ak si vies vybavit niekde sukromne tak Skus ultrazvuk brucha. Kym sa dostanes na nejake speci vysetrenia, lebo to nebude hned. Ked pojdes k obvodnej dones stolicu. V lekarni kupis na to nádobku na odber. Rovno jej to prines a aj ranný moc. Uz vacsina obvodných lekarov vie na počkanie spravit zo stolice kontrolu krvi. Potom ta dr posle dalej. Moze to byt od polypov po zlatu žilu a atd.. je toho milion. Ked mas stav na odpadnutie mozes strácať vela krvi. Ale pocit na odpadnutie moze byt kludne len stres, slaby pitny rezim atd.. doktorka ti musi vysetrit krv.
Všeobecný lekár a rovno so vzorkou stolice choď (robí sa test na okultné krvácanie). Tvojho lekára niekto zastupuje a treba ísť tam. Nakoľko mávaš závraty a plus krvácanie, treba riešiť hneď lebo pri strate krvi dochádza k nízkemu tlaku a dochádza k závratom. Na píle so závratmi isto nemáš čo robiť. Prípadne kľudne na pohotovosť s týmto môžeš ísť, lebo toto ja vidím na hospitalizáciu.
Všetkým vám ďakujem za super rady ste super .. co sa týka toho pocitu na odpadnutie keď si dám niečo sladké zvykne mi byt oveľa lepšie a toho krvácania na papieri vôbec to nieje veľa krvi skôr je to taky kúsok a väčšinou keď mam tvrdsiu stolicu skôr sa bojím toho chudnutia ale aj to som sa pýtal skôr tu lebo zvyknem robit aj viac ako 8h aj do večera zvyknem plus behám veľa po nociach spánok je menej stravovanie mam celkom dobre jedlo mi chuti občas ma boli žalúdok a mal som obdobie keď som rok pil po vikendoch som mladý tak dúfam ze to starší pochopia a nedostanem náklady.. každopádne vám ďakujem za rady pôjdem k svojej lekárke

Treba ísť na gastro. Môžeš mať hemoroidy. A pokiaľ ti je na odpadnutie môžeš mat nízky cukor.