SIBO, Crohnova choroba?

ssia
25. nov 2023

Ahojte , potrebovala by som poradiť lebo som zúfalá.
Pred vyše mesiacom sa mi rano stalo ,že som dostala kŕč do podbruška a konečníka a následne na wc kašovitá stolica, do žlta. Na druhý deň podobne. Odvtedy raz za deň stolica, bez kŕčov ale stále do žlta.
Bola som na klasickom vyšetrení stolice- v poriadku, vyšetrenie krvi v stolici- v poriadku, kalprotektín v poriadku.
CRP nezvyšené .
Bolí ma v podbrušku, aj na pravo dole , občas v žalúdku a do konečníka pálenie.
Na gastro mi dal antibiotiká na Sibo , beriem ich 5 .deň a teda necítim zlepšenie, stolica stále do žlta.o pár týždňov idem na kolonoskopiu ale len takú do pol čreva ževraj.
Bojím sa či to nieje Crohnova choroba alebo niečo horšie.
Mali ste niečo podobné?
mám dosť úzkostnu poruchu a strašne mi to nerobí dobre, uz nejem skoro nič poriadne, vylúčila som lepok, cukor, laktózu.
Bojím sa .

grof_monte_christo
25. nov 2023

Ak si mala kalprotektin v poriadku, tak Crohnova choroba to nebude.

ssia
autor
25. nov 2023

@grof_monte_christo môže to byť Sibo ? prečo teda nezaberajú lieky ešte?

grof_monte_christo
25. nov 2023

@ssia Na toto ti už odpovedať neviem.

julka188
25. nov 2023

@ssia sibo je o diete, zmene stravy, "lieky" su len docasne riesenie. Nasadil ti ich lekar len tak, alebo ti robil aj test na SIBO z dychania?

ivana11155
25. nov 2023

@ssia crohnova ch. to nebude a na sibo ti mali robiť dýchací test, ktorý si sama platíš a až keď je pozitívny, ATB. Počkaj už na tu kolonoskopiu aby si zbytočne nepojedlakopec kopec liekov ktoré ti vôbec netreba. Z jednej hnačky denne sa ti nič nestane.

ssia
autor
25. nov 2023

@julka188 na gastro ma poslala obvodna ked sa porobili všetky testy a uz som k nech chodila často, že mi nieje lepšie, tak v ten deň ma poslala na gastro, zobral ma a ked som mu povedala čo mi je tak mi dal lieky na Sibo , že to dávajú pri príznakoch bez Sibo testu. a 15.12 idem na to vyšetrenie čreva.

ssia
autor
25. nov 2023

@ivana11155 ked som tu čítala že pri príznakoch čo mám ja mali Crohnovu chorobu... občas bolí a pichá ma na pravo dole , bolí brucho v strede, aj na ľavo, tlak do konečníka občas a pocit akoby boleli vaječníky. Gynekologické vyšetrenie mám v poriadku. Sono brucha v poriadku. Slepé črevo neviem ale z toho by som nemala takéto problémy.

ivana11155
25. nov 2023

@ssia to by si mala vodnate hnačky "100"krat za deň, kŕče v bruchu a všetko toto nie a nie prejsť, keď by si nie čo vypila alebo zjedla hneď by to išlo von. Skončila by si na infuziach v nemocnici. Nájdi si tuto v diskusiách zápal hrubého čreva t.j. crohnova choroba alebo okultna kolitida. Uvidíš čo tam ľudia píšu.

ssia
autor
25. nov 2023

@ivana11155
@ivana11155 najlepšie je nič nepozerať 😔

nekonecna_katastrofa
25. nov 2023

@ssia Keby si mala Crohna alebo ulceróznu kolitídu, tak si na záchode 1000x denne. Jedlo by tebou len preletelo, mala by si krv a hlien.
Berieš lieky len 5 dní, veď to chce čas, kým sa prostredie v čreve ukľudní. Pri SIBO treba dodržiavať aj správnu diétu. Objednaj sa na dychový test SiBo, alebo počkaj do tej kolonoskopie.

ssia
autor
26. nov 2023

@nekonecna_katastrofa hlien v stolici bol . Po jedle som mávala rýchlejšie búšenie srdca a občas akoby sčervenanie tváre . A to som uz vylúčila mlieko, lepok . Teraz keď ležím tak cítim na pravo dole citlivé , neviem či sú to zastavené vetry alebo čo teda .

nekonecna_katastrofa
26. nov 2023

@ssia Lenže pri crohnovi nemusíš vylúčiť lepok. Práve naopak, piškóty, keksy, bublanina, bábovka, to je vhodné v období relapsu. Mlieko niekto toleruje, niekto nie. Základom je bezzvyšková diéta, nič čo dráždi črevo. Vyššie ti baba píše, že pozri, čo o tej chorobe píšu ľudia a ty to radšej nebudeš pozerať? A nasadíš si nezmyselnú diétu. Veď počkaj, čo ti diagnostikujú na kolono. Mimochodom, ja mám UC, zjem 2 jahody a mám obrovské bolesti, zato bábovku môžem pardón za výraz zožrať aj celú a nič mi nie je.

ssia
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz