icon

Skracovanie šliach po mozgovej príhode

kowikk
19. nov 2025

Dobrý. V skratke vám opíšem moj problém. Som vyše roka po operácii srdca. Tretí deň po operacii/ešte na are/ som dostal mozgovú príhodu. Postupom času si to odnáša moja ľavá ruka a noha. Skracovanie svalov. Zo začiatku to nebolo až také hrozné. Bol som v lete v kúpeľoch a po nich úplná paráda. Takmer žiadna bolesť. Ale! Cca tri mesiace dozadu sa bolesť stupňuje. Podotýkam, že cvičím 2x denne. Teraz mám za sebou rehabilitácie, elektrika, plynové injekcie, magnet, cvičenia. Noha celkom dobre. Ale ruka nie. Boli už pri miernom pohybe, predpazenie, zapaženie, vzpazenie. Dostal som aj injekciu botox ale ta podľa mňa mi viac ublížila ako pomohla. Poraďte, čo ďalej. Ďakujem za odpovede .

anonym_62659e
19. nov 2025

@kowikk Ako dlho robite rehabilitacie? Tie treba robit dlhodobo a pravidelne (navzdy idealne). Po pol roku od zaciatku rehabilitacii by mal byt citit efekt. Ak cvicite 2x denne, mozno by bolo dobre znizit intenzitu cvicenia na 1x denne a cvicenia striedat (kazdy den cvicit inu oblast tela). Mne takto zacali bolesti z pretazovania zhruba po pol roku a bolo mi odporucane ubrat z intezity cvicenia. A toto mi zabralo. Cvicim denne, ale vzdy inu cast tela.