icon

Skúsenosť z prvej návštevy u psychiatra

nikusik0107
27. jún 2024

Ahojte

Chcem sa opýtať dnes som bola prvý krat....čakala som asi niečo iné...propadne zvoliť nejakú terapiu a keď to nejde tak.lieky ...co ma.zaskocilo bolo asi po 30 minútach co sme sa rozprávali mi dr predpísala hneď ad....na otázku či ich fakt potrebujem bola odpoveď ja vám ich musím dať lebo mne poisťovňa nepreplati ze ste tu....
Ja som si myslela ze ten človek má.haldat možnosti ako vám pomôcť a ne hneď dávať lieky....

Strana
z2
nikusik0107
autor
27. jún 2024

@petronelag áno už to viem a budem to riešiť mňa skôr zaskočila ta veta ...ja vám musím dať lieky lebo nebudem mať zaplatené....

gemerka17
27. jún 2024

@nikusik0107 klamarka a hanba zdravotníctva. Pacienti majú často ružové okuliare ako sú lekári super a vždy majú pravdu. Treba si ich zložiť a vidieť ako to reálne je. Nie každý lekár má vhodné vedomosti a morálne vyzrety na to aby pacientom pomáhal.
Inak by som napísala do poisťovne, zo zvedavosti. Dajú ti stanovisko.

30katrusa40
27. jún 2024

@nikusik0107 skús radšej dobrého psychológa. Tam dostaneš aj terapie , vypočuje ťa , poradí.

nikusik0107
autor
27. jún 2024

@30katrusa40 áno skúsim ale aj to nájsť nie je sranda a hlavne dobrého...ale skúsim áno...

30katrusa40
27. jún 2024

@nikusik0107 možno budeš musieť vyskúšať viacerých kým ti daky sadne. Neboj sa toho je to v poriadku. Držím palce aby si bolo čo najskôr ok a snáď aj bez pomoci liekov.

nikusik0107
autor
28. jún 2024

@30katrusa40 no úprimne neplánujem si ich áno vybrat ...po prečítaní co s ľuďmi robí tento liek ...príde mi to ako keby mi dala taky liek aby mi bolo horšie... a tým pádom som ju potrebovala....

dorottka
28. jún 2024

@nikusik0107 akoze za seba ti poviem, ze mne Elicea sadla. Ale dam ti dobru radu, ktora pomohla mne a mam to od jednej odbornicky - najdi si L-Tryptophan. Je to aminokyselina (cize typ proteinu) a zacni to brat, podporuje to tvorbu serotoninu a mam taky citak, ze by ti to pomohlo. Je to volne predajne, ja mam z BrainMarket.sk a po 2 tyzdnoch som uz videla dost znacny rozdiel. Vyskusaj, za to nic nedas, niekedy mozno postacia aj male zmeny. Mne to odporucila prave psychologicka.

nikusik0107
autor
28. jún 2024

@dorottka mam 5-htp...tiež mi to známa odporučila ale neberiem.to ešte...ale začnem len skončím s atb....nemám rada zas toľko tabletiek...keďže beriem magnezko d c vapnik b plus teraz to na žalúdok....takže počkám po atb a nasadim si....takže máš dobre skúsenosti s tým? A berieš ešte nejaké ad ?

taktotedanie
28. jún 2024

@nikusik0107 dane diagnozy sa liecia aj AD

dorottka
28. jún 2024

@nikusik0107 Mam s tym velmi dobre skusenosti, ale kebyze mi to neodporuci vyslovene neuropsychologicka, tak by som tomu tiez neverila. Ale ona na to neda dopustit a odporuca to vsetkym pacientom ako alternativu AD. Neberiem aktualne nic ine, iba ten L-Tryptophane a staci mi to.

nikusik0107
autor
28. jún 2024

@dorottka a môžeš mi poslať aj foto ktoré máš konkrétne ?

lauricka
28. jún 2024

@nikusik0107 psychiater je predpisovač liekov.

nikusik0107
autor
29. jún 2024
nikusik0107
autor
30. jún 2024

@dorottka v pohode ďakujem no ja mam iné tak skúsim keď hovoríš ze to pomáha...ale poviem ti od kedy mam lieky na žalúdok sa citim ako tak ako ...😊

nikusik0107
autor
3. júl 2024

@dorottka a za aký čas ti to pomohlo mala si aj ad pred tym ?

dorottka
3. júl 2024

@nikusik0107 no pisala som uz trochu vyssie, ze za cca 2 tyzdne. AD som mala predtym, ale to uz bude hadam aj 13 rokov dozadu. Mne to nevyhovalo bars, a to som vyskusala viacero. Jednak ten stav je taky nijaky, ako keby otupeny, plus z kazdeho som priberala, tak som sa na to vykaslala. Tryptofan mi vyhovuje uplne… nebrala by som ho, kebyze som ok, ale mam za sebou akutne jednu velku osobnu tragediu a potrebujem proste pomoc.

nikusik0107
autor
3. júl 2024

@dorottka aha nevšimla.som.si prepáč...no ja mam to 5-htp a malo by to byt podobný princíp....uvidím keby nezabralo skúsim to čo si poslala ...ďakujem ešte raz....no ad nechxem.ani ja aj koli priberaniu 🤣konečne som schudla a zas pribrať 🤣

Strana
z2