icon

Skúsenosti s lekárskym prístupom v slovenskej nemocnici

2. feb 2025

Slovenská nemocnica......🙈.Priveziete dcéru s podozrením na slepák a pani doktorka sa jej spýta, keby si mala tú bolesť očíslovať od 1 do 10 aké číslo by si priradila k tvojej bolesti.Dcéra na ňu pozerá a potom hovorí asi 8 so slzami v očiach. Na to sa pani doktorka otočí pozrie sa na ňu a povie "áno"? ty už budeš za chvíľu rodiť,také bolesti sú pred pôrodom a smiech. ! Nechápem ako sa môže opýtať 14-ročného dievčaťa na takúto vec keď ešte nerodila a nevie akú bolest vyznačuje stupeň 10!!!Tak jej dcéra povie tak 6?A ona no píšem 5.Neviem či je to normálne alebo ja som nenormálna, ale nechápem 🙈😞. A čo sa týka sestričky, ktorá nás príjmala na oddelení tak by som ten vzťah neprirovnala ani k zvieraťu 😬😞. A teraz tam nechajte dieťa 😞😬
Našťastie už je doma, ani slepák to nebol...

Strana
z2
miskakyska
2. feb 2025

@modrykolibrik keď som bola s otcom na urgente v kútiku sedeli tri hodiny schúlene,ubolené dve pani čakajúce na operáciu slepého čreva

anketkarka
2. feb 2025

Ja chápem, že aj lekár je len človek, ale ani keby 48 hodín nespala, tak takýto prístup patrí maximálne na patológiu a nie na prácu s ľuďmi a už vôbec nie ohľadne zdravia. Potom sa lekári čudujú, že strácajú úctu a rešpekt, keď majú poznámky ako klaun v cirkuse.

autor
2. feb 2025

@modrykolibrik my sme na chirurgii urgente čakali 3 hodiny. Najprv sme boli na ultrazvuku, keď sme sa vrátili tak jej brali krv, vycikať sa išla, ešte aj tlak a EKG jej robili. Až potom sme sa dostali na na ambulanciu. Keď počítam ako počítam, čo tam prišli s úrazom po nás tak cca všetci čo po nás prišli boli aj vybavený.
Na gynekológiu ju neposlali, videli by asi z krvi, na MS sa jej pýtal aj na chirurgii aj potom na oddeleni

autor
2. feb 2025

@sss777 a mňa to prekvapilo, lebo vaša kolegyňa s tým zvláštnym humorom bola staršia pani, určite už v dôchodkovom veku.

modrykolibrik
2. feb 2025

@autor zaujímavé mne nič nerobili. Iba má prehmatali,poslali na gyndu a potom ma prijali. Kanylu mi dali až pri operácii. Keď prišli pre mňa na izbu prikázali mi vyzliecť sa donaha a nechali ma behať holu po izbe Kim prišiel sanitar po mňa. Hanbila som sa jak pes on prišiel a ja tam hoľa sedela a čakala. Ani ma neprikril nič. No des proste.

autor
2. feb 2025

@modrykolibrik to bolo v ktorom roku?
Kanylu dostala vo vysetrovni na oddelení, dostala aj čipok, pôvodne sa hovorilo, že ráno sa uvidí či pôjde na operáciu, ale sa od toho upustilo.
Vyzliekať sa tiež musela aj na vyšetreni jednom aj na prijme. Na EKG bol taký sanitar alebo čo to bol tak podprdu jej nechal🙂 ten bol zlatý

modrykolibrik
2. feb 2025

Niekedy medzi 2002 až 2004

autor
2. feb 2025

@modrykolibrik my sme ešte dobre dopadli Mama sa ťa nezastal?

modrykolibrik
2. feb 2025

@autor mama hlavne nechcela má tam nechávať. Chcela má previesť do BA ale s tým zas nesúhlasila doktorka tak sa musela podvoliť. A našim vôbec nedali vedieť,že má budú operovať. Nikto sa im z nemocnice neozval,že treba dať súhlas. Doniesli mi papiere a nútili má ich podpísať ja som ani nevedela čo podpisujem

autor
2. feb 2025

@modrykolibrik ja som tam podpisovala aj súhlas s operáciou, toľko papierov mi dali podpísať, aj som čakala, že ráno ju budú nakoniec ju neoperovali, čo som rada, len niekde som sa dočítala, že sa to zvykne vrátiť.
Keď sme tam išli, ani sme nerátali, že tam.zostane, až ráno som jej doniesla veci. Lebo sa už nedalo dostať.

modrykolibrik
2. feb 2025

@autor naši to zistili keď prišli okolo obeda a nenašli má na izbe tak potom im povedali a vtedy bolo z toho strašne haló,že im nedali vedieť. Bola som na pooperacnom cca 3 dní.

autor
2. feb 2025

@modrykolibrik to ste horšie dopadli ako my. Ja si neviem ani predstaviť, že dcéra by išla z ničoho nič na gyndu nepripravená. Alebo by ju bez info odviezli na operáciu. To by som ani ja nevydržala.
Mne vadila blbá poznámka a to ako ju sestrička na príjme vystresovala úplne

mimi3008
2. feb 2025

@modrykolibrik technicka poznamka...ako ti mohli dat kanylu az po operacii? Ako by ta uspali?

modrykolibrik
3. feb 2025

@mimi3008 kanylu mi vtedy museli dať lebo dovtedy som ju nemala. Pichli mi len niečo i.m a odviezli má na šál kde som čakala na vozíku ešte s iným. Posledné čo si pamätám bolo,že mi dávali masku a potom už nic

alenamihal
3. feb 2025

Z mojej skusenosti ,tak vacsina lekarov a sestriciek by nemali robit tuto pracu..ja som isla zo synom na chirurgiu ,kedze na treningu mu kamarat tak nestastne stupil na nohu so stuplami,ze mu to noha clenok opuchol a cele poliate krvou ..no a pan doktor -stary dedo,ufrflany,unaveny do mojho syna''na co hras futbal,ked to nevies ?? Nevies si davat vacsii pozor ?? A sestricka tiez stara baba sa rehotala o dusu brrr ... jasne,ze som sa ozvala a nedala skakat po hlave a uz boli obidvaja ticho...ale vec je taka,ze syn mi nechcel chodit na futbal,kvoli pristupu lekara...kua nech idu do dochodku a nepodcenuju ludi atd.. a mam dost takych prikladov ...veru cest vyminkam a tych lakerov a sestriciek aj pochvalujem a dakujem za super priklad lekarov ..

dota6
3. feb 2025

Žasnem, že si tu mnohí obhajujú zmysel pre humor lekára. Nemá sa správať profesionálne? Etický kódex neexistuje? Alebo aspoň nejaké slušne správanie? Bola s dcérou v nemocnici alebo na pive s lekárkou a zdravotnou sestrou? Nech si svoju grotesku zahrajú so sestrou, keď sa zatvoria dvere ambulancie. Ponižovanie a zosmiešnovanie nepatrí do profesionálneho vybavenia akéhokoľvek povolania. Môže ísť robiť stand up keď ju nebaví medicína 😁 tam to možno publikum ocení.

autor
3. feb 2025

Namiesto vtipov a buzerácie, mohli ju skôr utešiť, to si aj ja myslím. Potom tie 3 dní už našťastie bolo všetko v poriadku. Až na stravu, osobnuy hygienu

basska_b
3. feb 2025

To su take vtipky z minulej ery, pockajte na generacnu vymenu, potom lekari sice nebudu nic vediet, ale aspon budu mili. Ja celkovo by som len na prstoch 1 ruky zratala lekarov, ktorych spravanie bolo absolutne korektne a to na NOU a v ruzinovskej porodnici

autor
3. feb 2025

My to dobre nepoznáme, nechodíme po nemocniciach, našťastie. Poznáme svoju detskú tá je fajn. Raz sme boli na krvnom inak sa tomu vyhýbame, toto bola prvá negatívna skúsenosť.

autor
3. feb 2025

My sme so sebou nemali veci. Je normálne, že z vysetrovni na izbu musela prejsť iba v gatkach a tielku. Tiež ju sestrička povzbudila, že na ňu nie je nikto zvedavý...🙈

iwesska
3. feb 2025

Ja mam asi prilis vysoku latku zmyslu pre humor,lebo ja by som sa zasmiala tiez. Zrejme jej islo o to,aby ju rozosmiala a zmiernila stres. 14r.dievca by uz ironiu mohlo pochopit. Ale teda tam to malo skoncit a mala zapisat level bolesti,nie si vymysliet vlastny. Moj muz s dcerou,ked bol na pohotovosti,pretoze spadla zo stredu schodiska rovno celom na panel bez zachytenia rukami a mala tam v sekunde hrcu ako golfova lopticka, tak mu mlada a drza lekarka povedala citujem "nabuduce s takymito malickostami nemusite chodit"🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Strana
z2