icon

Skúsenosti s odstránením maternice

lucia851
25. jan 2020

Ahojte absolvovali ste niekto odstranenie maternice Hysterektomia ?ako to prebieha?po operacii ste mali neake problemy?

zienky
21. sep 2022

@evicka69 tak už sa len rozhodnúť správne. Dakujem vám a potom sa ozvem ako som dopadla.

alisia244
9. jan 2023

@ennyp môžem sa opýtať koľko ste boli v nemocnici

alisia244
9. jan 2023

@06lienocka ahoj môžem sa opýtať čo ti robili na Sliači a kolko si tam bola ja óde na konzultáciu koli cystam a endometrioze ďakujem

zienky
10. jan 2023

@alisia244 nakoniec som sa rozhodla ze to budem absolvovať až v januári. Lekár mi to schválil. Teraz idem k lekárovi a rozhodujem sa ci na Sliač alebo Lekár mi radi TN. Tak sama ešte neviem kam ísť, kde bude lepšie.

dadka6
13. mar 2023

@evicka69 dobry den. Citam Tvoj postrehy hned po OP.
Mam pred hysterektomiou, dovodom su velke 10cm myomy, mam 46r, bez deti a pravidelnu menstruaciu. Ako je to u Teba po dlhsom case po OP? Prisla menopauza skor? Co sa Ti zmenilo? Vdaka

evicka69
13. mar 2023

@dadka6 Dobrý deň, úplne najlepši na svete mi je. Vaječníky mi nechali a hoci nemám menzes, tak nemám ani menopauzu. Všetko je v najlepšom poriadku, cítim sa super. Predtým som mala anémiu kvôli krvácaniu, teraz nič a fakt je to skvelé. Všetko funguje tak, ako má. Neľutujem to.

dadka6
13. mar 2023

@evicka69 to som rada

kristen1999
13. júl 2023

Dobrý deň, nechcem zakladať novú skupinu tak sa pripnem sem, mam 26 rokov, jedno dieťa, mam anemiu a nechcem už ani menštruáciu stále je mi zle a podobne.. Myslíte že sa dá spraviť zákrok aj na vlastnú žiadosť? Vybrať maternicu a ponechať ostatok? Ďakujem

katkka08
13. júl 2023

@evicka69 Dobrý deň. Od kedy máš vybratú maternicu? Ja som bola na zákrok pred dvoma rokmi tiež kvôli krvácaniu,ale sama vidím že som telesne zostarla. Mám zase iné problémy. Odkedy som dala von maternicu strašne pomaly močím a to nehovorím keď kýchnem,alebo zakašlem tak toľko krát neudržím moč.

katkka08
13. júl 2023

@kristen1999 Ešte by som si to rozmyslela na tvojom mieste,ešte si mladá ,ver mi.

zoe45
13. júl 2023

Ahoj, maternicu mi odstaranili asi pred 5 rokmi a uplne super sa citim, teraz mam 50 rokov, nebyvam vobec unavena

evicka69
13. júl 2023

@kristen1999 ahoj, toto je velmi skoro, nerob to. Zostarnes predcasne. Ja som zila s anemiou 20 rokov, slo to....

knajula
14. júl 2023

@kristen1999 to je podla mna hlupost, treba riesit anemiu atd. To ako keby som si povedala, ze naco mi je ruka, mam druhu alebo oko. Vsetkoa svoj vyznam. Skus pit kotvicnik zemny, to jedra gynekologicka odporucala, lepsie ako hormony. Su bylinne vlozky tiande, tiez su fajn, psychika a priciny, lebo vsetko je v hlave. Raz by si lutovala.

kristen1999
14. júl 2023

@knajula mate pravdu, premna je ta menštruácia otravná už, ale tak nejako treba žiť s tým
🤪

knajula
14. júl 2023

@kristen1999 sama som tym presla, bolesti neskutocne, ale uz som mala dospele deti aj vek. Treba hladat, ci bylinky, ci pricinu, atd, mozno chyba nejaky vitamin. Pozti Verra vitaminy, Vertera gely.

katkka08
19. júl 2023

@zoe45 A čo telo a pleť nestarnete predčasne? Ja mám 2 roky maternicu von a vyditelne vidím, že som zostarla.

zoe45
19. júl 2023

Ja necitim nijake zmeny na tele, dvakrat do tyzdna si idem zabehat, citim sa fakt dobre
Som urcite viac fit ako ked som mala maternicu. Beriem kazdy den vitaminy uz dlhodobo.

katkka08
20. júl 2023

@zoe45 A aké vitamíny beriete keď sa smiem spítať?

zoe45
21. júl 2023

Multivitaminy, momentalne Centrum 50+, tiez magnezium to mi velmi pomaha, ked bol kovid D, Viem, netreba to prehanat ale odkedy beriem pravidelne, ale fakt pravidelne vitaminy, citim sa fajn, poradte sa v lekarni, ktore odporucaju

katkka08
22. júl 2023

@zoe45ja na tvári vidím ,že tá koža tak nedrží ako predtým. Úplne mi ovisá a je taká menej pružná.

strihon
19. okt 2023

@lucia851 každá musi

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zoe45
19. dec 2023

Miriam vobec sa neboj, vsetko bude v poriadku, musis pockat 2-3 mesiace.Mne tiez odstranili maternicu a jeden vajecnik a citim sa super. Ten jeden vajecnik ti bude produkovat hormony, nemusis nic doplnkove brat. Na sex to nema ziadny vplyv.
Mam vela energie, neberiem ziadne hormony, iba vitaminy a magnezium.

zoe45
19. dec 2023

Urcite vsak 2-3 mesiace nedvihaj nic tazke a relaxuj, opatrne zacni s prechadzkami, neprepinaj telo, aby sa ti vsetko vnutri zahojilo a uvidis, vsetko bude ok.
Ja dva krat do tyzdne bezim 5-7 km a sportujem

julie6
23. feb 2024

Mne v decembri vybrali pravy vajecnik a oba vajcovody kvoli opakovanym cystam/6-8cmcm/.
maternica zostala. Pri prijme uz cysta vpravo nebola /dlho cakala na termin/ no aj tak sa slo na to...ja som.vahala ci nebrat tasku a hajde fomov..no zas Duphaston?Utrogestan...ak nie tak spinenie, nepravidelny cyklus...proste perimenopauza?Dohoda bola ide von praa problemova strana. Vlavo bola lutealna cysta
histologiu robili zo vsetkeho, ked resekovali cstu vlavo vzali vozrku aj z lav.vajecnika. mam 46
tyzden po laparoskopii mi zacali hned navaly,nespavost v noci.
bola som v soku, prestalo nafukovanie,tlaky na mechur, bolest konecnika v sede no chirurgicky prechod som necakala.
Viem, nemam 35..
ale aj lekar vravel skor menopauza nepride.mam lavy vajecnik..nuz hold moje telo sa rozhodlo inak.
bud lavy nebol.funkcny,alebo pri odbere vzorky poskodil ..
Proste predtym mala prave viac estrogenov /140-190/ ako ok, a FSH 4.ziaden prechod sa nechystal.
2mes po operacii FSH 70 /ako 60 rocne postmenopauza / estrogeny 20...minimum.
Bud sa este nakopne..davam tomu cas,ale endojrinologicja sa vyjadrila ze asi uz nie a najhorsie ze naraz...inak by sa to znizovala za 4 roky postupne. HRT mi nechce gynekolog dat ze som po tromboze,mam sy.lep.dosticiek...
Ocj..vystraja srdce, beha tlak s mam doslova ranne nevolnosti vecer.za 3mes pribrala 4kg.opuchli mi slabiny /lymfa..vraj to je vezne,ze okoo vajcovodou je nejaky lymf.spad/ ze sa tomu neda vyhnut..
Doslova som cumela,co mi hovorila na FRO..
to som mala pocut predtym...nevedela ze aj vo vajcoveode su imunitne bunky.lymf.cievy..
vajcovody sli von ze onko prevencia..
Raz by som do menopauzy prisla mozno o 2 roky...ale toto je proste prekvapko riadne.
Vsetka histologia negat.vnutri praveho plno cystickych folikulov.
3mes nemam menes hoc.maternicu a lavy vajecnik zostali.t.j. fakt prechod.neviem.ci si mam vyvolat Duphastonom menzes ale na kobtrole mesiac po operacii bola sliznica 0.nizka.nic.nerastie..nie to.esttogenov.nejde mi o image, vrasky...ale boli ma cele telo odvtedy. Dievcata, nedavajte si len tak smatrat do brucha ak sa da bolest pre ysty vydrzat, raddej 5dni v mesiaci nurofen ako to co zijem ja teraz. Vraj aj zla liecena hypothyreza robi cysty.stacilo mi mozno dvihnut davku Tirosintu, lebo unava.bola velka fok pred operaciou.teraz beriem viac a vysledky v norme. A je pravda za za 3mesiace som viitelne ajzostarla na tvari,vrasky, ochabla koza vsade.
Uz je zbytocne spekulovat.
Ake produkty Vam zabrali na takyto urychleny chirurg.prechod? z dateliny lucnej od LR mam pocit ze je mi horsie.snazim vydrzat, no ak to bude dlho musim najst osvietenho gynelokoga co mi dat subtit.liecbu aspon gely,kremy vag.kapsule?
ktore z nich Vam pomohli?
dakujem

katica78
29. mar 2024

@evicka69 sice troska neskor,ja som po vybratí vsetkych organov,vobec neviem ako ste dopadli ci ste potom ci nie,nieje problem pouzivat gel praveze naopak!zeny prosim vas,bojim sa ze vyschnem ako hruska ,ci muz ma stale chut a ja sa bojim ze uz nebudem mat chut!vazne?ze nie ?v prvom rade,nech ste potom v druhom nech sa zotavite a vsetko nech je v poriadku a az potom potom moze prist na rad pomali sex.muz ked vas miluje,neriesi nic ,stara sa o vas a davate sa do bezneho zivota.a este jedna rada,vsetko to je len v hlave,ako si to tam upraceme tak budeme fungovat.pevne zdravie vam,nedajte sa,milujte sa a ziadne negativity prosim.vsetko sa deje pre nieco.majte sa a pozdravujem vas

katica78
14. apr 2024

@kristen1999 dobry troska neskor no predsa hih neviem ako ste na tom teraz ,no moja skusenost je ze ani nahodou NIE.!!ja som sa trapila 8 rokov a bola som iba pokusny kralik a stav cim dalej horsi a horsi,tak som si vravela ze dost !vymena gynekologa za novu a uz som sa nenechala a stala som si za svojim tak sa to konecne podarilo 🙏a momentalne sa zotavujem po operacii vsetkych zenskych organov a je a bude pokoj.

julie6
14. apr 2024

@katica78 t.j. ze Vam vsetko vybrali? ide o to kolko mate rokov...
ja sa nemam dobre FSH 88..estrogeny 20 /min je 40/
musim zacat brat Femoston
opucham, cele telo ma boli a tuhne, klby kosti svaly, nevladzem, budim kazdu hodinu v noci, vyrazne zostarla v tvari, potim sa co predtym.az chorobne malo..to je jedine pozi,pribrala 5kg za 5 mes.fakt neviem z coho,extra obmedzujem no znizili mi davku hormonu n stitnu,ze sa zmiernia navaly
proste len vydrzat,vaham s hormonmi mam ich na policke,denne bojujem.ci vydrzim alebo zacnem a asi zacnem aspon mesiac vyskusam a uvidim ak mi bude este horsie tak budem to musiet nejak vydrzat pri bylinach alebo len tak

katica78
15. apr 2024

@julie6 ano vsetko ostal mi len krcok maternice nic ine.mam 45 rokov a lepsie som ani nemohla spravit,som po operacii cca asi mesiac a je mi vyborne a aj bude.citim troska navaly a nastala nespavost ale vyriesili to bylinky z nazvom perfekt day a spim ako babo😁treba byt pozitivne naladena uzivat si zivot lebo len teraz zacnem.zit naplno!!!!ziadne hormony ja vidiet nechcem robili mi vzdy velmi zle tak preto sa teraz tesim ze nemam ziadne a ani nechcem.!vydrzte to hlavu hore vsetko je ako ma byt,sme krasne take ako sme.drzim palce nech ste cim skor fit!!!

veve7
29. máj 2025
@ennyp

@katkka08 ahoj. Iba maternicu. Vajecniky su v poriadku tak ich nechali. Ja mam tiez 45.

@ennyp ahoj robi sa to aj ked je prolaps 3. Stupna nevies poradit?