icon

Skúsenosti s operáciou očí a výmenou šošoviek

nika523
9. okt 2024

Prosím kto bol na operácii očí alebo niekoho poznáte aké máte skúsenosti a ktorá klinika je dobrá? Potrebujem výmenu šošoviek, riešiť zrak do diaľky aj na čítanie tak zisťujem informácie a veľmi by mi pomohli reálne skúsenosti, ďakujem

Strana
z2
nika523
autor
10. okt 2024

@taktotedanie och bolesti hlavy no tak to by som nechcela, ešte budem rozmýšľať a hľadať informácie, ďakujem

taktotedanie
10. okt 2024

@muchotrafka298 ano mala som viacerych , tazke zvykanie na videnie, tocenie hlavy, nestabilita, zhorsdne videnie, nevedeli zaostrit , zmeny vzdialenosti na dialku a na citanie trvalo hodnu chvilu , “nastavovanie hlavy” aby sa im zaostrilo, su to vacsie sosovky, po operacii bol vysoky ocny tlak, dlho sa to liecilo kvapkami kym sa to ustalilo, jeden pan mal silnu infekciu skoncil na hospitalizacii museli mu ich explantovat tam bolo zanedbanie zo strany kliniky
Mala som cca 10 pacientov a ani jeden nieje spokojny ja uprimne vysvetlim dovody preco ano a preco nie a kazdy sa rozhodne sam

iv007
10. okt 2024

Excimer Dr. Ďurčova - maj 2024, najlepsie rozhodnutie, ze som mala ist ovela skor. Mala som doptriu 5 a 5.25, teraz vidim na 100% aj male pismenka a ten komfort bez sosoviek a okuliarov je neskutocny. Par dni som si odslzila, lezkala v tme a zrazu som videla ako orol.

taktotedanie
10. okt 2024

@iv007 pletiete dva rozdielne zakroky a autorku prispevku zavadzate

muchotrafka298
10. okt 2024

@taktotedanie fuha, toto som ja mala ked som cylindre do okuliarov vyfasovala….som sa drzala zabradlia na schodisku a isla jak s 2 promile 🤦🏻‍♀️

sticker
nika523
autor
11. okt 2024

@iv007 mali ste dioptrie do diaľky alebo na blízko?

nika523
autor
11. okt 2024

@taktotedanie takže to je niečo také ako keď má človek multifokalne okuliare?

iv007
11. okt 2024

@nika523 do dialky cely zivot, v puberte sa mi radikalne zhorsil zrak a dosiahla som az 5 dioptrie. Na citanie zatial nepotrebujem, vidim dokonale

nika523
autor
11. okt 2024

@iv007 ja potrebujem riešiť hlavne na čítanie do diaľky mi okuliare ani veľmi nevadia ale vadí mi to striedanie okuliarov a mám problémy v práci lebo potrebujem vidieť do diaľky aj to hneď zapisovať takže toto mi veľmi komplikuje život

taktotedanie
11. okt 2024

@nika523 ano ale na tie si ludia zvyknu no toto doslova tych ludi otravovalo a neustale hybali hlavou hore dole aby vedeli zaostrit , dost neprijemne

muchotrafka298
11. okt 2024

@taktotedanie je velmi dobre, ze si sem napisala, aj negativne veci.

muchotrafka298
11. okt 2024

@iv007 my tu riesime diametralne odlisnu ocnu vadu a operaciu. Ty si mala beznu operaciu na zbavenie sa okuliarov do dialky. My tu riesime sucasne operaciu aj do blizka aj do dialky.

nika523
autor
12. okt 2024

@taktotedanie môžem sa ešte opýtať, ľudia čo majú šedý zákal tak túto operáciu podstúpiť musia, je to tá istá operácia?

taktotedanie
12. okt 2024

@nika523 zavisi od stupna sedeho zakalu niekto ma minimalny a funguje aj 5rokov a vidi dobre u jiekoho to progreduje rapidne
Tak zavisi od toho aku umelu sosovku si pacient vyberie

nika523
autor
12. okt 2024

@taktotedanie ale je to tá istá operácia, výmena šošovky? Či tam sa dáva iná šošovka?

taktotedanie
12. okt 2024

@nika523 podla toho aku si vyberie

hodulikova
25. aug 2025
@taktotedanie

@nika523 ano ale na tie si ludia zvyknu no toto doslova tych ludi otravovalo a neustale hybali hlavou hore dole aby vedeli zaostrit , dost neprijemne

@taktotedanie a klinika Doftall MUDr. Skorvinova ?

taktotedanie
25. aug 2025
@hodulikova

@taktotedanie a klinika Doftall MUDr. Skorvinova ?

@hodulikova nemam skusenost

tia8
17. okt 2025

Mňa by zaujímalo - bol niekto v nedávnej minulosti na operácii oka - implantovanie trifokálnych šošoviek? Ako je spokojný, ako sa zlepšovalo videnie až do finálneho do všetkých vzdialeností? Som 7 dní po operácii a zatiaľ teda nic moc.... Či treba na to viac času?

Strana
z2