Skúsenosti s operáciou očí a výmenou šošoviek
Prosím kto bol na operácii očí alebo niekoho poznáte aké máte skúsenosti a ktorá klinika je dobrá? Potrebujem výmenu šošoviek, riešiť zrak do diaľky aj na čítanie tak zisťujem informácie a veľmi by mi pomohli reálne skúsenosti, ďakujem
@muchotrafka298 ano mala som viacerych , tazke zvykanie na videnie, tocenie hlavy, nestabilita, zhorsdne videnie, nevedeli zaostrit , zmeny vzdialenosti na dialku a na citanie trvalo hodnu chvilu , “nastavovanie hlavy” aby sa im zaostrilo, su to vacsie sosovky, po operacii bol vysoky ocny tlak, dlho sa to liecilo kvapkami kym sa to ustalilo, jeden pan mal silnu infekciu skoncil na hospitalizacii museli mu ich explantovat tam bolo zanedbanie zo strany kliniky
Mala som cca 10 pacientov a ani jeden nieje spokojny ja uprimne vysvetlim dovody preco ano a preco nie a kazdy sa rozhodne sam
Excimer Dr. Ďurčova - maj 2024, najlepsie rozhodnutie, ze som mala ist ovela skor. Mala som doptriu 5 a 5.25, teraz vidim na 100% aj male pismenka a ten komfort bez sosoviek a okuliarov je neskutocny. Par dni som si odslzila, lezkala v tme a zrazu som videla ako orol.
@iv007 pletiete dva rozdielne zakroky a autorku prispevku zavadzate
@taktotedanie fuha, toto som ja mala ked som cylindre do okuliarov vyfasovala….som sa drzala zabradlia na schodisku a isla jak s 2 promile 🤦🏻♀️

@taktotedanie takže to je niečo také ako keď má človek multifokalne okuliare?
@nika523 ano ale na tie si ludia zvyknu no toto doslova tych ludi otravovalo a neustale hybali hlavou hore dole aby vedeli zaostrit , dost neprijemne
@taktotedanie je velmi dobre, ze si sem napisala, aj negativne veci.
@iv007 my tu riesime diametralne odlisnu ocnu vadu a operaciu. Ty si mala beznu operaciu na zbavenie sa okuliarov do dialky. My tu riesime sucasne operaciu aj do blizka aj do dialky.
@taktotedanie môžem sa ešte opýtať, ľudia čo majú šedý zákal tak túto operáciu podstúpiť musia, je to tá istá operácia?
@nika523 zavisi od stupna sedeho zakalu niekto ma minimalny a funguje aj 5rokov a vidi dobre u jiekoho to progreduje rapidne
Tak zavisi od toho aku umelu sosovku si pacient vyberie
@taktotedanie ale je to tá istá operácia, výmena šošovky? Či tam sa dáva iná šošovka?
@nika523 podla toho aku si vyberie
@nika523 ano ale na tie si ludia zvyknu no toto doslova tych ludi otravovalo a neustale hybali hlavou hore dole aby vedeli zaostrit , dost neprijemne
@taktotedanie a klinika Doftall MUDr. Skorvinova ?
@taktotedanie a klinika Doftall MUDr. Skorvinova ?
@hodulikova nemam skusenost
Mňa by zaujímalo - bol niekto v nedávnej minulosti na operácii oka - implantovanie trifokálnych šošoviek? Ako je spokojný, ako sa zlepšovalo videnie až do finálneho do všetkých vzdialeností? Som 7 dní po operácii a zatiaľ teda nic moc.... Či treba na to viac času?

@taktotedanie och bolesti hlavy no tak to by som nechcela, ešte budem rozmýšľať a hľadať informácie, ďakujem