icon

Skúsenosti s operáciou očí na odstránenie dioptrií

9. nov 2025

Dobrý deň, už veľa rokov nosím okuliare/kontaktné šošovky a rozmýšľam nad operáciou očí. Ale keďže zdravie máme len jedno, naozaj si chcem byť istá že si vyberiem dobrú kliniku. Najmä keď niektoré boli už v zlom medializované. Mám -3,5 a astigmatizmu. Je tu niekto s podobnou diagnózou kto si dal operovať oči? Na ktorej klinike a akou metódou? Koľko rokov už je od vašej operácie?Boli nejaké komplikácie? Ako je na tom váš zrak po rokoch? Išli by ste do toho znova?

taktotedanie
10. nov 2025

@anonym_autor kolko mas rokov? Dioptrie mas stabilne? Ochorenia oka? Rohovky? Sy sucheho oka?
Dolezite je si vybrat kliniku kde ta vysetria poriadne a zhodnotia, ci si vhodny kandidat a nebudu ta hned tlacit do operacie ( ano musia z niecoho platit najom a kazdy pacient je zdroj penazi)

domka222
10. nov 2025

Dioptrie 4,5 a 4,75,astigmatizmus. Od operácie je to už 18 rokov. Áno, šla by som do toho znova.

ovaaa
10. nov 2025

Vidisimo Trenčín, úžasný prístup, vyšetrenie, všetko plánované a hlavne žiadne komplikácie. Po operácii balíček s okuliarmi,kvapkami a malými pozornosťami. Mala som dioptrie + astigmatiizmus.

anonym_18a46b
10. nov 2025

dajme si takú otázku : len prečo oční lekári nosia okuliare že. 😉

domka222
10. nov 2025
@anonym_18a46b

@anonym_18a46b s týmto išla na mňa očná, keď som chela ísť na zákrok🥴 ona okuliare nosí dodnes,ja už nie 18 rokov

taktotedanie
10. nov 2025
@anonym_18a46b

@anonym_18a46b ja pracujem na ocnej ambulancii, nosim okuliare, som vhodny kandidat a neuvazujem o operacii