icon

Skúsenosti s trhaním zubov múdrosti

nikollici
10. dec 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať aké máte skúsenosti ohľadom trhania zubov. Neprerezali sa mi osmičky a zubárka mi povedala že musím na stomatochirurgiu si ich dať vybrať. Neviem z akého dôvodu lebo viem že sa vytrhávajú keď sa prerežú. Máte niekto skúsenosť že ste mali s tým že sa neprerezali v budúcnosti nejaké problémy?

Ďakujem za všetky informácie. 🙂

anonym_2acbd6
10. dec 2025

A ty si sa zubarky neopytala že prečo si ich máš dať vybrať? Spôsobujú ti nejaké problemy?

nikollici
autor
10. dec 2025
@anonym_2acbd6

A ty si sa zubarky neopytala že prečo si ich máš dať vybrať? Spôsobujú ti nejaké problemy?

@anonym_2acbd6 povedala mi že v budúcnosti by mi to mohli narobiť problémy a pod. neskôr som sa jej pýtala na strojček a povedala že o tom sa môžeme baviť až keď si dám vytiahnuť osmičky ktoré sa mi doteraz neprerezali.

anonym_2acbd6
10. dec 2025
@nikollici

@anonym_2acbd6 povedala mi že v budúcnosti by mi to mohli narobiť problémy a pod. neskôr som sa jej pýtala na strojček a povedala že o tom sa môžeme baviť až keď si dám vytiahnuť osmičky ktoré sa mi doteraz neprerezali.

@nikollici zmeň zubarku, strojček môžeš mat aj keď máš všetko osmičky.
V budúcnosti ti osmičky nemusia robiť vôbec žiadne problemy

simsalabim
10. dec 2025

@nikollici tak aj slepe crevo aj zlcnik ti v buducnosti mozu robit problemy… ja by som si tie zuby nechala. A mozno ti casom este vyrastu a mozu sa zist.

anonym_dc52f5
10. dec 2025

@nikollici casom vacsina ide von.

mane01
10. dec 2025

@nikollici určite áno, švagor mal neprerezane, na rtg zistili rozsiahly zápal, museli ist súrne von, hrozil zápal okostnice. Pritom chodí na prehliadky pravidelne, aj na rtg zubov. Lekár na stomatochirurgii mu povedal, že ma veľké šťastie, že ich stihli dať von pred bolesťami.

guudy
10. dec 2025
@anonym_2acbd6

@anonym_2acbd6 videla si jej rtg, ze takto odvazne to tvrdis?
Ak jej rastu krivo, napr do sedmiciek, alebo ma na ne prilis malo miesta v ustach, tak problemy robit mozu. Napr uz len tym, ze vyrastu.
@nikollici Ak toto nebola konzultacia u celustneho ortopeda, tak k nemu chod. Ak je to odporucanie od celustneho ortopeda, tak ho posluchni a daj si osmicky odstranit.

nikollici
autor
10. dec 2025
@anonym_2acbd6

@anonym_2acbd6 ja som sa pýtala na skúsenosti, nie na tvoj názor ale ďakujem ;) chcem vedieť že či naozaj mal s tým niekto skúsenosť.

nikollici
autor
10. dec 2025
@mane01

@nikollici určite áno, švagor mal neprerezane, na rtg zistili rozsiahly zápal, museli ist súrne von, hrozil zápal okostnice. Pritom chodí na prehliadky pravidelne, aj na rtg zubov. Lekár na stomatochirurgii mu povedal, že ma veľké šťastie, že ich stihli dať von pred bolesťami.

@mane01 ďakujem za skusnost ;)

babushkaem
10. dec 2025

ja som mala vsetky 4 neprerezane, byvala zubarka ich chcela dat prec. ja som nechcela, lebo ved kym mi nic nerobia tak na co. asi o rok sa mi tak pokazila 7, ze mi ju museli dat von a da roka mi vybehla presne na to iste prazdne miesto tak osmicka:D novy zub zadarmo

gemerka17
10. dec 2025
@nikollici

@mane01 ďakujem za skusnost ;)

@nikollici mala som 2 dolné neprerezane sedmičky, obe rastúce do osmiciek. Jedna teda horšie vyzerajúca isla von, dovtedy s nou neboli problémy aj ked teda rástla krivo a pod dasňom. Avšak niečo sa pokazilo a začali problémy na tej strane. Bolelo ucho, hlava, kopec vyšetrení od CT, MR, az PET CT, návštevy neurologa, orl sa tocili. Uzatvorilo to ako komplikácie po extrakcii. Vela problemov a nemuseli byť. Druhú osmičku zle rastúcu mam stále v ústach a pokiaľ nerobí problémy, sa jej nikto nedotkne. Preventívne by som v ZIADNOM pripade nedala nič trhať.

anonym_ee448b
10. dec 2025

Jedna 8 micka nahradila 7
Druhá 8 micka išla von lebo rastla na krivo
A dolné neprerezane a nikto nič nejde riešiť lebo nieje čo a to už mam 40 skoro