Skúsenosti s vysadením antidepresív na úzkosť
Ahojte. Je tu niekto kto bral AD na úzkosť alebo panicku poruchu a potom o rok dva v pohode vysadil ? Aké to bolo nemali ste nejaké abstaky alebo take že ste vysadili a za pár mesiacov znovu museli ísť na AD? Zaujíma má to preto lebo sama mám PP beriem AD 5 mesiacov a bojím sa že keď budem chcieť vysadiť samozrejme po dohode s lekárkou že to nepojde.. ľudia mna strašia že mali abstaky alebo vydržali bez liekov mesiac a potom už keď chceli znovu nabehnúť na lieky tak to nešlo 😵💫😵💫😵💫.. prosím píšte iba ľudia čo máte skúsenosti ďakujem. Prajem pekny den a veľa zdravicka
@svetielko77 máš Facebook ? Môžme si popísať tam v súkromí ak chces
@nikolrichterova aj tu sa dá súkromne písať či?
@svetielko77 počkaj skúsim ti napísať
@nikolrichterova eliceu som brala ...ale napriklad bolo ze doktorka uz chcela vysadit ale ja som vedela ze ide tazke obdobie prastarka mi zomierala a tak a sama som jej vravela ze teraz nie teraz nie ....a potom neskor sme vysadzali a pocas vysadzania vlastne prislo dalsie tazke obdobie a polroka po vysadeni dalsie ....ale netreba tp vzdavat aj ked budes citit ze sa to vracia treba to riesit potom
@sisska96 gratulujem mas stastie ze nic take nemusis riesit....nezabudaj aj chripka je v hlave aj rakovina aj otrava krvi ...ved vsetko je v hlave ;)
@gabika8855 jasne nebudem to teraz ešte ani riešiť do vysádzania je ešte ďaleko zbytočne sa tým budem zaťažovať a potom mám z toho úzkosti
@gabika8855 psychické problémy sú v hlave. A ešte veľa chorôb je kvôli negativite.
@sisska96 ty prosím ta prestať tu písať take debiliny.. zažila si silne úzkosti depresie a podobne ? Toto keď povieš človeku čo má psychické problémy tak ti povie či ti náhodou nejebe.
@sisska96 ano mas pravdu je to v hlave do hlavy sa dostava ine mnozstvo hormonov .....a fakt prajem ti nezazit ziadnu psychicku chorobu ;) .... presne za take nazory ako mas ty sa boja ludia vyhladat pomoc a potom to zle dopadne
Ja beriem AD už 12 rokov (účinná látka paroxetin). Medzi tým som sa snažila vysadiť asi 3-4 x a vždy sa mi to vrátilo. Preto som s mojou dr.dohodnuta že to budem brať do konca života. No beriem minimálnu udržiavaciu dávku 10mg (polim tabletku) hneď ráno...niekedy môžem mať horší deň ale v podstate normálne fungujem..je mi jedno čo si kto myslí mne to pomáha, cítim sa fajn a to je najdôležitejšie. K tomu šport , kamaráti ..skoro nikto nevie o mojom probléme.
Čo sa týka jesene či zimy nepociťujem zhoršenie,skor naopak.
@apolka77 ďakujem za tvoju skúsenosť. A prosím ta keď si začala po vysádzaní brat znova nebol nejaký problém ? Že si nemohla na lieky nabehnúť alebo podobne ? Jasne ja tiež pokial sa mi nepodarí úspešne vysadiť tak je mi jedno či budem brat tie lieky do konca života hlavne nech pomáhajú 🙏🏼😄🤷🏽♀️
@nikolrichterova vždy to bolo ako na začiatku t.j zhoršenie stavu ...ale po 3-4 týždňoch sa to stabilizovalo. Dr chcela predpísať iné ale ja som chcela vždy ten paroxetin lebo ten mi sadol ako rit na šerbel 😀 a ona tvrdí že je na tieto úzkosti a Panické ataky najlepší.
@apolka77 no mne ten sertralin asi tiež sadol tiež som mala zhoršenie ale potom to prešlo postupne.. ja sa hlavne bojím že keby chcem mat bábätko aby tam nebol problém keby tie lieky mám brat do konca života no ale uvidím nebudem sa strachovať dopredu 😁
@sisska96 tieto veci pomahaju pri beznych stavoch stresu a uzkosti. Ak mas panicku alebo uzkostnu poruchu, tak ti ziaden cajik nepomoze, to mi ver. Z toho pekla ta dostanu len AD.