icon

Skúsenosti so zníženou funkciou štítnej žľazy

ivka88888
6. jún 2021

Ahojte prosim podelte sa so skusenostami, beriem Eutfyrox 50, zatial 1 tabletku denne, mam to zvysit az na dve. Citim sa hrozne, unava, nesustredenost, malatnost. Neviem normalne fungovat. Upravila som stravu, dala som si probiotika a vitaminy C, D. Viete nieco odporucit?

Strana
z2
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
ivka88888
autor
6. jún 2021

@bambulienka25 dakujem pekne za tvoju odozvu. Tak nie som sama. Tabletky beriem uz dva tyzdne. Kupila som si Jodis, ten mi doktorka hned aj zrusila.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
78787878
6. jún 2021

@ivka88888 Ahoj, neuzivaj nic s jodom bez konzultacie s lekarkou. Organizmus si na zmenu davkovania zvykne za 2-4 tyzdne, chvilu este musis pockat na odozvu. Na nabudenie metabolizmu a energiu pomoze napr. zensen, gingko, guarana, E vitamin (s tym opatrnejsie), na pamat a mozog Acutil, Geriavit... Ber to tak, ze si uplne na zaciatku a casom sa naucis, co kedy zabera v Tvojom pripade.

matus7030
6. jún 2021

@ivka88888 liečim sa na zníženú funkciu štítnej žlazy už 11 rokov. Začiatky boli divné, únava, malátnosť, ale lieky zabrali a pomáhajú. V podstate ten liek časom zabezpečí normálnu funkciu a žľaza už funguju potom ako zdravá. Tiež sok začínala na euthyrox 50, po 8 rokoch potom euthyrox 75. Lieky treba brať poctivo a zaberú. Držím palce

ivka88888
autor
6. jún 2021

@matus7030 dakujem pekne za vsetky odpovede. Tak beriem nadalej, 15teho mam odber, napisem ako som dopadla. Zatial som si objednala z duolife chlorofil, stravu mam upravenu a vitaminy, momentalne som, ale zrela na opatrovatelku.

darinkaninka
6. jún 2021

@matus7030 Euthyrox je liek s účinnou látkou levothyroxin. To je syntetický hormón, ktorým sa nahrádza nedostatočná práca štítnej žľazy. Pri zníženej funkcii neprodukuje v dostatočnom množstve prirodzený hormón. Bolo by super, keby dokázal štítnu vyliečiť a nemuseli sme dopĺňať umelým hormónom. Ale takto to žiaľ nefunguje.Bola by som tiež rada, keby to tak bolo. Táto tabletka nám už zostane v podstate doživotne.

ervenka
6. jún 2021

@ivka88888 netreba ocakavat zazraky z doplnkov vyzivy. Ochorenie SZ je vacsinou celozivotna zalezitost. Vitm. A D B12. miner. Selen-2 paraorechy denne, zinok. V talbetkach mas uz jod. Ten nedoplnaj. Mimochodom, pred pouzivanim by bolo dobre aby ti dr. zobrala krv. Aby si zbytocne nebrala, co nepotrebujes.
Nenapisala si hladinu hormonov SZ. Tiez, trva cca 6t ako sa prejavi branie tabletiek.
TSH sa rodi v hypofyze. Podla poslednych vyskumov je cely mechanizmus zlozitesni ako sa zda. Vyliecenie je takmer nemozne. Mozno este pri zapaloch ale spomalenu cinnost "nastartovat" je velmi zlozite.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
matus7030
6. jún 2021

@darinkaninka áno ja to viem aj tomu rozumiem. Asi som to zle nepochopiteľne napísala ☹ s liekmi do konca života, ale dá sa fungovať normálne.

ivka88888
autor
6. jún 2021

@ervenka dakujem za odpoved, v krvnom obraze mam TSH 65,616, takze v katastrofalnom stave to mam.

evaachesa
6. jún 2021

Tiež som brala niekoľko rokov 25 a ďalších pár rokov 50, neskôr som sa začala cítiť unavene a to bol čas zvýšiť ich na 75... počas tehu zvýšené na 88 a teraz rok a pol po pôrode už som na 100vke 🙄 ale aj tak sa cítim ako vyžmýkaný citrón 😅 mne občas treba aj železo doplniť ... Nemôže ti chýbať aj to?

sisa9496
6. jún 2021

@ivka88888 ja mam sice zvysenu cinnost, ale taktiez som mala lieky - thyrozol 2x denne, bolo mi po nich este horsie, prestala som to brat a skusam cbd kvapky, stav sa mi zmenil o 180°, je mi uplne fajn. Za mna odporucam vyskusat aj ine varianty ako len lieky. Len moj nazor a skusenost 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
heln
6. jún 2021

Ahoj, ja mam znizenu funkciu od detstva. Kedy mas ist na kontrolu? Pises, ze uzivas dva tyzdne, to je este kratko. Ak by sa to casom nezlepsilo, konzultuj s lekarom, mozno nizka davka. Odporucim uzivat horcik, neuskodi. A pozor na uzivanie jodu, treba konzultovat s lekarom!

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
heln
6. jún 2021

@bambulienka25 ked som bola tehotna, tak som uzivala femibion a endokrinologicka mi povedala, ze to nesmiem uzivat lebo je tam jod a ten pri poruche stitnej zlazy posobi na stitnu zlazu destrukcne.... tak mi to povedala a uz som to viac krat niekde zachytila a nejak ma to az tak nezaujimalo.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
zuzanaam
6. jún 2021

@bambulienka25 jódu sa treba vyhýbať pri autoimunite, bez nej môže naopak veľmi pomôcť. Sama endokrinologička mi vravela, že mala pacientku, ktorá dlhodobo solila len himalájskou soľou a z hypotyreózy sa dostala iba tak, že ju vymenila za jodidovanú, bez liekov. A nie je tiež jód, ako jód. Mne najprv stanovili hypotyreózu, bez protilátok. Začala som si do stravy dávať kelp, začala som sa cítiť lepšie. Potom mi jedna liečiteľka "naordinovala" tekvicový olej dr. Turianicu s jódom a skoro som umrela, aké stavy som mala po ňom. Pri najbližšej kontrole som už mala aj vysoké protilátky proti šž. Mne teda lieky nepomáhali vôbec, ako tak mi pomohol AIP a následné vylúčenie lepku. A tiež doplnky výživy.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
mpg
6. jún 2021

@bambulienka25 To by som ani ja nikomu neradila vysadiť lieky, skôr treba dať upraviť dávkovanie, cbd štítnej žľaze nepomôže, ak tak trochu sa celkovo skľudniť.

78787878
6. jún 2021

@bambulienka25 Vyssie si si odpovedala sama. Nie je jod ako jod a nepozname autorkinu presnu diagnozu, iba vseobecne hypofunkciu.

zuzanaam
6. jún 2021

@bambulienka25 tých doplnkov bolo veľa, išla som podľa kníh o autoimunitnom protokole a tam bol vypracovaný harmonogram, čo a ako dlho brať. Dôležitá je tiež forma doplnkov. Určite Se, Zn sú základ, brala som aj Mg, enzýmy, tyrozín, rybí olej, dobrú skúsenosť mám s bylinami ako ženšen, rakytník, maralí koreň, aswaganda, rozchodnica ružová, maca a tiež CBD olej, Niekto vyššie písal, že nepomôže, mne pomohol veľmi, tlmí zápaly v tele, tj. aj v šž. Samozrejme neberiem všetko stále a spolu, pravidelne ten rybí olej za lyžičku ráno, Mg, byliny striedam. Cítim sa lepšie, ale stále to nie je "ono".

michalka4193
6. jún 2021

Síce ja beriem až 125 ale brala som Euthyrox a odkedy zmenili pomocné látky som mala také Stavy ako vy bola som nalatna bolo mi zle na vracanie dokonca som nedostávala menzes nakoniec mi Dr ako na skúšku odporúčal iný liek na štítnu Tirosint beriem ho vyše mesiaca a zasa sa cítim super!!! Fakt! A dokonca som dostala normálne menzes na 34den co pri Euthyroxe som dostala po 50dni

sasanka605
6. jún 2021

@zuzanaam ahoj prosim ta das link na tu morsku riasu? Vyskusala by som ak sa mas po tom lepsie. Ja som poslednu dobu nenormalne unavena a to mam euthyrox 137, posledny mesiac je to bieda.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2