icon

Sme pozitívni

ewka0012
6. jan 2021

Ahojte, uvítam každú radu a skúsenosť s touto chorobou, obaja s mužom mame covid, začalo to po Vianociach, ja mám ľahší priebeh aj keď som si vyzrala všetky príznaky , horúčka , pálenie na hrudi, kašeľ, bolesti tela, žalúdka , chuť a čuch nemám už týždeň, už mám po 10dnoch karantény a stále som pozitívna , muž mal najprv ľahký priebeh a na nový rok v piatok sa mu pohoršilo, máva vysoké horúčky 39st, je slabý, nedá sa mu spat , kašle, malo je, bud ma zimnicu že mu je zima, vtedy je normálne fialový a bledý , pery aj ruky fialove ako keď ste v studenej vode, alebo ma horúčku a je cely červený, vypotiť sa však nemôže, volali sme doktorke, ta kázala len striedať paralen a Ibalgin , ležať a tekutiny , dávame si veľa vitamínu C aj D, ráno nalačno aloe, čaje, ja už neviem čo viac urobit aby som mu pomohla, nech už je mu lepšie, mame dve malé deti, na všetko som sama, mame dvoch chlapcov 2r a 8r, musím variť , upratovať a starať sa o nich a ešte aj o muža , už meliem z posledného,rodina mi žiaľ nepomôže, svokrovci sú pozitívni tiež, od nich to mame, moji rodičia sa boja aj decka zobrať von ,aby sa nenakazili, čo samozrejme chápem, aj keď decka sú zdravé, neviem ešte koľko to vydržím , čo Vám pomohlo ? Bol niekto z vás na tom horšie keď bol pozitívny ? O tomto nikde nepíšu ,ani nehovoria v telke ,ja neviem čo by som robila ak by som aj ja na tom zle a nevladzem sa starať o deti, čo sa robí v takom prípade? Vdaka za každý nazor

Strana
z2
ewka0012
autor
6. jan 2021

dakujem Vám všetkým za rady aj názory, zajtra určite volam jeho doktorke , len sa obávam, že mi zase povie to čo v pondelok, potom mám robiť čo? Kam mám volať aby mi niekto predpísal lieky alebo ho vyšetril ? V pondelok doktorka tvrdila že antibiotiká nepomáhajú a že to je normálne, že striedať paralen a Ibalgin, ležať a tekutiny , preto sa bojim že povie to iste , mužovi vlastne v piatok konci karanténa -10dni a on ešte nevstal z postele😫

miro1360
6. jan 2021

bublina fungovala - bola o tom, že sa nakazia maximálne iba ľudia v tej bubline a nikto ďalší, čo sa vám stalo keďže píšeš že ste boli v bubline, ostáva popriať skoré uzdravenie 🙂

0silvia0
6. jan 2021

@ewka0012 no ked im nebolo dobre, mali sa izolovat... co uz, stalo sa. Ja som sa s rodicmi stretla len na dvore na 30 minut, lebo maju doma aj 90rocnu otcovu mamu, tak sme mali respekt. Ale so sestrami som sa stretla, ale isli sme na test pre istotu. Zelam skore uzdravenie...

adrika25
6. jan 2021

@ewka0012 to je už dlho treba urobiť krvný obraz a rengen, treba volať lekárne všeobecnej a ona Vás už nasmeruje zrejme na covid urgent, treba potom volať 155

mrchana
6. jan 2021

@ewka0012 tak to mu staci. Bola som na tom rovnako

vivien16
6. jan 2021

@butterfly333 presne ako píše @miriam_s Dr by ti mala dať papier o prekonaní. Antigenovy test by si mala mat negatívny. Mne po 10 dňoch vyšiel negatívne. No keď pôjdeš na pcr tak bude pozitívny.

butterfly333
6. jan 2021

@vivien16 aha ďakujem u nás robia v práci antigenove testy tak ale nemusím ísť.

drzaopica
6. jan 2021

@ewka0012 drz sa tiez sme vsetci chori, ale na stastie menej ako vy.Treba kupit imunoglukan, selen, zinkorot . toto mne radili v lekarni okrem cecka a decka, Tie teploty su zial normalne moja kamaratka mala 10 dni vysoke teploty to je praveze dobre imunita bojuje
Co sa tyka domacnosti vobec neupratujeme a takmer nikomu nechuti jest, takze varim polievku ns vela dni, ovocie, alebo detom objednaj ci polotovar sprav.musis byt aj ty slaba neprehanaj to, tak deti budu nazl tablete ci TV vela je to par dni svet sa nezruti

drzaopica
6. jan 2021

@ewka0012 a deti urcite nie su zdrave moja dcera nemala nic a je pozitivna.To, ze muzovi konci karantena nic neznamena niektori ludia su chori aj mesiac a dalsie 2 sa z toho spamatavaju.moja kolegyna nastupila do prace a do 2 t zase PN jednoducho nevladala slaba unavena dalsia hned anginu dostala imunita bude v prdeli este nejaky cas

anjelaa
6. jan 2021

@ewka0012 prosím ťa určite volaj sanitku, normálne 112 a nenechaj sa odbiť! k nám dokonca sanitku 2x ODMIETLI poslať, museli sme to riešiť cez obvodného lekára a on ju musel poslať. Mali strašne veľa otázok a po telefóne vyhodnotili, že to nie je nutné. Nakoniec mi ocka vzali do nemocnice len preto, lebo sme na tom trvali a boli sme neodbytní. Skončil v nemocnici s ťažkým obojstranným zápalom pľúc a saturáciou na podporu dýchania. Bol tam dva týždne a keby sme na tom netrvali, mohol dopadnúť oveľa horšie. Mimochodom, my sme volali sanitku na 8 deň, vzali ho na 11 deň horúčok. Doma striedal 3 druhy liekov na zrážanie teploty, v nemocnici musel dostávať infúziou dva druhy antibiotík + ďalšie lieky.

mily7
6. jan 2021

@miriam11 môžem sa spýtať koľko zinku môže vtedy človek prijať?

leeo
6. jan 2021

@anjelaa je to ako pises. Ono to zo zaciatku vsade tvrdili, ze antibiotika su zbytocne, ale nebrali do uvahy stav o akom pises. Jeden znamy lekar v zahranici praveze liecil covidakov vratane mojho dedka a pribuznych injekciami s antibiotikami s ucinnou latkou cefepim a nemal na ten cas ziadne straty. Neviem ako je na tom teraz. Len zas aby sa ta bakteria nestala rezistentnou na atb.

anjelaa
6. jan 2021

@leeo klobúk dole pred tým lekárom, kiež by takých ľudí bolo viac🙏 Vieš, môj ocko aj po oficiálnom doliečení (po 6 týždňoch) mal stále bolesti v hrudi. To sme už riešili alternatívne, kde mu zistili pľúcneho streptokoka. (lekári skonštatovali, keď sa sťažoval, že tam isto ešte niečo bude, ale už to nebol covid, tak to neriešili). Toho mu teda vyliečili a odvtedy už by som povedala, že je naozaj skoro zdravý. Ale v nemocnici mu vďaka liečbe zrazili horúčky, výrazne znížili zápal a napravilo sa mu dýchanie. A tým (podľa mňa) sa predišlo zlému scenáru.

leeo
7. jan 2021

@anjelaa To som rada, ze je ocko v poriadku, nech sa drzi. Ono to sa robi dost mala osveta ohladom liecby, akurat tak v prevencii. Ved kolko covidakov nechavaju doma a beru ich, ked uz maju na male a prave tomu sa chcel ten lekar vyhnut, tak im hned na zaciatku podaval ten cefepin v injekciach. Ja som samozrejme tukala na celo, ze ci je v poriadku, ved vsade pisali, ze antb nie a pritom on s tym zachranil kopu ludi. Takze kazda minca ma dve strany🙂

ewka0012
autor
9. jan 2021

Baby ja som hneď pri prvých príznakoch, ktoré boli veľmi rýchle, palilo ma na hrudi a hnusný kašeľ, zohnala som si tiež atb zinnat a brala som ich 7-8dni, myslím si že to mi najviac pomohlo, veľa vitamínov -C a D a zinok, ráno pijem stavu z aloe, na kašeľ už beriem druhý sirup, ešte stále kašlem , boli ma hrudník a medzi lopatkami z toho kašľa, aj keď už som negatívna, v utorok som bola estw pozitívna, v piatok už negatívna, mám v pláne ísť lekárke nech ma vyšetrí čo mi to zanechalo na plucach, mužovi je stále zle, v piatok sa premohol , šiel na test, bol už negatívny tak šiel k doktorke lebo nám nebrala dva dni mobil, záchranka ani pohotovosť lieky nevie dať na elektronicky recept , ma zapal priedušiek a dostal tiež atb a pneumolysin kvapky , zle mu je stále, ke slabý ale už nemá aspoň horúčku, nútim jo jesť a pit, dúfam že o pár dni bude lepšie, v pondelok ma ísť na röntgen ak sa to nezlepsi, ja si myslím po týchto skúsenostiach že atb treba lebo rovno s koronou ide aj nejaká infekcia do tela ktorá spôsobí zapal priedušiek alebo pľúc, svokra je takisto na tom zle a od štvrtka tiež dostala atb, mali by ich dávať každému hneď na začiatku príznakov

Strana
z2