icon

Sme pozitívni

ewka0012
6. jan 2021

Ahojte, uvítam každú radu a skúsenosť s touto chorobou, obaja s mužom mame covid, začalo to po Vianociach, ja mám ľahší priebeh aj keď som si vyzrala všetky príznaky , horúčka , pálenie na hrudi, kašeľ, bolesti tela, žalúdka , chuť a čuch nemám už týždeň, už mám po 10dnoch karantény a stále som pozitívna , muž mal najprv ľahký priebeh a na nový rok v piatok sa mu pohoršilo, máva vysoké horúčky 39st, je slabý, nedá sa mu spat , kašle, malo je, bud ma zimnicu že mu je zima, vtedy je normálne fialový a bledý , pery aj ruky fialove ako keď ste v studenej vode, alebo ma horúčku a je cely červený, vypotiť sa však nemôže, volali sme doktorke, ta kázala len striedať paralen a Ibalgin , ležať a tekutiny , dávame si veľa vitamínu C aj D, ráno nalačno aloe, čaje, ja už neviem čo viac urobit aby som mu pomohla, nech už je mu lepšie, mame dve malé deti, na všetko som sama, mame dvoch chlapcov 2r a 8r, musím variť , upratovať a starať sa o nich a ešte aj o muža , už meliem z posledného,rodina mi žiaľ nepomôže, svokrovci sú pozitívni tiež, od nich to mame, moji rodičia sa boja aj decka zobrať von ,aby sa nenakazili, čo samozrejme chápem, aj keď decka sú zdravé, neviem ešte koľko to vydržím , čo Vám pomohlo ? Bol niekto z vás na tom horšie keď bol pozitívny ? O tomto nikde nepíšu ,ani nehovoria v telke ,ja neviem čo by som robila ak by som aj ja na tom zle a nevladzem sa starať o deti, čo sa robí v takom prípade? Vdaka za každý nazor

Strana
z2
pribinak
6. jan 2021

Skús objednávať jedlo. Restiky sú v hroznej situácii, majú zľavy a často dopravu zdarma.

piskota81
6. jan 2021

Ahoj, doktorka dobre poradila pri vysokej teplote treba striedať mám vyskúšané u dcéry paralen na striedačku panadol...ale u každého zaberá iné...
Ja som bola pozitívna začiatkom novembra mala som všetko bolesti hlavy neskutočné, sťažené dýchanie, kašeľ, strata chuti a čuch...u mňa teploty neboli vôbec ani len zvýšené...
Chuť a čuch nemám ani po dvoch mesiacoch v poriadku ☹️
Na covid ambulancii mi predpísali len lieky na imunitu sú len na recept ISOPRINOSINE a veľa vitamínov a Dčko...
S deťmi to treba len vydržať.. bohužiaľ ti nepomôže nikto a ja osobne by som to ani nevyzadovala od rodičov keďže predpokladám že sú to starší ľudia. Aj keď máš pocit že sú deti zdravé nemusí to tak byť.

lubmar
6. jan 2021

Hlavne neposielaj deti k nikomu, lebo nakazia starych rodicov, musia byt s vami v karantene. Doma rob len to najnutnejsie, kludne neupratuj, len co je najnutnejsie, ved 8 rocny je uz velky, riady ti moze umyt aj on, daj stolicku k drezu, nech si na nu klakne ak nedociahne po stojacky a umyva, noze mu ale odtial vyber, pracku ti lahucko vyberie a vyvesi na susiak, zemiaky a zeleninu ti nacisti, ako tak povysava, ty sa setri, spi vtedy ked aj maleho ulozis, musite to nejako vydrzat, vela ludi teraz takto funguje😞😞😞

miriam11
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
6. jan 2021

@ewka0012 rodicom urcite deti nedavaj, mozu byt prenasaci. Boli ste so svokrovcami na Vianoci v interieri? Svokrovci mali aky priebeh?
Zelam skore uzdravenie❤️

ktochytavzite
6. jan 2021

@ewka0012 posli ho do nemocnice,jeden co poznam tiez rak teploty a infuzie mu pomohli po 2ty

loginexistuje
6. jan 2021

@ewka0012 ako kazdy moze mat iny priebeh niektori maju unavu a slabost aj niekolko mesiacov Urcit ale nedavaj deti rodicom ani nech sa s vami nekontaktuju presne takto sa zo siri (vy ste doplatili na stretnutie so svokrovcami) a tvoje deti musia byt v karantene (ziadna skolka ) aj ked nemaju priznaky
treba si jedlo objednavat a vykaslat sa na domacnost a oddychovat

vivien16
6. jan 2021

Presne taký priebeh mal môj otec, akurát mal 14 dni stále teploty 38 -39, žalúdok ho bolel nič nedokázal zjesť, 8 kg dole. Od včera konečne bez teploty bo antb začal užívať, ale kašeľ má stále... veľa C, ráno, obed, večer a to iste D a hlavne veľa tekutín. A určite nie Ibalgin, ten to len zhorší. Paralen, nalgesin nič ine

vivien16
6. jan 2021

@ewka0012 pcr test bude pozitívny aj mesiac, ale keď pôjdeš na antigenovy ten by mal byt negatívny už, pokial už nie si infekčná.

jankalukasova
6. jan 2021

@piskota81 paralen a panadol maju tu istu ucinnu latku. Striedat sa maju dve ucinne latky... napr. Paracetamol (paralen, panadol) a nuforen, brufen...(ibuprofen)

katulienkax
6. jan 2021

Toto nechápem ešte si hod deti rodičom nech ti pomru daj ich svokrovcom keď ta nakazili a je im lepsie

janinah
6. jan 2021

Z článku jedného dr.....Iste mnohých zaujíma, čím som sa liečil. Užíval som Isoprinosine, Zinok, Vitamín D, Aspirín-C, Panadol, Vitamín C (ovocie, rakytník), dostatok tekutín (čaj, minerálka).
Kedy ste volali obv.dr? zajtra volať zas,ak sa stav nezlepšuje,dať si predpísať codein na kašeľ,isoprinosine na imunitu,zvážiť aspirín-podla iných chorúb manžela a zvážiť ATB. A opravím ťa,deti nie sú zdravé,len sú bezpríznakové,čiže nikam nech nechodia.
Pomôcť môže donáška jedla,zapratať do dom- prác aj deti-podla veku samozrejme,robiť len nutné a veľa spať.Veľa vetrať tiež.

martina1201
6. jan 2021

@ewka0012 popros rodičov aby ti varili a nosili jedlo pred dvere a len zazvonili keď budú odchádzať preč nech si to môžeš zobrať. Neupratuj, čo najviac oddychuj a starší nech sa hrá s mladším nech ty aj muž mozes čo najviac oddychovať.....

ladyelsa87
6. jan 2021

@katulienkax ty si dobre vymleta ked mozes toto napísať.

@ewka0012 veľa veľa tekutín, vitamín D, Zinkorot, želám skore vyzdravenie!

kika831
6. jan 2021

@ewka0012 troska ta snad povzbudim. My sme si este par dni dozadu prechadzali tym istym. Tiez som bola pri 2 detoch na vsetko sama. Zavolaj muzovej obvodnej lekarke ci by nebolo dobre muzovi nasadit antibio. Bo ak sa mu to nelepsi moze mu nasadat na pluca bakterialna infekcia. Najlepsie by bolo aspon crp ale to nikto teraz neurobi. Viem o com hovorim. Viem presne ako sa citis ale neboj zvladnes. My zeny sme silne. Ja ked som uz nevladala tak som deckam bachla aj tablet len aby som si oddychla chvilu. Aj napriek tomu ze za normalnych okolnosti je u nas zakaz. A co sa pozitivity tyka, tak test moze byt pozitivny este 90 dni. Dolezite je ze nie si infekcna. Velmi drzim palce.

miro1360
6. jan 2021

presne ako napísala janinah, zváž aspirin (anopyrin) - konzultuj s lekárkou, v nemocnici to dávajú aby zamedzili nadmernej tvorbe krvných zrazenín

chrobacik41
6. jan 2021

@ewka0012 namiesto ibalginu aspirin s vitamínom C , ja som to užívala keď som bola pozitívna a striedala som s nalgesinom lebo celé dva týždne ma strašne bolela hlava. A nos som si vytierala s alpou , aj manžela skús ponatierat s alpou, bude mu zima ale potom by mu mohla horúčka klesnúť. U nás bez alpy nemôžeme existovat 🙈 čo najviac ako sa dá oddychuje, ten väčší syncek ti už môže pomôcť ako tak tie lahsie práce. Ostatné nechaj tak, urobí sa neskôr. A ešte ak máte doma zazvorový čaj si popijajte. Držím ti palce aj celej rodinke nech sa čo najskôr zotavíte. ✊

uglybetty1234
6. jan 2021

Rozhodne objednavaj jedlo z restiky a aj sa ti da tak objednaj aj donaskunpotravim typu - presnidavky, kapsicky, piskoty. Bordelom sa nezatazuj,

lenkakravcova
6. jan 2021

@janinah isoprinosine a Isomed (varianta) sú po celom Slovensku úplne vypredané. Volala som do pár lekární a i keď sa jeden z toho vyrába na Slovensku, nie je dostupný a ani najbližšie týždne nebude :/

butterfly333
6. jan 2021

@vivien16 ak som bola 1.12. pozitívna ukáže mi test ešte že som pozitivna? Lebo pracujem v Nitre a tam od pondelka vstup len s negatívny testom mám síce od dr papier že som bola pozitívna no či to tak budú brať pri kontrole policajti ak nás zastavia. Ďakujem

miriam_s
6. jan 2021

@butterfly333 ak si.prekonala už tak si mala dostať od svojho dr. potvrdenie o prekonaní covidu kde je aj napísané že tri mesiace sa nemáš testovať

miriam_s
6. jan 2021

@ewka0012 skúste zavolať na infekčné tam by ho mohli vyšetriť aj crp by urobili, dali antibiotiká... Aby nedostal zápal pľúc... Robí sa to. Aj my sme to v rodine riešili...

anjelaa
6. jan 2021

Hlavne dajte pozor aby teplota nebola viac ako 4 dni, nakoľko potom automaticky nastáva v tele zápal, spôsobený pridruženou baktériou a je nutne predpísať antibiotiká, inak to môže skončiť zápalom pľúc a hospitalizáciu, v horšom prípade pľúcna ventilácia. Bohužiaľ hovorím zo skúsenosti. Držím palce🌸

butterfly333
6. jan 2021

@miriam_s no ona mi napísala že od 1.12 do 15.12. som ba pozitívna v karanténe.

mrchana
6. jan 2021

@ewka0012 boli sme na tom l rovnako. pridaj muzovi Isoprinosinol a plus Atb. Sumamed alebo Klacid. ked sa mu to ťahá. Bud rada ze len on. Neberie lieky na tlak? alebo cholesterol

ewka0012
autor
6. jan 2021

@0silvia0 áno boli sme so svokrovcami, nebolo im dobre, nepovedali nám nič že radšej nechoďte a svojou nezodpovednosťou nás nakazili, svokor bol 2x negatívny ale mal všetky príznaky, ľahší o priebeh , svokre je zle stále, ako mužovi, len ona nemá horúčku , na sviatky sme boli dokopy ani nie s 10timi ľudmi keď to zrátam a aj tak sme sa nakazili 😱bublina nefungovala

ewka0012
autor
6. jan 2021

@mrchana nie neberie žiadne iné lieky

ewka0012
autor
6. jan 2021

@anjelaa žiaľ teplota je už šiesty den

Strana
z2