Som nervózna z výsledkov testov. Pomôžte prosím!
Ahojte prosím ak mi vie niekto poradit som strasne nervozna z tých hodnôt.. 😪😪😪

@pupinka23 cukor mas troska vyssi, co ti na toto povedal lekar.
A z coho konkretne si nervozna?
@balerina2025 pred tym som mala banan nez mi odoberali krv. Ale zaujímaju ma hodnoty leuko.
@pupinka23 pred odberom sa vacsinou neje nic, pije len cista voda.
@ninazemna tiez by ma to trapilo
@pupinka23 a vyhladala si tym lekarov ci len nezmyselne googlis a vytvaras temy na mk?
Veď nič vážne v tých výsledkoch nie je / som zdravotník/ z akého dôvodu si vyhľadala pohotovosť, základná otázka, aby to zapadlo do kontextu? Nebola si chorá? Aj tri týždne do zadu? Nemusí to byť teraz práve, tie zvýšené hodnoty môžu pretrvávať aj po chorobe, to by vysvetľovalo tie zvýšené leukocyty. Je tam mierne zvýšenie neutrofilov, čiže skôr nejaká bakteriálna infekcia, ale crp máš v norme, čiže žiadny závažný bakteriálny zápal aktuálne. Chcelo by to viac informácií, lebo leukocytoza má veľmi veľa roznych príčin, aj také banality, ako zubný kaz ju môžu spôsoboť, alebo to, že si zapáliš cigaretu pred odberom
Tá zvýšená glykémia po banáne, ako píšeš, lebo cukor sa hodnotí jedine nalačno, NT pro BNP je len málo zvýšený, keď sa niečo deje so srdcom, väčšinou sú hodnoty v tisíckach, ostatné sú len hraničné odchýlky, samé o sebe nič nevypovedajúce.
Nevieme preco si bola na pohotovosti,to je dost podstatne. Leukocyty mas zvysene len mierne,to byva pri zapale,z tohto by ma znepokojovalo len zvysene s-nt-proBNP, co je srdcovy marker a znaci nejaky srdcovy problem. Ani si nebola chora nedavno,nic ti nebolo a isla si na pohotovost? 🤔A odtial ta pislali domov s akym vysledkom?
@maybe888 tak 30.12. Mi trhali zub ale vytrhli mi ho tak ze sa mi horne dasno otvorilo do nosnych dutin a vychadzal ztade vzduch šili mi to hodinu a pred dvoma tyzdnami vytahovali štychy. Mam este jeden zub ktory mam zarasteny do dasna a mam ho zapaleny riesim tu uz (zlomil sa mi pred pol rokom. Dr. Svojho som doteraz nenasla.) A mam nad nim vačok. Išla som k doktorke obvodnej koly niecomu inemu a prichytili ma tam s vysokym tlakom. Cakala som od obeda do podvecera kym mi klesne neklesal tak som sla domov pobalila sa ale cely den som nejedla supla som si doma banan nech mam nieco v zaludku a utekali sm ena pohotovost. Vsetko to sposoboval stres lebo ides s inym a pleskli mi tlakomer pravda moja vina zlakla som sa. A tak ked som dosla na pohotovost som bola vycerpana smadna so strachom v nohach rukach mi zobrali krv. A dali pod jazyk tabletku a poslali domov. A stymto v ruke.Hlasit sa u obvodnej obvodna zobrala papiere ze velke hodboty mam. A teraz musim koly tym vysledkom absolvovat xy vysetreni... 😶
@ninazemna to je pracovna diagnoza. Pohotovost si to musi obhajit u poistovne, nakolko tam chodi 70% ludi s blbostami.
@pupinka23 to ťa vážne s týmito výsledkami niekto poslal na xy vyšetrení?? To je čistý alibizmus.
Jo 5 lekarov
@stanulienkat NT-proBNP a myoglobín majú v niektorej poisťovni "nutné" a "zakázané" diagnózy? ZS
Robili ti aj ekg? Asi si tam mala nejake zmeny na zaklade ktorych indikovali vysetrenie a urcite to treba dovysetrovat. Myslim,ze je spravne,ze ta poslali ku kardiologovi.

Nemôžeš nazvať diskusiu "Ahoj", lebo ti admin zmení názov a to tak, že ti ináč tie hodnoty vyskočia z toho! 😁