icon

Som nervózna z výsledkov testov. Pomôžte prosím!

pupinka23
6. feb 2025

Ahojte prosím ak mi vie niekto poradit som strasne nervozna z tých hodnôt.. 😪😪😪

Som nervózna z výsledkov testov. Pomôžte prosím!
Strana
z2
h2
6. feb 2025

Nemôžeš nazvať diskusiu "Ahoj", lebo ti admin zmení názov a to tak, že ti ináč tie hodnoty vyskočia z toho! 😁

msnesquik
6. feb 2025

@pupinka23 nie si chora?

pupinka23
autor
6. feb 2025

@msnesquik nie..

balerina2025
6. feb 2025

@pupinka23 cukor mas troska vyssi, co ti na toto povedal lekar.

weronka31
6. feb 2025

A z coho konkretne si nervozna?

pupinka23
autor
6. feb 2025

@balerina2025 pred tym som mala banan nez mi odoberali krv. Ale zaujímaju ma hodnoty leuko.

pupinka23
autor
6. feb 2025

@weronka31 no neviem asi leukocyty...

balerina2025
6. feb 2025

@pupinka23 pred odberom sa vacsinou neje nic, pije len cista voda.

macilaci
6. feb 2025

@pupinka23 Google vyhľadávač. Výsledky krvy tabuľka.

ninazemna
6. feb 2025

@pupinka23 Z diagnózy I21.1 nervózna nie si? ZS

pupinka23
autor
6. feb 2025

@ninazemna hej bola to pohotovost...

balerina2025
6. feb 2025

@ninazemna tiez by ma to trapilo

weronka31
6. feb 2025

@pupinka23 hmmm... ja sice nie som lekar, ale normalna hodnota je do 10, takze mi to pride len zvysena hodnota. Strasne nervozna by som nebola 🙂 Co ti povedali na pohotovosti?

pupinka23
autor
6. feb 2025

@weronka31 len ze mam zvysene leukocyty vyhladat kardiologa endokrinologa gynekologa atd. Len vies gugel je dobrý ale niekedy sa ti dostane do rozumu ze 3 dni nespis...

taktotedanie
7. feb 2025

@pupinka23 a vyhladala si tym lekarov ci len nezmyselne googlis a vytvaras temy na mk?

maybe888
7. feb 2025

Veď nič vážne v tých výsledkoch nie je / som zdravotník/ z akého dôvodu si vyhľadala pohotovosť, základná otázka, aby to zapadlo do kontextu? Nebola si chorá? Aj tri týždne do zadu? Nemusí to byť teraz práve, tie zvýšené hodnoty môžu pretrvávať aj po chorobe, to by vysvetľovalo tie zvýšené leukocyty. Je tam mierne zvýšenie neutrofilov, čiže skôr nejaká bakteriálna infekcia, ale crp máš v norme, čiže žiadny závažný bakteriálny zápal aktuálne. Chcelo by to viac informácií, lebo leukocytoza má veľmi veľa roznych príčin, aj také banality, ako zubný kaz ju môžu spôsoboť, alebo to, že si zapáliš cigaretu pred odberom

maybe888
7. feb 2025

Tá zvýšená glykémia po banáne, ako píšeš, lebo cukor sa hodnotí jedine nalačno, NT pro BNP je len málo zvýšený, keď sa niečo deje so srdcom, väčšinou sú hodnoty v tisíckach, ostatné sú len hraničné odchýlky, samé o sebe nič nevypovedajúce.

pupinka23
autor
7. feb 2025

@maybe888 ďakujem krásne 🥰

iwesska
7. feb 2025

Nevieme preco si bola na pohotovosti,to je dost podstatne. Leukocyty mas zvysene len mierne,to byva pri zapale,z tohto by ma znepokojovalo len zvysene s-nt-proBNP, co je srdcovy marker a znaci nejaky srdcovy problem. Ani si nebola chora nedavno,nic ti nebolo a isla si na pohotovost? 🤔A odtial ta pislali domov s akym vysledkom?

pupinka23
autor
7. feb 2025

@maybe888 tak 30.12. Mi trhali zub ale vytrhli mi ho tak ze sa mi horne dasno otvorilo do nosnych dutin a vychadzal ztade vzduch šili mi to hodinu a pred dvoma tyzdnami vytahovali štychy. Mam este jeden zub ktory mam zarasteny do dasna a mam ho zapaleny riesim tu uz (zlomil sa mi pred pol rokom. Dr. Svojho som doteraz nenasla.) A mam nad nim vačok. Išla som k doktorke obvodnej koly niecomu inemu a prichytili ma tam s vysokym tlakom. Cakala som od obeda do podvecera kym mi klesne neklesal tak som sla domov pobalila sa ale cely den som nejedla supla som si doma banan nech mam nieco v zaludku a utekali sm ena pohotovost. Vsetko to sposoboval stres lebo ides s inym a pleskli mi tlakomer pravda moja vina zlakla som sa. A tak ked som dosla na pohotovost som bola vycerpana smadna so strachom v nohach rukach mi zobrali krv. A dali pod jazyk tabletku a poslali domov. A stymto v ruke.Hlasit sa u obvodnej obvodna zobrala papiere ze velke hodboty mam. A teraz musim koly tym vysledkom absolvovat xy vysetreni... 😶

stanulienkat
7. feb 2025

@ninazemna to je pracovna diagnoza. Pohotovost si to musi obhajit u poistovne, nakolko tam chodi 70% ludi s blbostami.

stanulienkat
7. feb 2025

@pupinka23 to ťa vážne s týmito výsledkami niekto poslal na xy vyšetrení?? To je čistý alibizmus.

pupinka23
autor
7. feb 2025

Jo 5 lekarov

ninazemna
7. feb 2025

@stanulienkat NT-proBNP a myoglobín majú v niektorej poisťovni "nutné" a "zakázané" diagnózy? ZS

ninazemna
7. feb 2025

@pupinka23 Ambulantná pohotovostná služba (APS, "pohotovosť") alebo oddelenie urgentného príjmu (OUP, "urgent")? S akými ťažkosťami si tam išla? ZS

pupinka23
autor
7. feb 2025

@ninazemna vysoky tlak arytmia trachykardia

ninazemna
7. feb 2025

@pupinka23 OK. ZS

Pre diagnózu I21.1 (na žiadanke na laboratórne vyšetrenia) "Akútny transmurálny infarkt myokardu spodnej steny" sú typické zmeny v III. zvode na ekg. ZS

pupinka23
autor
7. feb 2025

@ninazemna fu tomu nerozumiem

ninazemna
7. feb 2025

@pupinka23 Stačí, ak rozumejú lekári. ZS

iwesska
7. feb 2025

Robili ti aj ekg? Asi si tam mala nejake zmeny na zaklade ktorych indikovali vysetrenie a urcite to treba dovysetrovat. Myslim,ze je spravne,ze ta poslali ku kardiologovi.

Strana
z2