Spadnuté orgány po pôrode
Mile zienkym, obraciam sa na Vas s problemom, ci to nemate niektora. Dlho som riesila, ze som si na pohmat nahmatavala nieco v bruchu a doktor, chirurg to nieco vyhmatal a skonstatoval, ze je to oblicka. Som po 2 detoch a na tej pravej str. kde to je, mam to brucho mierne vyklenute, akoby mi tam nieco vadilo..asi ta oblicka:(CT je ok.
@anjelicek26 exustujecaj tzv.bludiva oblicka.
Moja teta to mala...
A v tehu sa vselico poposuva..ja tiez citim zmeny pp tomto tehotenatve..aj creva ine...duplom po cisarskom ..vyberu celu maternicu a davaju ju spat...nemusu to sadnut..
Moja segra ma tiez nieco akoby co jej zavadzia a povedali jej ze to ma po porodoch posunute tam nieco, ze ok..ma to akoby pri vajecniku , slepaku...
@tatianaba aj ja..vselijako mi tam zlbka aj ked pritlacim niektore miesta , aj tam citim rozne veci..predtym som to nemala..
@anjelicek26 a diaatazu mat nemusi..mna hmatala aj Monika Srenkelova, ona je topka na diastazu, ale nevedela co tam mam..na 90% aj u mna to bude oblicka..oni su v bruchu za crevami..takze v hlbke ich vieme nahmatat..a diastazu nemam..hmm..
Ja si to citim napr.cca. tu.. odtialto kde ukazujem smerom dole aj..je to kludne aj velkost oblicky....napravo... v hlbke je to tvrde..sono mam Ok.citim to aj v lahu , aj v stoji.. moze to byt aj zlcnik, ale ten je vraj ok..
A tiez je mozme, ze mam zrasty../ 2 cisare, laparka a ebdometrioza k tomu..takze aj tie mozu byt/
@sofinka30 Tak taky rengen mi este nerobili, len klasicky rengen brucha a tam pozerali creva. Mna tiez na pohmat brucho boli, ked si postlacam v lahu. A je to od toho porodu, akoby tie creva boli inak ulozene, alebo je tam nejaky zrast..nenapadlo ma, ze aj koli tej oblicke by ma to mohlo boliet. Niekto, kto ma tu putovnu oblicku, tak tvrdi, ze nema problemy, ze mu to nevadi.
@katrin21 Tak to mam aj ja. A ked si to zatlacim, tak sa to akoby posunie do vnutra..do boku..A vsetko sa domrvilo po druhom cisarskom..to brucho bolestive na stlacanie..mam za sebou op.slepeho creva a 2xcisarky tak si tiez myslim, ze tam moze byt aj nejaky zrast. Ako pozeram, ze si tiez chuda, tak to preto si to dokazes nahmatat. A presne aj to v tom bruchu. A tvojej tete na to ako prisli? Mne mama vravela, ze jej znama to mala, ale neviem na akom vysetreni jej to nahodne objavili. A tiez to bolo po porode.
@katrin21 Ahoj. Tak u svojho gastra som velmi nepochodila. Na bolest pod pravym rebrom sa ma snazil presvedcit, ze je to pankreas. Zlcnik urcite nie, ze mi sono robil v juni a ze tam sa urcite nic nezmenilo. A s ladvinou si musim zajst za urologom. Plus mi vysiel jeden onkomarker zvyseny CA 19-9, o dve cisla...ty o tom nevies nieco viac...?viem, ze tu mas kopu prispevkov tak si ma napadla...Ach, ostala som znechutena. Ako vlastne boli pankreas?:( Neviem co s tym vsetkym vlastne robit. Vyse 2 mesiacoch mam zdrav.problemy a ziadny vysledok.
Problém je ak je človek moc chudý. ..čím chudšia postava tým viac to citit ..Možno by to nebol až taký problém keby mám nejaký tuk 🙂 ..A ne padli by úplne dole..mimohodom mám množstvo cyst A kameňov. .piesku. .dôvod? Nikto nevie..metabolické ochorenie?nikto.nevie aké. .jedine čo. Mi prišlo logické bola veta-roky padnute obličky- Zlá poloha, tým zlá filtracia. A tak sa vytvoril bordel v nich vše ho druhu.práve rodim 17.kameň A užívam si to.. A ešte niečo. ..niekedy môže padnuta oblička koliku len imitovat. .-zalomene "zaskrtene " močové cesty ... takže ak je tuk moze byť dobre..Ak nie je..Veľa papat 🙂 ..inak peklo na.zemi ..
@danka_111 pankreas boli rozne...velmi rozne...bolivaj v chrbte napravo, aj nalavo, aj v oblasti pasa, aj v trede..ten je zapeklity.. boli kazdeho inde..moze but podrazdeny, ale ro byvyi byvalo asi aj inak zle, vracanie a pod.
Hmm
2 mes su nic... ja toto riesim 4 roky a na nic som neprisla...😂😂😂😂 onkomarkery robene nemam, ale keby mi aj robili tak min CA125 budem mat vysoky, lebo mam endometriozu..
Ešte mám dotaz 🙂) -celé roky ma.nebolela ladvina...bok nie..vzadu nie.....Vždy len pod pravym rebrovym oblukom! !A vyrážalo to k pupku alebo ako blesk po bruchu -taka rozvetvena "bolest. ..Teraz ju už však cítim kvalitne. Ale to už má asi súvis s rodenim"kameňov. ..
@katrin21 No na chuti mi to nepridalo..ja mam 36,87..podla gastra ma byt do 34...povedal, ze o pol roka znova na krv..no vravel, ze pri zhubnych ochor.je zdaleka vyssi...neviem:( no mam dalsi problem..ked mi vsetky tie problemy a bolesti pred dvoma mesiacami zacali, dostala som vtedy aj teploty..tak 37,7..no mne tie teploty trvaju do dnes:( su tak max do 37,2 -37,4..absolvovala som mnozstvo vysetreni, odberov, asi vsetko co sa da v takom pripade urobit a nic sa nezistilo. A to ma stve najviac. Teplota trva pocas dna, vecer ustupi. Jedine co mi nasli este su folikularne cysty na vajecnikoch a dlho som kojila, takze ms ziadna.
@katrin21 v tejto oblasti sa prejavujú "bloky" vo vzťahoch... 🤔 Niečo nedoriešené
@danka_111 jaaj, toto je téma ako ušitá na mňa. Už to riešim skoro rok. Bolo aj horšie, bolelo naľavo, napravo, potom zas lepšie. Tiež "všetko o.k." z pohľadu západnej medicíny, ostávala už len psychiatria 🙂 A veruže už riešim aj psychoterapiu. Tam sa mi "pootváralo" toľko bolestí a zranení z minulosti, že som mala pocit, že to hádam musí prejsť celým telom... Nehovorím že už je všetko super, ale je to lepšie. Musím si trochu pomáhať liekmi (keďže som zistila, že aj napriek tomu, že ten pocit nemám, vo vnútri som v neustálom napätí). To, že tieto bolesti majú niečo s mojím nastavením som zistila jednoduchým testom, keď som si raz dala obyčajný Guajacuran, a bolesť prešla... Vtedy som začala viac čítať o chronickej bolesti, o bolesti vôbec, ako úzko súvisí s psychikou... Neverila by som, ale dnes už sa na to pozerám trochu inak. Už ma nebaví popisovať niekomu symptómy, na čo mi on bude hľadať náplasť ale nenájdeme príčinu, prečo to tak je a ako odstrániť podstatu problému. Bohužiaľ, západná interná medicína je nastavená na čiastkový cieľ a nehľadá holistické, celostné riešenie... Obličky napríklad, odrážajú naše silné duševné zranenia. Na ich posilnenie veľmi funguje zlatobyľ. Pije sa v ohraničený ho kúrach, nie dlhodobo, a naozaj dokáže robiť divy 😉 + aj tu treba hľadať hlboko vo vnútri a "upratať si tam" 🤔
@montemotherone ano..to moze byt...tiez si myslim..to nedoriesene... aj ja sa zaujimam o alternativy a skusala som nejake veci. Pred 3rokmi..
Ale viem, ze ako pises, dusa sa prejavi na tele a viem, ze su veci, ktore by sok mala pustit a nedokazem to..a potom su este veci z inej oblasti u mna, ktore neviem kam az siahaju a mozno aj tie maju vplyv a to by ki len regresna terapia asi ukazala..hmmm
Ale mas pravdu.
Nase telo nam nieco hovori..
@danka_111 ja by som ten marker mala isto zvyseny a mozno viac ako ty, lebo mam chronicku gastritidu a to je vlastne zapalovy proces, ktory tam popisuju..ale tazko povedat..ono to moze byt vselico...
A fakt jazdy doktor ma na to iny nazor a objejtivne nevidia nic.. uz leb tu kolono spravitz papier mam ale odvaha mi chyba...
@katrin21 ja som začala chodiť na tzv. EMDR terapiu. Je to také iné, ide to po pocitoch, zážitkoch z minulosti... Bola som v tom, že niektoré veci mám dávno zažehlené, ale zistila som, že človek dokáže aj sám seba pekne odžubať 😁 a presvedčiť sa aký je on kápo zahojený 🤕 a celé je to nakoniec inak... Teraz začínam mať ale ozaj dobrý pocit, a akoby som fakt odpustila, či vlastne sa už na niektoré moje hnevy pozerám ako na totálnu hlúposť ktorá ma obrala o roky pekných pocitov... 😕 Inak "ženské veci" (cysty, endometrióza, problém s otehotnením...) vraj súvisia so vzťahom k matke 😟 A pozorovaním zisťujem, že zdá sa aj s akýmsi dedením nesprávnych vzorcov správania, prenášaním negatívnej energie z generácie na generáciu... 🤔
@montemotherone ja som zas pocula a citala, zw zenske veci su skor vztahy s muzmi..
Ale ono vztahy s rodixmi nas celkovo ovplyvnuju, aj s muzmi... mam super kmihy 8 ich je taka seriax ale na MD nemam zatial hlavu uxh citat, su v cestine a narocne na vnimanie..vola sa to Odpoustim si a napisala to Luule Vilma, pani co bola lekarka gynekologicka a zistila ako vplyvaju na choroby vseho druhu vztahy a nase detstvo, vsetko...vztahy s matkou, otcom... opisuje aj kedy je problem na pravej, kedy na lavej strane..konkretizuje z coho a co s tym..lem je toho fakt vela na citanie....ale.stoji to za to..
@montemotherone ahoj...ako to myslis..?mala si aj ty take problemy ? Aj teplotu? Stale ma nieco pobolieva, raz vpravo hore, potom zacne dole, aj vzadu, chrbat..som nervozna..z toho ma potom brucho rozboli az akoby som mala krce..a ked da rozrusim tak mi este aj ta teplota sama vybehne o pol stupna na 37,7 a potom sama klesne na 37. Zdravotne sa mi nic vazne neukazuje, len telo mi blbne. A zacinam uvažovat ci to nie je tiez psychickeho charakteru. Vela veci potlacam, neriesim, rodicia, manzel.
@katrin21 Doktor mi chcel vylucit chrohna a ine dalsie veci, bral mi krv aj na ine protilatky, vsetko je ok, len to jedno je takto zvysene. No ja ako clovek, co sa vsetkeho zlakne a teraz, co riesim tie vsetky veci:( tak som ostala nespokojna..a bola by som radsej, keby sa to vobec neukazalo. A to prepojenie tela a duse...myslim si, ze tak to aj je..ja som sa zacala najprv citit zle v hlave a potom prisli tie prejavy. Zacala som sa bat, ze sa mi nieco stane, ze mam deti, co s nimi...uplne ma to polozilo..stavame dom, manzel stale prec a ja u rodicoch..je toho vela.
@danka_111 píšem ti správu
@danka_111 keby si mala Crohna tak mas hnacky a ine problemy..stolica 10-20x za den atd..cize to skor nie..ale nejaky jemny zapalovy proces tam moze byt, ktovie...to moze byt aj u mna..vzhladom na to, ze mavam aj anemiu silnu a nezistena pricina..nevstrebava sa mi zelezo, mam malo kyseliny atd..

@danka_111 je to rengen s kontrastnou látkou do žily. ..postupne zobrazovanie snímky. ..No a snímka v stojí potom na konci ukáže kde sú padnute obličky ..roky som ju cítila pri pupku 🙂)) ..doktor keď mi robil sono a pritlacil citila som ju A bolelo to..Povedal že to je oblička. ..To som lezala na boku. .roky som mala bolesti rôzneho druhu A nikto nevedel čo mi je ..Vždy vystrenia v lahu. ..Až kým neudreli dych vyrazajuce koliky. .Mám obe ľadviny dole V panve..Teda 1 už operovanu na mieste. .