Spadnuté orgány po pôrode
Mile zienkym, obraciam sa na Vas s problemom, ci to nemate niektora. Dlho som riesila, ze som si na pohmat nahmatavala nieco v bruchu a doktor, chirurg to nieco vyhmatal a skonstatoval, ze je to oblicka. Som po 2 detoch a na tej pravej str. kde to je, mam to brucho mierne vyklenute, akoby mi tam nieco vadilo..asi ta oblicka:(CT je ok.
To počujem prvykrát..nahmatať spadnutú obličku.Alebo je to blud alebo je to bežné, keďže ťa poslal domov. Tipujem to prvé a pruh a nie som lekár.
@korunka1 No ja som to uz pocula, no nikdy som sa nad tym nepozastavila. Ono si zas netreba mysliet, ze si teraz v bruchu vyhmatam celu oblicku a az je ju aj skoro vidno😂 Je to vo vnutri a je to tvrdsie a na mieste, kde sa oblicka nachadza. Len som tomu doktorovi nechcela ani verit..Ze je to mozne. A preto som sa pytala, lebo som sa aj docitala, ze po porode moze nastat pokles vnut.organov a myslela som, ze ci to nema spolu suvis. A pruh to isto nieje😃
No ak je sono a ct v poriadku, neznamená to, že tie obličky máš tam, kde majú byť? A nie sú obličky uložené v zadnej časti ? To sa posunuli durch aj cez črevá? Nie je tu nejaká doktorka nech nam to vysvetlí?
Ja mam napriklad po porode nejake cudne creva. Stale mi skvrka v zaludku,to som nikdy predtym nemala. A tiez mam pocit,ze sa to tam nejako poposuvalo alebo co.
Urcite nie oblicka. Skus nejakeho ineho lekara. Ak je sono a ct v poriadku, nemozes mat oblicku v bruchu ani nahodou. Poklesnut vie maternica, rozijst sa vedia brusne svaly a potom si nahmatas creva dokonca su vypukle. Ale nie toto.
Obličku tam určite nemáš tie sa nachádzaju nad krízami ale 10cm hore neviem si predstaviť ako by sa zosunula do brucha
@korunka1 Nasla som na nete, je to popisane ako pokles oblicky, ze sa to stava zenam po tehotenstve, po oslabeni brusnych svalov, po ich zatazovani. Lavu si necitim, len tu pravu..A tiez som si myslela, ze oblicky su na chrbte..Az ten doktor sa ma opytal, ze co si myslim, ze odkial sa vyberaju oblicky? Ze z brucha sa operuju, ze on ich vyberal/operoval uz vela. A tym, ze som strasne chuda, skoro detskej velkosti, tak sa niet tomu ani cudovat, ze si ju citim. No chcela som vediet, ci to nema aj niekto iny, preto som sa pytala. Sono a ct nenaslo nic, co by tam nemalo byt, lebo som si casom aj zacala namyslat, ze co do frasa tam mam🤔Pojdem este raz na sono a uvidim, co mi povedia.
Ak ťa to neboli a doktor z toho nerobi vedu, tak sa nepozoruj a neries.A na tom ct vidiet, ze su oblicky posunute?
@anjelicek26 Ja som si najprv myslela, ze crevo...Jeden doktor povedal, ze ano crevo...ale ten mi brucho tak neprehmatal ako ten druhy, ktory povedal, ze je to spodny okraj oblicky...Ze je to na 100%percent...Zas to nie je tak, aby som ju mala niekde pri pupku v bruchu😮
@danka_111 na fb je kocka, co sa venuje diastaze, ja by som sla za nou. Ak by aj nahmatal takymto stylom nejaky "organ", tak musis mat diastazu ako svet. Odrazila by som sa od toho a jej expertizy.
@anjelicek26 Vies prosim dat kontakt? Dakujem.
@tatianaba akua sa opytat v tejto skupine, bohuzial si nepamatam meno :( https://www.facebook.com/groups/954183927968648/
@anjelicek26 Diastazu mam tak na 2 prsty..nemyslim, ze je velka..Ja ozaj neviem, preco sa to da nahmatat😔
ja som sice nerodila a ani som o podobnom nepocula a tiez si neviem predstavit ako prave oblicka moze byt tak v predu,ale raz som videla video ktore pripajam, kde je znazornene co sa deje prave s organmi ked dietatko rastie a je to riadna sila a teda urcite mozes mat posunute....A ak masvysetrenia ok a inak sa citis dobre tak to bude v poriadku.....Pripadne skus konzultaciu s inym lekarom, aspon ti to vysvetli ....
Videiko je tu https://najmama.aktuality.sk/clanok/236787/vide...
@adamhana Je to super ukazane..Myslim, ze to ma vplyv na organy v bruchu a mozno sa vacsine zien daju po porode na miesto a potom su aj zeny, ktore citia urcity diskomfort alebo poposuvanie mozno criev a tak...Babo vsetko zatlaci..Mne tak mala tlacila hlavkou cele tehotenstvo prave do tej oblicky, mala som hydronefrozu oblicky a myslim, ze preto mam teraz tu pravu stranu taku zblbnutu. Mala bola priecne az do porodu a ani ju nevedeli vybrat na prvy sup.
@danka_111 znie to logicky, urcite to bude tym 🙂 ved predsa to babatko je dost velke a bezne je maternica malinka takze isto to tie organy posuva....A tusim mi aj moja mamina spominala, ze ma nieco posunute, ale nepamatam si ze co...Jej to lennahodne sonom videli, nemala tazkosti a tiez ze porodom, teraz ma napadlo ked ti odpisujem....
@danka_111 Ahoj, ja som síce nerodila, ale s orgánmi je možné všetko. Ja mám napríklad dystopiu obličky, tzn, nie je uložená tam, kde by mala, ale mám ju v brušnej dutine, presnejšie v malej panve, keď ležím tak nemám problém nahmatať si ju. Okrem tohto existuje ešte tzv. putovná oblička, ktorá nemá fixne dané miesto, ale ak Ti lekár podľa sona vravel, že je v poriadku, tak možno sa ti len viac vysunula dopredu a preto ju cítiš.
@alexwarring Takze je to mozne, ze oblicka nemusi byt len na tom svojom mieste. A ty ju mas od kedy tak umiestnenu? Ja som si to spajala s porodom, no to bolo rok a pol dozadu a tento problem pocitujem 2 mesiace..to vysunutie..
@danka_111 ja to mám od narodenia. Synovec to má tiež len na opačnej strane, je to úplne ok
Mám 2 krat operovanu obličku -nephropexia presne z tohoto dôvodu. .ct ani sono neukáže pokles pretože vyšetrenia sú robené v ľahu. .takze jedine urolog A vysetrenie -vylucovacka v stojí! !Najlepšie si ešte poskakat pred snimkou v stojí A rengen zobrazí presne kde sa nachadza. .dufaj že nepadne až do malej panvy ...Ak áno dufaj v kvalitnych odbornikov. . 🙂

Nemali ste to ziadna?:(