icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

tatianna56
8. aug 2024

dievcata, co zvyknete mat doma po ruke pre rychlejsiu liecbu mensich ci vacsich ran??

fednaja
19. aug 2024

@tatianna56 Neviem teda, na čo konkrétne to potrebuješ, ale stačí zájsť do lekárne podľa mňa 🙂 A veľakrát máš kadečo aj doma, len o tom nevieš. 😂

tatianna56
19. aug 2024

@fednaja nemala som moznost ist do lekarne, tak som sa spytala tu, myslim, ze je to v poriadku a nikoho som tym nepoburila. ak ano, tak sa ospravedlnujem 😀 vsetky mozne skrinky som doma prehladala a nenasla som nic take, canesten mi asi velmi nepomoze, plesen na nohach nemam. 😀

oomina
20. aug 2024

@tatianna56 No, tak ten ozaj nie 😀 Ja nemám rada, keď musím skladovať veľa vecí, najlepšie je ozaj mať jednu vec na všetko.

ninapat
20. aug 2024

@oomina pokial sa to teda da, lebo vsetko takto nefunguje, co je skoda 😂

fednaja
22. aug 2024

U nás včera takto 😂 😅

jarinka33
23. aug 2024

@fednaja tak to je ozaj rana ako lusk 😂 ale proste spomienky na detstvo musia byt aj taketo, bez toho to jednoducho nie je ono 😀 aj plakala? 😀

fednaja
26. aug 2024

@jarinka33 Tiež si myslím. 😅 Neplakala, ale bála sa keď som sa k jej kolenu čo i len priblížila. 😀 Nejako sa mi ju ale podarilo presvedčiť, nech si to nechá ošetriť, veď už je veľká baba. 😉 Toto je inak fotka pred a toto po 😀

ninapat
27. aug 2024

@fednaja a to ma preco take biele?

dankovicova
28. aug 2024

@fednaja u nas toto iste na dennom poriadku. moja dcera sa vie potknut aj na rovnej ceste, ja netusim, ako to robi, ale stava sa to uplne bezne 😂 velakrat uz aj muz len nad tym mavne rukou, lebo sme si akosi zvykli 😂

jarinka33
28. aug 2024

@ninapat podla mna je to uplne jasne, vsak to ma osetrene, nie? 😅

fednaja
3. sep 2024

@jarinka33 V pohode, však každý nemusí vedieť 😂 Každý používa niečo iné predsa.

fednaja
3. sep 2024

@ninapat Dávala som jej na to Alfasilver, preto to takto zafarbilo nabielo. 🙂 Ale rozhodne to nezafarbí na dlho, dá sa to aj utrieť v pohode 🙂 Iné dezinfekcie, čo sme mali doma a boli farebné, tak šli ťažko dolu alebo vôbec.

dankovicova
3. sep 2024

@fednaja joj, toto ja neznasam 😂 po operacii, ked som sa zobudila, som nevedela kde som, pozrem dolu a cela cervena, fakt som si realne myslela, ze som od krvi 😂
a zmyt to neslo akoze dobry tyzden, tak dlho sa mi to drzalo na kozi. netvrdim, ze sa to neda prezit, ale tak vadilo mi to, no. hlavne teda takto v lete.

vikss1
5. sep 2024

@dankovicova a to tak dlho nejde zmyt z koze? to bolo co? betadine?

dankovicova
6. sep 2024

@vikss1 no tipujem to najskor asi na to 😂 nic ine take dooranzova az cervena nepoznam. 😅

1radula1
9. sep 2024

@dankovicova Kedysi bola taká dezinfekcia, strašne to štípalo, jak šľak. Ale to vlastne ani neviem, či sa ešte predáva. Ja veľmi nie som zástancom takýchto výrobkov 😀

monicka144
16. sep 2024

Ono to síce bolo účinné, netvrdím, že nie, ale tie naše deti to akosi odrádza 😀 Stačí jedna skúsenosť a už viac si to ošetriť proste nebude chcieť dať. 😂
Ale tak kedysi sme nemali veľmi na výber, však?

fednaja
17. sep 2024

@monicka144 Ale veď čosi musia vydržať tie deti, pánabeka. 😀 A toto je taká nenásilná, bezbolestná metóda. 😀 Ozaj nie je nič cítiť, aj keď by sa to nemuselo zdať na prvý pohľad.

domcci72
18. sep 2024

@fednaja suhlasim, toto je je jedna z mala veci, ktore aj moje dieta znesie 😀

janikk54
18. sep 2024

@domcci72 ako stare mas dieta? 😀

domcci72
19. sep 2024

@janikk54 bude mat pat v novembri 😀 takze uz aj ten vzdor zacina. neviem, ako to maju ine deti, ze kedy to prislo u nich, ale my to mame momentalne teraz. nechce nic, do vsetkeho ju musim nutit. predtym bola aj skolka okej, tesila sa, teraz uz ani vstat z postele nechce rano, no proste cele zle.

henrikir
19. sep 2024

@domcci72 neboj sa, to sa zmeni 🙏 kazde dietatko zisti, ze v skolke je dobre 😅 akurat, ze niekomu to trva dlhsie, niekomu kratsie, ale nakoniec to pochopia vsetky. 😅

zankapetro
20. sep 2024

a keby sa stane nejaky mensi uraz v skolke, su povinni to oznamovat, vsak? cokolvek sa udeje.

fednaja
20. sep 2024

@zankapetro Samozrejme, úplne všetko, čo sa počas dňa prihodí (negatívne), lebo tie pozitívne veci sa väčšinou nedozvieš 😅 Tie neriešia, ale akonáhle sa niečo stane, tak ver mi, že o tom budeš informovaná. 😀

truthy
20. sep 2024

@zankapetro jezis, no jasne. keby si vedela, co ten moj v skolke vsetko povyvadzal 🙈 on tam bol ako utrhnuty z retaze. 😅 nechapala som, ked mi to zakazdym ucitelka referovala. akoby som ani nepocuvala o svojom dietati, to bol uplne niekto iny ako bol doma. 😂

janikk54
24. sep 2024

@truthy tak to je jedno, ak by sa mu daco nestalo v skolke, tak doma alebo na ihrisku istotne ano. 😅

slavkadud
25. sep 2024

Akoze vela mamiciek z toho robi vedu, ale pokial krv netecie, tak je podla mna vsetko okej. 😀 A vlastne ani vtedy nie je dovod sa plasit, ved aj my sme prezili kadeco mozne, no nie?

zankapetro
30. sep 2024

no moj Miso je divy odmalicka, cize neustale riesim daco, uz sme si na to zvykli v podstate vsetci 😉 ale tak zase na druhej strane by bolo divne, keby nevyvadzal, chalani su proste taki. nechcela by som asi, aby bol utiahnuty a poriadne sa ani nevedel zahrat, takyto blaznivy ma byt podla mna kazdy chlapec.

truthy
1. okt 2024

@zankapetro samozrejme 😉 sediet na zadku bude este dost. 😂