icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

mon2523
26. jún 2023

@slapina Ale tak pri kazdom dietati to ma rovnako, to skutocne zalezi od povahy 🙂 Su deti, ktore pridu domov dotlcene, obite a su s tym uplne v pohode 😀 A su deti uplakane, ktore rozhodi fakt ze cokolvek. Ono ich hlavne netreba od zaciatku hned cicikat. Niektore mamicky maju vo zvyku, ze ked ich dietatko napriklad spadne alebo sa potkne, tak automatika lutovat a podobne. Chyba.

fednaja
26. jún 2023

@mon2523 Áno, toto som už aj ja zažila veľakrát. Tak je to každého vec, ako si svoje dieťa vychováva, ale veľakrát potom z tých detí vyrastie nesamostatný a bojazlivý človek 🙂 Toto môže byť príčina jednoznačne.

oomina
27. jún 2023

@fednaja Tak ono asi nie je úplne dobre ani keď sa nebojí ničoho 😀 Proste zlatá stredná cesta je najlepšia, musí mať aj rešpekt pred niečím to dieťa 😀

henrikir
28. jún 2023

to mi pripomina mojho synatora, pretoze on akoze vobec nema :D jemu je jedno, co sa mu stane, nema strach absolutne z nicoho. doteraz sa nestalo, ze by plakal kvoli rozbitemu kolenu alebo niecomu podobnemu. ked bol uplne malicky, to hej, to je jasne, ale teraz uz vobec. berie to ako samozrejmost 😂

danalop
28. jún 2023

@henrikir Tak zranenia všeobecne patria k detstvu, to je jasná vec, ale aby s tým bol takto malý chlapec už stotožnený, to je úplne bohovské 😀

truthy
3. júl 2023

@danalop Vselico sa deje u deti 😀 Kazde je ine, to tak proste je 😀 Aj pre mna je celkom zabavne sledovat, ako to je uplne inak pri kazdom jednom. Susedov syn si moze na preliezackach aj hlavu rozbit a je ticho 😀 U nas je presny opak, place sa pri kazdom jednom miniaturnom zraneni.

janikk54
6. júl 2023

@truthy ale tak ono to zase nie je vyslovene zle 🙂 zalezi aj od povahy toho dietatka. to nie je nieco, co sa da naucit.

dankovicova
11. júl 2023

a vaše deti ako znášajú samotné ošetrovanie, čo sa rán všebecne týka? 🙂 nechajú sa v pohode ošetriť, nerobia drahoty? 😀 alebo chcú len od jedného rodiča? lebo už aj s tým som sa ja stretla.

danina09
11. júl 2023

@dankovicova ja mam dost kludne dieta, za co som aj celkom vdacna 😀 taketo veci riesime bez vacsich problemov 🙂

ertlovik18
12. júl 2023

@danina09 A cim zvyknes osetrovat take bezne rany/odreniny, napriklad pri padoch na ihrisku?

bronik89
12. júl 2023

@ertlovik18 my padame vsade, nie len na ihrisku 😂 ale tak su aj horsie veci, no nie? 😀 podla mna je moj maly po mne este aj v tomto 😀 som toho nazoru, ze sa proste da zdedit aj smatlavost 😂 lebo inak si to neviem vysvetlit.

danina09
13. júl 2023

@ertlovik18 vies co, vyskusali sme uz vselico mozne, ale odkedy mi mamina posunula Alfasilver, tak ten mam v kabelke neustale 🙂 na take bezne urazy je super. ono niekedy nestihnes zakrocit alebo predist tym padom nech sa snazis ako velmi chces 😀

ferala
17. júl 2023

@danina09 To im natries akoze aj vonku, hocikde? To je v pohode takto? 🙂

waggi
21. júl 2023

@ferala No keďže je to sprej, tak pravdepodobne to môžeš aplikovať hocikde 🙂 V tom je tá výhoda. Neviem si predstaviť, že vonku niečím dieťa mažem :D

1radula1
26. júl 2023

@waggi Však to 😀 Ide sa hrať do trávy a príde následne celé zelené 😀 Inak toto mi pripomenulo, ani sama neviem prečo, keď som sa vydávala, asi tri dni alebo možno aj štyri pred svadbou som sa zrúbala zo schodov a nohy, ruky, totálne doudierané, domodrinované :D Strašne som tŕpla, aby mi to aspoň ako tak zmizlo, to bol strašný pocit 😂 Akože viem, že sú rozhodne aj horšie veci, ale v tom momente ma to proste stresovalo 😀

fednaja
26. júl 2023

@1radula1 Ja sa úplne viem vcítiť do tvojej kože 😂 Proste je to tvoj deň a všetky oči budú na tebe, to je predsa pochopiteľné 😀 Ale tak našťastie si mala dlhé šaty, teda aspoň si myslím 😀

mon2523
26. júl 2023

@fednaja Ale este su tu aj rukavy predsa 😀 Vacsinou si nevesty zvolia saty bez rukavov, ak sa nemylim 😀 Mne osobne sa pacia viac s takym trojstvrtovym rukavom, ale tak neviem, ci to bol pripad aj @1radula1 😂 Smejem sa 😀

slapina
27. júl 2023

@1radula1 mne sa hrozne rýchlo robia modriny 😀 ale to je asi na inú tému. viem si predstaviť, ako si sa asi cítila 😀 Každá chce byť v tento špeciálny deň čo možno najkrajšia a takýto úraz tomu rozhodne nepomáha 😂

oomina
28. júl 2023

@slapina No tak s modrinami ti asi nepomôžem, ale na odreniny rôzneho typu viem často použiť Alfasilver 🙂 V šuplíku nutná zálažitosť.

vikss1
1. aug 2023

@oomina A co take robis, ze ho zvyknes pouzivat? 🙂 Tiez si take nemehlo? 😂

henrikir
3. aug 2023

@vikss1 nemusis byt nemehlo na to, aby sa ti raz za cas stala nejaka nehoda 🙂 myslim, ze je to uplne normalne. staci chvilka nepozornosti ako vonku, tak aj doma. a obzvlast v kuchyni 😀 tam na teba ciha vsetko mozne

danalop
3. aug 2023

@vikss1 Ja už som ho aj pri starkej na preležaniny používala, keď som sa o ňu istý čas starala. Čiže využitie má ozaj všestranné.

zuzks5
3. aug 2023

@danalop uf, tak to nezavidim. ale tak aspon ma teba, ze si tu bola pre nu a postarala si sa 🙂 mna by ale zaujimalo, ci sa teda takymto sposobom vedia uplne "vyliecit"? nezostava po tych prelezaninach nieco na kozi?

truthy
6. aug 2023

@zuzks5 Oni by sa zvycajne mali zaroven aj masirovat, to zvacsa pomaha. A ak mas este plus na to takyto nejaky pripravok, tak si myslim, ze mas vyhrate.

janikk54
21. aug 2023

@truthy s prelezaninami som sa chvalabohu zatial este nestretla, ale tak co nie je, moze byt 🙂 take veci asi velmi predvidat nevies. ale tak moze sa stat hocikomu, je dobre vediet, co na to pomaha a zabera.

slapina
23. aug 2023

@janikk54 presne, ja si čítam napríklad zakaždým všetko, aj príbalové letáky 😀 človek nevie, kedy sa ti taká informácia môže zísť. už viackrát som takto doma našla poklad v podstate 😀 len tak som si čítala o nejakom produkte na internete a zistila som, že je aj na také veci, o ktorých som ani netušila.

henrikir
6. sep 2023

@slapina no tie najlepsie produkty zvacsa vies pouzit na viacero problemov, to tak byva 😀 este lepsie ked vies zabit dve muchy jednou ranou.

ertlovik18
6. sep 2023

@henrikir Napriklad ked je nieco zaroven aj dezinfekciou, to je uplne top. Lebo samo o sebe tie dezinfekcie to je moja smrt. Nemusim to.

bronik89
8. sep 2023

@ertlovik18 tak ved mas mnoho takych vyrobkov, ktore uz tu dezinfekciu obsahuju a ani o tom nevies 🙂 uz aj daky prasok to moze obsahovat, co by clovek ani nepovedal, to zlozenie tych vyrobkov je uz uplne niekde inde ako kedysi 🙂 mal si jednu-dve na vyber a dost.

dankovicova
8. sep 2023

no mne Alfasilver v tomto veľmi vyhovuje. zhodou okolností je to prášok, ale v spreji 😀 takže sa strieka, čo je za mňa fajn.