Sprej na hojenie rán
Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem
@fednaja Vsak ako kedy, niekedy si ho kupim v lekarni, ak nemaju, tak si ho objednam z e-lekarne, to vobec nie je ziadny problem. Vygooglit a najst sa da skutocne vsetko🙂 Tak ono je vazne fajn, ked ta to prejde rychlejsie ako bezne. Aj ked len o dva-tri dni, to je tiez velky uspech.
No to je fakt, nakoľko niekomu sa môžu rany hojiť dlho. Myslím akože dlhšie ako ostatným 🙂 Ale to je zrejme aj nejaká "diagnóza", ak sa nemýlim.
Aj si zvyknete dezinfikovať rany či vôbec? Ja osobne si nedávam nič také, ale nie som si istá, či robím dobre alebo nie :D Vraj by sa malo, aby sa teda predišlo nejakému tomu zápalu, ale akosi sa toho stránim zo strachu :D
a čím ošetrujete? a o akých ranách je vlastne reč? 🙂 lebo je rozdiel rana a rana.
@truthy su mamicky, ktore sa zlaknu aj ked sa ich dieta trebars potkne, ved si zober, ze to kedysi takto vobec nebolo, nase mamy nas zas az tak neriesili 😀 v dnesnej dobe si dieta rozbije koleno a uz pomaly dobre ze na pohotovost ho netahaju. doba sa vyrazne zmenila uplne vo vsetkom a nie privelmi k lepsiemu co sa istych veci tyka 😀
@bronik89 a on sa akým spôsobom nanáša? 🙂 potrebovala by som niečo také, lebo aj kvôli deťom, nie všetko úplne dobre znášajú. mne osobne je jedno, ja si dám čokoľvek, ale deti sú predsa len háklivejšie.
@dankovicova presne tak, tiez si myslim, ze pri detoch asi nie je uplne jedno, co im das na tu pokozku 🙂 a toto je sprej, cize ma velmi prakticke pouzitie. mas to takpovediac bez starosti 🙂 nie ako ked sa mas mazat kadejakymi mastami alebo co. toto proste nastriekas a mas pokoj, nechas to ucinkovat.

Tak to zrejme závisí aj od kože🙂 Každý má inú pokožku, to sa podľa mňa nedá chápať 😀 A je asi zbytočne v tom hľadať nejaký hlbší zmysel :D