icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

waggi
13. apr 2023

Tak to zrejme závisí aj od kože🙂 Každý má inú pokožku, to sa podľa mňa nedá chápať 😀 A je asi zbytočne v tom hľadať nejaký hlbší zmysel :D

truthy
14. apr 2023

Ked je tu rec o hojivych sprejoch, tak sa tiez podelim o skusenost, lebo som rada, ze som ho objavila🙂 Je to fajn pomocnik. Taka mamicka s detmi rozhodne pochopi, pretoze tych urazov je ozaj hodne a pravidelne :D

fednaja
17. apr 2023

@truthy Tak o striebre je všeobecne známe, že je liečivé🙂 Vyzerá to fajn. Tiež som matka, takže s tými neustálymi úrazmi sa viem rovnako stotožniť, to je jasné :D Proste stále niečo :D Aj keď dávaš pozor ako chceš, to sa niekedy nedá ovplyvniť. Kde ho kupuješ?

henrikir
19. apr 2023

@truthy a s tym, ze urychluje hojenie, mas realnu skusenost?🙂 fakt je to take ako pisu?

truthy
20. apr 2023

@henrikir Skusala som napriklad aj na porezany prst a to hojenie fakt trvalo ovela kratsie ako bezne, ked si na to nic nedam🙂 Cize si myslim, ze na tom ozaj nieco bude🙂

fednaja
24. apr 2023

@truthy No však tiež si myslím, že si na to treba voľačo dávať, však na to to je určené. Každý je radšej, keď sa mu rana zahojí skôr. Nenapísala si, že kde ho kupuješ? Že skadiaľ sa to tak najviac vyplatí.

truthy
26. apr 2023

@fednaja Vsak ako kedy, niekedy si ho kupim v lekarni, ak nemaju, tak si ho objednam z e-lekarne, to vobec nie je ziadny problem. Vygooglit a najst sa da skutocne vsetko🙂 Tak ono je vazne fajn, ked ta to prejde rychlejsie ako bezne. Aj ked len o dva-tri dni, to je tiez velky uspech.

fednaja
27. apr 2023

No to je fakt, nakoľko niekomu sa môžu rany hojiť dlho. Myslím akože dlhšie ako ostatným 🙂 Ale to je zrejme aj nejaká "diagnóza", ak sa nemýlim.

1radula1
2. máj 2023

Aj si zvyknete dezinfikovať rany či vôbec? Ja osobne si nedávam nič také, ale nie som si istá, či robím dobre alebo nie :D Vraj by sa malo, aby sa teda predišlo nejakému tomu zápalu, ale akosi sa toho stránim zo strachu :D

henrikir
3. máj 2023

@1radula1 vsak ale ono asi aj zalezi, co mas za ranu, nie? tiez nezvyknem dezinfikovat uplne vsetko, ale ked mas napriklad reznu ranu, tak to proste robim tak nejak automaticky a ani nepremyslam, ved tam sa ti moze kadeco dostat. ja osobne som z tych zodpovednejsich v tomto :D

truthy
3. máj 2023

@henrikir Tak to si jedna z mala asi :D Moj muz napriklad chodi kade tade dorezeny, doranany z dielne, proste je mu uplne jedno, neriesi :D

fednaja
5. máj 2023

@truthy Tak to sú proste chlapi :D Sú zvyknutí, nie všetci všetko riešia :D A takisto sú tak akoby aj obrnení už voči rôznym veciam si myslím :D Bežne pracujú v takom prostredí, kde sa proste úrazy a veci podobné dajú tak nejak aj očakávať.

zuzks5
18. máj 2023

@fednaja tak to mam asi len ja doma takeho, ktory znesie menej nez ja :D my uplne burame vsetky myty 😀

henrikir
22. máj 2023

@zuzks5 chlapi su fakt vselijaki, moj takisto toho vela neznesie :D akoze co sa bolesti tyka, to ano, to je jasne, nie je predsa ziadna omacka, ale takisto neznesie pohlad na krv napriklad, to normalne odpadava 😀

1radula1
23. máj 2023

@henrikir Tak ono to niekedy býva takto opačne 😀 To si proste nevyberieš 😀 Ale tak u nás všetky takéto prípady rieši muž. Či je s malou vonku alebo doma, niečo sa prihodí, tak zasahuje on 😀 Mňa nenechá.

oomina
24. máj 2023

@1radula1 Zasahuje 😀 To mi pride take prehnane. Ale akoze mi chces povedat, ze ty by si dcerku neosetrila, ak by sa jej daco prihodilo? Nemusi to byt ani vazne, ale proste cokolvek sa jej stane, spadne vonku, udrie sa, oskrie sa. Tak pockas na muza, kym pride z prace alebo tak?

1radula1
26. máj 2023

@oomina Ale tak som to vôbec nemyslela predsa. Samozrejme, že nemám problém ošetriť niečo, keď treba.

slapina
31. máj 2023

a čím ošetrujete? a o akých ranách je vlastne reč? 🙂 lebo je rozdiel rana a rana.

truthy
6. jún 2023

@slapina Vseobecna diskusia sa tu vedie 😀 Nebavili sme sa asi o konkretnych zraneniach, ale celkovo, ze ci je vobec nutne vsetko osetrovat 😀 Kazdy to riesit inak evidentne.

janikk54
7. jún 2023

@truthy su mamicky, ktore sa zlaknu aj ked sa ich dieta trebars potkne, ved si zober, ze to kedysi takto vobec nebolo, nase mamy nas zas az tak neriesili 😀 v dnesnej dobe si dieta rozbije koleno a uz pomaly dobre ze na pohotovost ho netahaju. doba sa vyrazne zmenila uplne vo vsetkom a nie privelmi k lepsiemu co sa istych veci tyka 😀

henrikir
8. jún 2023

@janikk54 presne tak, si pamatam, ze raz som s rozbitou hlavou utekala domov z preliezky a veru mama si z toho velku hlavu nerobila 😂 a keby sa stane nejakemu dietatu toto teraz, tak dovidenia. mamicka zalarmuje 10 doktorov.

danalop
9. jún 2023

@henrikir Tak tak 😂 Liter oranžovej štipľavej dezinfekcie a ideš 😀 To sú spomienky, ktoré jednoducho nevymažeš 😀 Teraz keby si mám toto dávať, tak dušu vypustím.

bronik89
12. jún 2023

@danalop tak to si uz v dnesnej dobe absolutne neviem predstavit 😀 ja pouzivam Alfasilver a ten nestipe, takze to mi uplne vyhovuje.

dankovicova
20. jún 2023

@bronik89 a on sa akým spôsobom nanáša? 🙂 potrebovala by som niečo také, lebo aj kvôli deťom, nie všetko úplne dobre znášajú. mne osobne je jedno, ja si dám čokoľvek, ale deti sú predsa len háklivejšie.

bronik89
22. jún 2023

@dankovicova presne tak, tiez si myslim, ze pri detoch asi nie je uplne jedno, co im das na tu pokozku 🙂 a toto je sprej, cize ma velmi prakticke pouzitie. mas to takpovediac bez starosti 🙂 nie ako ked sa mas mazat kadejakymi mastami alebo co. toto proste nastriekas a mas pokoj, nechas to ucinkovat.

mon2523
22. jún 2023

@bronik89 No moje dieta sa hlavne ani mazat nechce 😂 Takze to ti staci asi.

danina09
22. jún 2023

@mon2523 no povedz mi, ktoremu dietatu to nevadi 🙂 akoze podla mna su aj dake vynimky, ale to musia byt uz ozaj velmi kludne deti, ktorym nevadi nic 😀

waggi
23. jún 2023

@danina09 U nás zase fičia leukoplasty úplne na všetko 😀 Stačí obyčajné ťuknutie o nábytok a už musíme lepiť 😀 Hlavne musia byť s obrázkom, lebo to potom samozrejme nemá žiadny zmysel. 😀

1radula1
23. jún 2023

@waggi No jasné, to je klasika 😀 A všetci sa tvárime, ako krásne fungujú a hoja 😂

slapina
26. jún 2023

@1radula1 no tak povedzme si narovinu, bodaj by to tak reálne aj fungovalo, nech je kľud 😀 lebo niekedy tie deti treba utešovať viac, než je reálne potrebné 😀