icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

ertlovik18
11. sep 2023

@dankovicova Z nazvu mi nejak doslo, ze je to nieco na baze striebra. A to striebro je take ucinne, co sa hojenia tyka? A nie je to zafarbenie potom take silne, ze ti to dlho zostava na pokozke?

danina09
13. sep 2023

@ertlovik18 v nemocniciach pouzivaju striebro uz veelmi dlho na liecenie jaziev napriklad, poraneni a predovsetkych takych, ktore sa hoja tazko. aj kateter mas potiahnuty streibrom na zabranenie infekcie, voda je takisto cistena striebrom. vsak to je vseobecne zname 🙂 nemyslim si, ze je to nejaka novinka.

ferala
13. sep 2023

@danina09 Tiez si myslim, ze to uz existuje tisicky rokov 😀 nic nove. ale tak chapem, niekedy clovek aj zabudne na veci, ktore uz pocul ci vedel 😉

waggi
13. sep 2023

Striebro má antimikrobiálne vlastnosti, čo v praxi znamená, že zabíja baktérie, čo môže pomôcť predchádzať infekciám rán. Myslím, že to je dosť užitočné. 🙂

ertlovik18
13. sep 2023

@waggi A nema nijake vedlajsie ucinky napriklad?

timea301196
13. sep 2023

Cica je top. Ja ju používam aj po holení tam dole.

mon2523
13. sep 2023

@ertlovik18 Nespozorovala som absolutne ziadne. Akurat je vhodne pouzivat ho na male rany a nie na velke plochy pokozky.

fednaja
21. sep 2023

No tak to je jasné, že ak má človek poranenie na väčšej ploche, tak sa automaticky hneď ťahá k doktorovi a nebude sa snažiť ošetriť sa doma sám 🙂 Ale tak ľudia sú všelijakí, niektorí vydržia viac, niektorí menej 😀

1radula1
4. okt 2023

@fednaja Myslím si, že na to nemáš niekedy ani čas ani chuť 😀 Behať kvôli hlúpostiam po doktoroch, keď vlastne ani netreba. Väčšinu zranení si vieš doma ošetriť aj sama, nie som zase z tých, ktorí sa naplašia pri obyčajnom páde dieťaťa na ihrisku a podobne 😀 Viem, že sú tu aj také mamičky, ale toto sa mňa teda netýka 😀

oomina
4. okt 2023

@1radula1 Nemusíš byť hneď naplašená a predsa je stále v poriadku, keď si dieťa skontroluješ, či sa nestalo nič vážne. To je asi normálne by som povedala.

vikss1
4. okt 2023

@oomina Presne a ak to nic vazne nie je, ze to vies osetrit aj sama, tak v takych pripadoch je dobre si nieco na osetrenie nosit so sebou 🙂 Ja mavam bezne v kabelke Alfasilver napriklad. To je taka nasa istota 😀

izabellik
5. okt 2023

@vikss1 prosim ta, citala som, ze je dobry aj na zadery, s tymto skusenost nahodou nemas?

zuzks5
5. okt 2023

@izabellik ano, mne sa casto zvyknu robit, odjakziva som to tak mala. neviem, cim to je. ale hej, davam si ho na to, rychlejsie sa hoja 🙂 vyskusaj.

danalop
6. okt 2023

@zuzks5 No keď si stále do nich rýpeš, tak jasné, robiť sa ti neprestanú 😀 Je to jeden z najhorších zlozvykov 😀 Teda myslím, že najhoršie sa ich zbavuje, mne sa to dáko podarilo, ale hojili sa mi strašne. Keby som o tomto vedela predtým. Možno by to výzor mojich prstov zachránilo 😀

izabellik
6. okt 2023

@danalop ved presne k tomu nemam ani ja uz velmi daleko 😀 ono staci to len nastriekat a dalej s tym netreba uz robit nic?

timea301196
6. okt 2023

Inak odporúčam vám dobrú lekáreň kde je riadne lacný…volá sa. To prvá lekáreň

truthy
9. okt 2023

@timea301196 Dakujem ti velmi pekne za tip 🙂 Veru, za lepsiu cenu som ho nenasla, ja ho pouzivam aj s detmi velmi casto, lahko sa pouziva, co nam vsetkym vyhovuje a najma detom teda 😀

janikk54
9. okt 2023

@truthy a vam ako dlho zvykne vydrzat, ked vravis, ze ho doma vyuzivate casto? 🙂 ake je to vlastne velke?

zuzks5
9. okt 2023

@janikk54 pri takom obcasnom pouzivani pokojne aj rok, to sa ozaj nemina rychlo. a vo vacsine pripadoch ozaj potrebujes len daku malu ranu osetrit, takze staci jedno-dve strieknutia a vybavene 🙂 ja zvyknem kupovat tento 125ml a popravde, ani som nevedela, ze sa da kupit aj mensie balenie 😀 tento mi absolutne vyhovuje.

timea301196
9. okt 2023

@truthy nemáš začo ja keď som videla koľko stojí prvej stál menej, keď som čakala prvého syna 3r tak stal okolo 8-9€ 🤣

bukajka_mata
10. okt 2023

@timea301196 A na čo všetko ho používaš? 😇 Ja už som ho videla viackrát aj v lekárni, ale doteraz som si ho nekúpila 😀

timea301196
10. okt 2023

@bukajka_mata ja väčšinou na hojenie… alebo keď sa dole oholím tak si to tam striekam…. Lebo ma to tam vždy strašne svrbí :D

slapina
10. okt 2023

@timea301196 akože používam ho už dlhú dobu a na rôzne veci, ale toto by mi popravde vôbce nenapadlo. nie je to nejaké nebezpečné? obsahuje síce striebro, ale myslela som si, že je to len na povrchové rany skôr a takéto veci ako popálenina, škrabance a podobne.

henrikir
10. okt 2023

@slapina nemyslim si, ze je to nebezpecne, kedze hoji rany 🙂 je to pokozka ako hocikde inde.

timea301196
10. okt 2023

@slapina nie nie je … práveže ukľudňuje však aj po pôrode sa to využíva 🙂

dagmara17
11. okt 2023

@timea301196 To by mi ani nenapadlo 🙂 To rozhodne vyskúšam. Neštípe po aplikovaní? Lebo na toto som neskutočne háklivá 😀 To je pre mňa ešte veľakrát aj horšie ako bolesť tej samotnej rany.

zuzks5
16. okt 2023

@dagmara17 no nieco mi hovor o tej haklivosti 😀 nestipe vobec, to by si moje deti nenechali osetrit ani len oskrete koleno 😀

henrikir
17. okt 2023

podla mna ked sa im pekne vysvetli, ze sa im rana moze zapalit a to este len potom su mega velke problemy a bolesti, tak vacsie deticky to uz dokazu pochopit 🙂 horsie je to s malymi. no ale tiez si v tomto davame pozor, nakolko aj co sa jaziev tyka, tak zo zle alebo nespravne osetrenej rany sa vie spravit jazva, a tomu sa snazime veru vyvarovat. ak sa da, samozrejme.

slapina
19. okt 2023

@henrikir bohuzial ale su aj take deti, ktore si vysvetlit nenechaju ale ozaj ze nic 😀 vid moja neterka, ta sa ide zblaznit aj ked sa len niekde suchne, hned ma pred ocami katastroficke scenare :D nie este tak aby si to nechala osetrit.

bronik89
23. okt 2023

@slapina podla mna len robi to, co aj doma vidi 😀 odniekial take spravanie predsa musela pochytit. ak by ju viedli k tomu, aby to znasala v pohode, lebo ved to nic nie je, tak by to vyzeralo celkom inak si myslim.