icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

timea301196
18. dec 2023

Zeny nemate slušnosť už druhý krát sa mi stalo pri cicatridine že prestala striekať….. akoby sa zapáchala… nestalo sa vám to?

waggi
20. dec 2023

@timea301196 Používam na rany len Alfasilver, ten je celkovo kvalitnejší a aj dlhšie vydrží. Pri ňom sa mi to teda eše nestalo, takže ti neviem povedať. Ale asi by som to skúsila nejako prepchať, aby to šlo.

miriamik77
2. jan 2024

no niektore produkty podla mna dlho nevydrzia, maju jednoducho kratsiu spotrebu ako ine a vtedy mozes prepchavat cim len chces 😀
@waggi a na ake typy ran ho presne pouzivas?

simdob
2. jan 2024

@miriamik77 je vhodny ozaj na cokolvek, co sa ti stane, ci uz odrenina, popalenina, skrabanec, stipanec od hmyzu, proste fakt cokolvek, co ti napadne. ono tu pokozku schladi a upokoji zaroven 🙂

mon2523
3. jan 2024

@simdob Na stipance zatial nemam odskusane, ale dobre vediet, dik za tip 😉 Mne sa naposledy pri vianocnom peceni, kedy som bola rada, ze ustriehnem maleho, stala taka mensia nehoda v kuchyni, ale nastastie to nebolo nejake vazne, s cim by som realne musela ihned utekat na pohotovost 😀

waggi
3. jan 2024

@mon2523 To väčšinou netreba vôbec 😉 Ani mne sa to zatiaľ ešte nestalo, klopem 😀 A čo si robila? Nepozorná si bola? 😀

miriamik77
4. jan 2024

@waggi tak zle sa ti stane, aj ked velakrat pozor davas 😀 niekedy je to viac na skodu ako na osoh 😂 ja uz som si zvykla, aj toto proste patri k tomu vianocnemu peceniu, uz si to bez nejakeho urazu v kuchyni ani predstavit neviem 😂

ertlovik18
4. jan 2024

@miriamik77 Mne uz to inak pride, ze mam ruky z azbestu 😀 Niekedy nemam nic po ruke, tak to chytim len tak ako pride a v pohode, da sa 😀

dagmara17
11. jan 2024

@ertlovik18 Takúto vlastnosť by som chcela aj ja mať 😀 Ale tak ja mám zakaždým dačo po ruke, vlastne lekárničku mám v špajzičke v kuchyni 😀 My sme v tomto s mužom asi rovnakí, lebo zakaždým, keď varím či ja alebo on, tak sme total dorezaní😂 a čím tupší nôž, tým horšie 😀

monane
11. jan 2024

@dagmara17 to je podľa mňa všeobecne známe, že sa skôr porežeš tupým nožom ako ostrým , keďže pri jeho použití musíš vynaložiť väčšiu silu 😀

mon2523
11. jan 2024

@monane Tak uz tomu konecne rozumiem 😀 Ale tak nie je to zase nic, co by si si nevedela sama osetrit.

ertlovik18
12. jan 2024

@mon2523 Jak osetrit? 😀 Neviem no, ja si teda nic extra na to nedavam. Popalim sa, dam pod studenu vodu a tym to proste hasne, pri dietati ani nemas kedy mysliet na tu bolest by som povedala 😀

dagmara17
12. jan 2024

@ertlovik18 Myslím s, že či máš jedno alebo 7 detí, musíš myslieť aj na seba 😀 Ako potom môžeš naplno pri nich fungovať 🙂 Veľa mamičiek sa dáva na druhú koľaj, čo samozrejme chápem, ale netreba zabúdať ani na seba.

ertlovik18
12. jan 2024

@dagmara17 Samozrejme, ze nezabudam. V ramci moznosti 😀 Ale tak zase neriesim kazdu prkotinu, co sa mojej malickosti tyka 😀

fednaja
12. jan 2024

@ertlovik18 Ale tak zase na druhej strane - aj taká malá "prkotina" sa ti môže zapáliť. Ja používam takmer na všetko Alfasilver. 👍 Som toho názoru, že netreba nič podceniť. 🙏

bubbinaa
17. jan 2024

@fednaja A s ním sa ti to nemá šancu zapáliť či ako? Na čo to je dobré vlastne? 🙂

oomina
17. jan 2024

@bubbinaa Ja ho používam vlastne ako takú dezinfekciu. Čiže áno, zabraňuje tomu, aby sa ti rana zapálila 😉

dankovicova
18. jan 2024

@oomina len je asi vhodné ho použiť čo možno najskôr, lebo za ten čas sa ti tam môže zaniesť všeličo možné, čo netreba a rana sa ti zapáli. treba to mať jednoznačne neustále po ruke 🙂
mne sa to nechce zakaždým riešiť, treba si zabezpečiť do zásoby a vybavené 🙂

vikss1
18. jan 2024

@dankovicova tak a co si ich mam kupit pat, nech mi to vyschne? 😀 to ani nestihnem vyuzit vsetko.

1radula1
19. jan 2024

@vikss1 Do zásoby neznamená, že si ich musíš vyslovene nakúpiť niekoľko kusov 😀 Treba čítať s porozumením, respektíve medzi riadkami 😀 Skôr je to myslené tak, že v prípade, že sa ti minie, si ihneď zaobstaráš ďalší. 😀

bubbinaa
22. jan 2024

@1radula1 No ja teda nekupujem nič viac kusov 😀 Menej je viac. A celkovo si všímam, že čím viac toho doma mám, tým menej toho používam 😀 Možno to znie nelogicky, ale u mňa to fak toto funguje. 😀

izabellik
24. jan 2024

@bubbinaa a hlavne sa treba pozbavovat starych veci po uplynuti doby spotreby 😉 to iste plati aj o kozmetike, vela ludi si to neuvedomuje.

danalop
24. jan 2024

@izabellik Toto mám ale napríklad už viac ako dva roky doma a stále je účinný, rozhodne ho nevyhodím 😀 Proste len nebol dôvod ho používať, nič také sa mi neprihodilo. Ale to samozrejme záleží aj od produktu, všetky nemajú takú trvácnosť a po čase sa tá účinnosť znižuje. 🙂

panipanka
25. jan 2024

@danalop prosim ta, nevies, ci sa toto moze davat aj na pooperacne rany? je to bezpecne?

truthy
5. feb 2024

@panipanka istotne ano, mam s nim dobru skusenost. preco by to nebolo bezpecne? obsahuje striebro, to ti nema ako uskodit, prave naopak. 🙂

javorinska
7. feb 2024

@panipanka tym, ze striebro sa do rany uvolnuje postupne a ma aj dlhsi antibakterialny ucinok, tak je to na to fajn. nebala by som sa toho. uz si to skusala? mna s tymto nebolela ani rana po sekcii, a to som mala predtym dost velke bolesti.

panipanka
8. feb 2024

@javorinska a po sekcii to nie je tak, ze sa na to neodporuca davat vobec nic, len tak to proste nechat volne hojit?

henrikir
9. feb 2024

@panipanka vsak sa logicky snazis tomu hojeniu dopomoct, urychlit ho, takze podla mna je to na mieste 🙂 este som nepocula, ze by to v nemocnici neodporucali. niekto ma z toho take bolesti, ze nevydrzi ani bez liekov, kazdy to znasa inak a takisto ma aj iny prah bolesti, je to uplne individualne.

slapina
13. feb 2024

@henrikir inak mi to pride, ze niekto vyslovene rad trpi 😀 lebo aj co som bola v nemocnici s jednou, tak tam plakala od bolesti, ale nic si na to nechcela dat ani za svet, comu teda celkom nerozumiem, ale budis.

ferala
4. mar 2024

@danalop Tiez som sa s nim stretla prvykrat v nemocnici 🙂 Davali mi to na rany po operacii slepeho creva. Bala som sa teda, to je jasne, ale vobec to nestipalo.