icon

Srdce - katetrová ablacia

barbora286
14. okt 2015

Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem

natalierusnakova
20. sep 2018

@mamca31 fungujem normalne ale kazdy den okolo obeda vzdy som taka hotova ze si musim lahnut aspon na hodku a idem dalej ale to je unava ako keby po nocnej☺️fakt ze si musim lahnut!!! potom zase do vecera uplne ok. neviem ci to stym nejak suvisi...

mamca31
20. sep 2018

@natalierusnakova esteze tak. Ale je to potom strasne zly pocit, mne sa to robi aj z toho strachu. Ved to nie je jedno, hlavne ked napr som v obchode, ci vonku. Hrozne. Ale lepsie, ako predtym, no necitim tu istotu co volakedy, ze sa vyberien napr busom na nakupy sama do mesta, ani ma nehne. Ja neviem, ci este budem ako predtym, mozno casom..

mamca31
20. sep 2018

@natalierusnakova to ja tiez mam tak a stale neviem, ako moze niekto po zakroku normalne robit.ja tiez,ked daco robim doma, uz na obed som k.o.

mamca31
20. sep 2018

@natalierusnakova a ja mam niekedy aj rano take blbe pocity, ked vstanem, nie vzdy, ale casto a to som mala aj predtym, len teraz to prejde

liv1
20. sep 2018

@mamca31 že sa vam do toho montujem baby, ale tu by pomohol aj psychológ kvôli tým strachom😉. Ja som pred 2 dňami ukončila týždňové EKG. Držte palce 😅

natalierusnakova
20. sep 2018

@liv1 ahoj! ako ze tyzdnove ekg?

mamca31
20. sep 2018

@liv1 aj tam ma posielali predtym,ked este nevedeli,ze je to fakt arytmia, ja som s nou v kontakte a moze byt veru, ze pojdem za nou este párkrát 🙂 uvidim po kontrole, tiez idem v oktobri.to este daju tyzdnovy ekg? To by bolo dobre uz len kvoli tomu, ze by videli, co pocitujeme.ci len dozvuky alebo nieco ine. Ja budem len druhy mesiac po zakroku 1.okt.

liv1
20. sep 2018

@natalierusnakova na palpitacie.sk keď si zavolas ti povedia. Si to síce platíš sama, ale dostaneš holter na týždeň, ktorý je hodnovernejsi, proste vraj lepší. A správu odošlú tvojmu doktorovi. Mala som ísť u Dr na holter ale len na 1 deň. A tak som si vybavila toto. A vraj v Brne existuje súkromná klinika kde robia tieto ablacie. Že naši Dr čakajú s tým aj do 20 tisíc extrasystol denne, ale že títo nie. Že to vraj vie veľmi zmeniť kvalitu zivita

mamca31
20. sep 2018

@liv1 zaujimave, sice extrasystoly nemavam tak caste, ale pri zakroku rozpravali o jednej pani, ze mava 18000

liv1
20. sep 2018

@mamca31 ja som už mala aj 13tisic 😳🤷‍♀️

natalierusnakova
20. sep 2018

@liv1
kedy mas vysledky?

mamca31
20. sep 2018

@liv1 hrozne, vacsinou si to ja nevsimam, ja som mala okolo 900 na holteri. Ale ked som v klude, tak niekedy pocitujem aj ja a 13000 veru vela

tncka
20. sep 2018

@natalierusnakova
@mamca31 ahojte,presne tieto stavy co opisujete mam aj ja. Rano mavam najcastejsie extrasystoly,ked si este trosku pospim tak mi je lepsie. Nedycha sa Vam tazsie pri chodzi? Ja uz som 2mes.po ablaciach(2!) a stale mam pocit tlaku na hrudi pri chodzi a pocit slabosti v nohach,dychavicnost pri dlhsom kracani. To bude mozno sposobene aj nizkym tlakom kedze mavam tak 90/65. Ja neviem ci mam verit tomu ze po 3mes.mi bude lepsie...Ale spozprovala som na sebe ten strach...ked riesim nieco dolezite alebo sa obavam niecoho,zovrie mi srdce v hrudi,uplna dychavica ma chyti,ja uz zacinam verit aj tomu ze to si robim sama tou psychikou,sama si vyrabam stres tym ze mi na niecom zalezi a potom mam taketo stavy. Nechodim nikam sama,bojim sa ist aj do obchodu aby ma nahodou nesvihlo zas. Tiez som nezistila preco tie extrasystoly niekedy mam niekedy aj 3-4dni nic. Stravu sa snazim lahku a malo,spanok aspon 8hod. a casto aj cez obed si pospim,oddychujem vela. Fakt neviem a zacne mi z toho asi sibat uz coskoro...

natalierusnakova
21. sep 2018

@tncka ahoj ja mam teraz uz treti mesiac a citim zmenu hlavne v tom ze pred abl. som sa rozklepala a ked som sa niecoho zlakla srdce mi islo vyskocit, hrdlo mi stiahlo, pot a vsetko dokopy, ked nahodou bola burka, jezis to bol horor😉😂tep 150..teraz napriklad buchali okolo nas hromy blesky a pohodicka ani tuk, vobec ziadny naznak strachu alebo nieco ako predtym(asi sa smejete ale fakt burka bola pre mna nieco hororove a ani som nespala)zeby som nechodila sama niekam to vobec, praveze lietam hore dole autom s detmi, pre deti, nakupy a ok! toho sa zase nebojte lebo tiez nieje urcite v poriadku sa uzatvarat kvoli tomu!!! a chcem uz zacat ajcvicit len cakam na tu kontrolu v kosiciach a uvidime! mam tiez take dni ze to srdce akokeby mi zvieralo a tlaci, boli ale prejde!

natalierusnakova
21. sep 2018

@tncka a ano moze to byt aj tlakom, ja mam v poriadku 120/80takze neviem ale ked mas nizky mozes byt aj preto slaba a ablacia sa u teba podarila??

liv1
21. sep 2018

@tncka psychika ma na srdce veľký vplyv. Človek si týmto vie sám všeličo privodiť. A najmä ten strach. Nikto ti neodporúčal poriadne cvicit? Pohyb? A psychológ?

liv1
21. sep 2018

A to zvieranie môže byt aj úzkosť panika. Srdce a psychika ruka v ruke.

mamca31
21. sep 2018

@tncka presne to iste mam aj ja, hlavne pri vybavovackach, preto si myslim, ze uz to bude skor tym strachom a panikou z toho

mamca31
21. sep 2018

@tncka a tiez pri dlhsej chodzi mam taky pocit :/

tncka
21. sep 2018

@natalierusnakova podarila,ale ja mam aj iny problem nielen arytmiu. Takze ten tlak je taky aky je a lepsie to urcite nebude. Mam srdc.zlyhavanie,pohyb zakazany,iba chodza pomala,velmi pomala
@liv1 psychologa som neskusala

@mamca31 no,tak je to jasne 🙂 uz sa tak bojim podvedome problemov ze si ich sama vyvolam. Musim sa udrzovat v pohodicke,ale ved nepracujem,doma som,stres by som nemala mat. Mozno skusim aj psychologa...

mamca31
21. sep 2018

@tncka je to kazdopadne strasne, na to sa tazko da zabudnut a nemysliet, ak ma niekto taky problem. Ak ma to neprejde, ten strach, ja tiez pojdem. Nikdy som taketo problemy nemala a teraz sa to zvalilo tak na mna, ze je toho naraz moc a nwviem sa spamatat, nie som to ja..pritom som nikdy nemala s cvicenim, bicyklovanim, sportovanim problem a teraz len pomyslim na bicykel uz mi je zle

tncka
21. sep 2018

@mamca31
@liv1
@natalierusnakova dakujem ze ste mi odpisali. Je povzbudzujuce vediet ze clovek neni sam. Ja mam pocit vo svojom okoli ze vsetci su zdravi a v pohode len ja nie ☹ tazko je potom cloveku byt optimisticky a nestresovat 🙂

mamca31
21. sep 2018

@tncka presne tak, ako pises. Ale dufam, ze to bude stale lepsie. Som zvedava na konrolu v oktobri

liv1
21. sep 2018

@tncka urcite v tom nie si sama. Btw ako ti prišli na to zlyhávanie?
@mamca31 presne ako ja. Dva roky som hovorila že to nie som ja. Nebudem sa úplne rozpisovať. Začalo to problemami so srdcom, následne strach, zároveň strach o život, zistili boreliozu, deti, lebo to srdce to boli strasne a niekedy aj sú, pocity. No a potom prišla jedna terapia, a odvtedy mám zase pocit že som to ja. Ten optimisticky človek, hoc s problemami, ale zase ja. Že sa to snažím všetko nejak zvládať. Niekedy horšie, lepšie, ale urcite lepšie ako vtedy.

iwesska
21. sep 2018

@tncka Zamontujem sa Vam sem. Ja som sice na ablacii nebola,lebo mam ten sprosty typ arytmie,kde sa to nerobi - sinusova. Takze hociaky podnet mi spusti atak aj 150-180/min.a mam vraj cakat kym to odoznie. Ale ten strach co mam vzdy,ked to pride,ze uz zomrem,to je strasne. Ani psychologicka nepomohla. Lieky beriem,ale malo,lebo mam nizky tlak. Mavam aj extrasystoly,aj take,co necitim mi Holter nameral. Ja sa velmi bojim prave toho srdc.zlyhania. Ze sa to srdiecko vycerpa a odide. Aj ked nemavam tie zachvaty tak casto,ale uz som si ich desiatky odzila. Tebe co to zlyhavanie sposobilo? Ako ti to liecia? Ja som citala u kardiologa taky letacik o tom a tam bolo pisane,ze sa pohyb praveze odporuca,primerany samozrejme.

iwesska
21. sep 2018

@liv1 Kolko stoji to tyzdnove monitorovanie ekg? Ja som mala doteraz len
Holter niekolkokrat a raz len som mala zachvat pritom,ale ES zrovna pomenej. Aj mi odporucili na pohotovosti dlhodobe ekg,alw kardiolog,ze naco,ze nemam zavaznu poruchu rytmu🙈

iwesska
21. sep 2018

@tncka Co ti sposobilo to zlyhavanie,ak sa mozem opytat? Ako sa ti to prejavovalo a ako to liecia? Ja mam sin.tachyk.a ta sa ablaciou riesit neda. Len vydrzat ataky 150-180/min😭 Berem lieky,ale tiez viac kvoli tlaku nemozem. A bojim sa prave tiez toho zlyhavania,lebo predsa sa to srdce kazdym zachvatom vycerpava. A preco vlastne mas zakazany pohyb? Som citala u kardiologa letacik o srdc.zlyhavani a praveze tam v ramci moznosti doporucovali pohyb.

mamca31
21. sep 2018

@iwesska mne tiez vybehlo srdce na 170-180 aj viac, kym som sa dostala na ekg uz bolo po a bolo vzdy v sinus rytme.v maji mi uz bolo tak,ze som skoro skolabovala pred nemocnicou, uz som sinecitila ruky, nohy.z nemocnice ma chceli prepustit, vysledky som mala ok, ale nesla som.a d obre som urobila, lebo zachytili arytmiu a s tym ma uz poslali do BA a nasledne vybavili efv a ablaciu.nasli mi tri tachyarytmie.a to naprie k tomu,ze kazdy vravel,ze to nie je nic.a predsa.vypalili vsetky tri, aj tak mam stale blbe pocity.casom to dufam prejde.:/

mamca31
21. sep 2018

@iwesska mne nechali este mini davku betalocu tiez kvoli tlaku, furt pod sto

liv1
21. sep 2018

@iwesska stoji to 58 eur, ked ta monitoruju online, alebo 48. pravdupovediac neviem presny rozdiel, lebo ved pocas monitorovania ma nekontaktovali, mozno tym ze ziadny extra problem sa nevyskytol. myslim tym zivot ohrozujuci. ale aj tak som si dala radsej ten drahsi. Mne doktori na EKG jednodnovom holtri aj nasli tu systolu, ale i tak je vraj ten tyzdnovy lepsi, lebo viac ukaze.