Starnem a chcem to tempo spomaliť
mam 25 rokov,2 deti.zijem v polostastnom manzelstve..da sa povedat ze som celkom spokojna zo zivota.. 😀 mozno preto ma trapi taka malichernost ako vyzeram :- vzdy ked sa pozeram na seba v zrkadle vsimam si ze tvar mi akosi opadava,vrasky pri nose sa viac prehlbuju.tmave kruhy pod ocami sa zvyraznuju,akoby toho bolo malo sa mi vytvaraju akesi malicke bradavicky 😔 su malinke ako pehy ale zial nie su 😒 .staram sa o seba myslim ze primerane ,natieram sa olivovym olejom,dvakrat do tyzna si nanasam na tvar masku,stravujem sa zdravo a casto chudnem kedze som maskrtnica 😀 ...pouzivala som od isteho casu krem garnier v zelenej dozicke,potom som prestala pouzivat akekolvek kremi a vystacil mi panensky olivovy olej.ako u vas prebieha starnutie,kedze starneme od narodenie len nie rovnakym tempom.. 😉 pouzivate drahe znackove kremy,nocne sera,a ocne kremy.masky a take..budem rada ak napisete aka kozmetika vam vyhovuje.. 🙂
@diusik cenu ti oznámi najbližšia poradkyňa MARY KAY:
http://www.marykay.sk/kariera_poradkyne.php
@zumbadance ja mám 40ku za sebou a takmer 7mesačného chlapčeka, všetok čas mi zaberá starostlivosť o neho a seba vôbec neriešim 😒 možno to nie je dobre, ale nemám čas a ani chuť sa sledovať v zrkadle 😀 ráno stíham klasickú hygienu - umyť, učesať a rýchlo najesť, zakiaľ sa malinký hrá sám v postieľke. Známi mi vravia, že vyzerám o 10 rokov mladšie ale nie je to krémami. Moja pleť je citlivá a nemôžem experimentovať s prípravkami, tak mám zaužívanú kozmetiku pri ktorej som ostala, ale aj tú teraz zanedbávam a už je to vidno 😖 Stále si vravím, že zajtra si dám nejakú masku, kúpeľ alebo niečo pre seba urobím. Každý deň si vravím, že začnem s brušákmi, no stále to odkladám 😠 😠 Starnutie je normálne - neboj, bude to stále len horšie, keď sa pozrieš do zrkadla čo sa týka vrások, ale taký je život 😅 😀 😀 muž mi zatiaľ hovorí, že sa maľovať nemusím, že vyzerám dobre, ale dokedy tiež neviem 😎 😀 A možno chudák rokmi tiež horšie vidí 😀 😀 Ide o to, aby si ty sama bola so sebou spokojná 😉 🙂
@zumbadance Odporúčam - možno to však ani tak nie je Niveou ako pravidelnosťou (aj keď na takom splave, chate bez elektriny alebo popri spaní pod holým nebom to vyzerá vtipne keď začneš s takouto procedúrkou :D ) Tak-či-tak, ten pocit, keď Ti typujú podstatne nižší vek za to stojí ;) Inak - niekde som čítala (a to už dosť dávno), že proti vráskam pomáha i spávať na chrbte - neviem do akej miery je to pravda, ale odvtedy sa snažím spávať na chrbte :D (okrem posledných pár mesiacov - kedy to jednoducho nejde, kvôli prckovi v brušku 🙂 )
@zumbadance ahoj. mne vyhovuje eucerin
@timona to mi je luto 😒 je to skoda,ja poznam zeny ktore nemaju deti a su spokojne nie pre vsetky su deti zmyslom bytia 😎
@marcellka32 bola som v takom velkom obchode debehans ,prechadzala som medzi vseliakymi parfumami,kozmetikou kde kazda znacka mala svoju predavacku omamena vonou,som sa opytala jednej kozmeticky ci nema nieco na pigmentove skvrny,bola velmi mila volala sa adele.posadila na na stolicku a vyzvala ma aby som si dala tvar odfotit ani neviem co to bolo,proste mi to odskenovalo plet. a cakal ma sok aky vysledok som sa od nej dozvela,bakterie som mala po celej tvari,dehydrovana,aj vrasku mi nasla,och citila som na najskaredsia ako nikdy 😀 odporucila mi kozmetiku,za 100 eur uz chapala som preco mi ponukla stolicku inak by som padla na zadok 😝
@diusik ja som poradkyna MK, a na prvy pohlad je MK drahsia ako klasicka kozmetika z drogerky, ale napriklad za krem 88ml date 35,50 a mate ho na pol roka, lebo staci fakt malicko toho 😉 nechcem tvrdit, ze MK je najlepsia na svete a vhodna pre uplne kazdeho, ale prave preto sa robia tzv. hodinky krasy kde vam poradkyna zhodnoti plet a na zaklade toho odporuci a da vyskusat pripravky, A ak ste spokojna, tak si ich kupite 😉 plus funguje 100% spokojnost zakacnicok, cize ked po 2 tyzdnoch zistite ze vam krem nerobi dobre tak ho mozete vymenit alebo vratit.
@diusik ide o to čo chceš používať,no najlepšie je kombinácia všetkého co som písala,čiže cistenie 3 v1,sérum,krém a očný krem,máme aj testovacie sady na mesiac.ostatne ceny si pozri na webe,no najlepšie je vyskúšať na sebe.ak ti nesadne,môžeš vrátiť.
@iwusca sme poradkyne MK a ako to tu čítam,ženy chcu vyzerať dobre,no musia preto niečo robiť,veľkú úlohu má genetika,ked chcete vediet ako budete vyzerať neskor pozrite sa na svoju mamu,babku.No nemenej dôležitá je aj starostlivosť o pleť,kedysi nebolo ovzdušie tak škodlivé pre pleť ako dnes.Každá sa musíte rozhodnúť sama či do seba investujete,len pre porovnane krém 40 ml z lekárne okolo 25€, krém Mk 88 ml 35,50€, ten z lekárne máte na 2-3 mesiace,Mk krém na pol roka.
@zumbadance Joj, Debenhams to je ina liga. Ale napr. v UK ked tam maju dobre akcie, tak nakupis super, ci uz kozmetiku, spodnu bielizen, atd 🙂
@marcellka32 zalezi aj na genetike, ale ta starostlivost je po 25 velmi dolezita 🙂 kamoskina mama ma 50 rokov, je to super zena, ale vyzera tak o 15 rokov starsie, elbo nikdy nic na seba nedavala, pouziva len mydlo,vodu, a nejaky krem co akurat doma najde 😝 a ako protiklad tomu je moja starka, co ma 81 rokov, ale pravidelna uz dlhe roky chodi na kozmetiku a aj doma ma nejake to cistitko,kremy a sera a kazdy jej hada tak max 60 🙂 vcera sme mali skolenie v PB na licenie zrelej pleti tak bola ako modelka 😀 a fakt nikto neveril ze uz ma po 80 😉 na svoj vek ma perfektnu plet
@iwusca stretavas sa aj ty s názorom že veď je drahá.Ale že je účinná to ich nezaujíma,kazdy pozera v dnešnej dobe na peniaze,nevravím,no radšej si odopriem zákusky v cukrarni ( niekto cigarety) a peniaze investujem na kozmetiku.
@marcellka32 jasne 🙂 ale mam taky fajn prepocet na to, lebo vela zien si neuvedomuje kolko vraza do kozmetiky ked si kazdy mesiac kupia jeden krem za 5e 😉 poslem ti to do IP
Paci sa mi, ze sa ozvali aj zeny, ktore sa o plet staraju a poradili. Zeny sa o svoju vizaz starali uz tisice rokov dozadu, bylinky, sera, obklady, uz vtedy vedeli, ze ku krase treba telu aj dopomoct. Nechcem nikoho urazit, ale baby, ktore pisu, zee to netreba riesit, ze sa svojej vizazi nevenuju, lebo maju vyssie priority...ok, len ci taky nazor zdiela uprimne aj manzel :D
@janamal tak podla mna keby si ženy tak neničili pleť rôznymi makeupmi, a sprostosťami čo na seba packaju, nemuseli by potom riešiť ako to napraviť 😅
Môjmu mm by sa hnusilo bozkavať makeup, ja byť chlapom, tak mne tiež. KAždí sme iní, treba to rešpektovať.
Chapem ked si da žena po 40tke nejaky kremik proti vraskam, ale aby sa tým packali 20tničky to mi pride na hlavu.
Môj nazor uprimne zdiela aj môj manžel... Zas nerob z chlapov nejakych debilkov, ktorí nevidia svet realnymi očami. Popravde nejake vrasky si väčšinou všimnu, až ked im začne žena doma vyplakavať ako vyzerá.
@vejula dnesne makeupy uz nie su take ako pred x rokmi, dnes tu plet uz chrania aj pred UV ziarenim a necistotami co su v ovzdusi, a neupchavaju pory, cize plet pod nimi dycha...a samozrejme nie si ho davat na kila, staci fakt tenka vrstvicka ,kt ani nevidno 😉 a ked ma zena dle roky problematicku, aknoznu plet tak jasne ze chce nieco co jej pomoze,
a co ja mam skusenosti tak chlapi maju radi upravene zeny, co sa o seba staraju, cize aj nejaky ten makeup maju, ale musia vediet ako ho pouzit, lebo ked to zena nevie tak to na nej vyzera fakt ako maska 😀 😝
@iwusca ja neviem, ked to mam raz za uhorsky rok na sebe pri nejakej priležitosti vôbec sa necitim dobre, akoby som to nebola ja 😅 A chlapi zrejme podla toho akí. JA som si makeup nikdy nedavala, a chlapom to nevadilo 😉 Môj manžel mi povedal, že je velmi rad, že si ho nedavam, lebo jeho byvalka sa makeupovala (bola to fotomodelka) a mal z toho skôr nervy ako radosť. Takže skutočne zaleži na človeku. Nie každemu sa pači to iste, ani chlapovi ani žene. Niektore ženy vyžaduju od chlapov aby sa o seba neviem ako starali, mne by liezlo na nervy keby sa o seba staral jak baba.
@vejula Samozrejme, chapem a respektujem. Ale pisali tu kocky, ktore sa kedysi licili a dnes akosi vsetku starostlivost pripisuju len hrebenu a vode. Je to samozrejme ich vec a hlavne, aby sa citili fajn. Len vramci tejto temy, je to trosku mimo misu. Pyta sa zena (pripajam sa aj ja), ktorej skore starnutie a vrasky vadia a hlada navrhy ako tomu predist. Ja mam 26 a vyzeram starsie ako rovesnicky, napriek tomu, ze dusevne som naozaj stastna. Pisala som uz vyssie, ze zrejme je to v rodine, sestra zacal sediviet po 30-ke. Nuz, nie vsetky mame to stastie, ze starnutie, vrasky, ovisnute viecka a kutiky pier sa zacnu rysovat az po 40-ke. V tejto suvislosti je podla mna spravne, ak sa zena o seba stara - aj pre radost manzela (ak ma taku moznost). Netreba sa opustat len preto, ze mame mnozstvo inych povinnosti. U mna je napr. licenie potrebne aj kvoli praci, potrebujem vyzerat reprezentativne (chvalabohu, teraz pri drobcovi nie 🙂. A tiez ked pridem domov, ihned si zotriem make-up, vadi mi. Zvysok na ociach necham, nech ma manzel spozna 🙂)) Ty si ta stastnica, ktora je pekna aj bez make-upu, co je skvela vyhoda, preto rozumiem aj Tvojej reakcii, ze sa nelicis. Ja mam napr. slivky pod ocami a pred menzesom vysypanu celu tvar. 🙂)) Ked to teda zhrniem, v podstate mam na mysli to iste, co som pisala pred tym, ze baby by sa nemali po case "zlajdacit" a ze nie vzdy kazda zena starne az po 40-ke. Preto niektore hladame typy od skusenejsich aj tu na fore. Nielen kozmeticke, ale mozno aj ohladom stravy, bylinky atd.
Tak teda ohľadom stravy:vypiť denne 2,5 litra čistej vody (čaje),na pleť potraviny s obsahom zinku,orechy,semená tekvicove,lanove,hrozno jesť s jadierkami,tie su proti vráskam,celozrnne obilniny,vločky...je toho veľa.vylúčiť salámy,konzervy,aj šunku.snažím sa podla toho stravovat a vidno to aj na pleti,vlasoch.
ja som tiez pouzivala roznu kozmetiku,zbytocne som si dohukala tvar, uz 4 rok pouzivam vlhcene obruskky nivea na odlicenie potom imtimnym mydlom s avonu si umyjem tvar a krem obycajnu modru niveu alebo alebo nivea soft.
najlepsia kozmetika pre mna bola cierna AB.len tu som uz dlho nevidela.
@janamal maš pravdu, asi ma každy ine predispozicie, čo sa tyka starnutia. KEd si to tak zoberem, každy riešime svoj problem, len ja som v tom ina, že to proste neriešim kremami a podobne, TEraz ma napada, že po prvom pôrode som riešila, že sa mi na nohy dala ceulitida. To som si 3x tyždenne davala na nohy grunt z kavy a masirovala 😀 😀 A pomohlo, chvalabohu. Už sa tešim, ked dotehulkujem, začnem s tym znova, lebo znova ta hnusna celula vykuka 😝 Ale ono aj ked čosi schudnem po pôrode, tak sa to polepší....
@zumbadance podľa mňa sa treba starať predovšetkým o postavu... roky pridávajú najmä kilá...tak treba sa predovšetkým vyhnúť nadváhe.
baby poraďte nejaké krémy a hlavne make-up na mastnú pleť. už som toho vyskúšala dosť ale ešte som nenašla to čo by mi sedelo najviac. dajte nejaké tipy. 🙂
@zumbadance Keď vidím ako mnohé ženy na MK vyvárajú a vypekajú /marškrtia/ - no tak ja sa takto stravovať to by som si moje nohavice neobliekla a veru postavu študentky ťažko mala...

@evabb35 fu no tak to je fakt drahe,este 50euro za krem tak max,ale vsade len same chvali pocujem,aj na inych strankach,necudo ze pomaha,za take peniazky 😝