icon

Starostlivosť o pleť v tridsiatke

xlucia
12. jan 2012

ake kremy pouzivate na suchsiu plet s prvymi vraskami, hlavne okolo oci?
alebo uz pouzivate aj nejake sera?
s cim mate dobre skusenosti
a tiez malujete sa denne?

bets
24. jan 2012

@xlucia okolo 7 eur.

natasole
24. jan 2012

ahoj @xlucia, tá bio suhada z lidla je tiež čisto prírodná - nemajú to bežne, bolo v akcii, keď bol týždeň kozmetiky 🙂. "Normálny" krém by som tam asi nekupovala.

vicki75
14. feb 2012

Čaute kočky, ja mám normálnu pleť s T-zónou, čiže brada, nos a čelo sú troška mastnejšie (to len pre tie, ktoré by to nepoznali). Mám už 36 rokov, ale mnohí mi hádajú do 30, ja používam všetku kozmetiku len od Yves Rocher a nedám na ňu dopustiť, je najlepšia aká existuje, cenovo dostupná, každý mesiac má akcie, nie je testovaná na zvieratkách a je prenádherne voňavá. Ak potrebujete poradiť, kľudne mi napíšte

jaruana
13. máj 2012

a co vravite na kremy od aloe vera, znacka Sonya skin care? Je to pre 30 rocne ci starsie zeny? neviem sa rozhodnut ci si mam kupit tu kozmetiku alebo nie? mam len jemne vrasky okolo oci a trochu na cele... Co by mala obsahovat taky krem pre 30 rocnu? Kolagen ci staci len koenzym Q 10? Niekde som citala ze staci len hydratacny krem... prosim poradte.dakujem

cigaretka5
13. máj 2012

malujem sa denne, nepouzivam nic okrem starej dobrej klasickej bielej NIVEA,

jaruana
13. máj 2012

Co by mal obsahovat taky krem pre 30 rocnu? Kolagen ci staci len koenzym Q 10? Niekde som citala ze staci len hydratacny krem... prosim poradte.dakujem

zdraviezprirody
13. máj 2012

@jaruana ja používam Sonya kozmetiku. Je to najlepšie, čo poznám. Doporučujem 🙂
Používam skoro všetko na báze aloe vera už 10 rokov... ...šampón, pastu, opaľovací krém, sprchovací gél, proste všetko 😵
Pleť po 30-ke potrebuje pomaly všetko. Za všetko bude vďačná....Ak sa nemýlim, väčšina krémov kolagén obsahuje ( pozri si zloženie).

dai
13. máj 2012

Ahojte - no , ja mam cely zivot problematicku plet ale eraz je/asi najlepsia aku som ju kedy mala - pouzivam kozmetiku la rochey possay v kombinacii s clarins a som velmi spokojna - takze odporucam🙂

digysa
13. máj 2012

@xlucia Tak ja uz mam po tridsiatke, s pletou som nikdy problem nemala...ale ja mam rada prevenciu...
Vyskusala som uz vela produktov...

Zatila mi na oci nalepsie sadla znacka SkinCeuticals (neviem, ci je na sk dostupne na trhu), ale kedze je trosku cenovo drahsia, tak ju striedam.
http://www.skinceuticals.com/_us/_en/catalog/co...

Serum, ktore pouzivam a zatial sa mi osvedcilo najlepsie je zo znacky Philosophy (tiez neviem, ci ho dostat aj na SK)

http://www.philosophy.com/skincare-treatments/m...
Aj na oci sa mi paci tento krem:
http://www.philosophy.com/skincare-eyeandlipcar...

Malujem sa rada, ale denne malovanie v zadnom pripade nestiham... Do prace dost minimalne, ked mam obcas cas tak "naplno". Ale ked idem von, alebo niekde na veceru, tak sa vzdy namalujem....

Od kamosky som dostala tento krem:
http://www.chantecaille.com/product_makeup_deta...
Je to hydratacny krem, ktory ma jemny podton makeupu a to je pre mna fakt bomba. Ale ak ho dominam, tak ho uz asi nekupim, lebo je drahy ako slak. ☹

Co sa pleti tyka...citala som, ze najlepsie je pre vodu PIT VELA VODY 🙂

digysa
14. máj 2012

pardon...chyba....najlepsie pre PLET je pit vela vody 😅 🙂

zdraviezprirody
14. máj 2012

@digysa 🙂 súhlasím!
Darmo sa krémujeme s najlepšou kozmetikou, keď zanedbávame pitný režim. Dôležitá je aj vyvážená strava plná vitamínov a vyžarovanie zvnútra. To skrášli najviac 😉

fiffinkaa
21. máj 2012

môj zážitok - pracovala som v drogérií a s babami sme sa bavili o krémoch, ked prišla do predajne krásna zrelá žena, fakt že dokonalá pleť, započula náš rozhovor a pridala sa ked sme sa jej spýtali čo používa ona..vraj modrú indulonu..ja ju používam už asi aj roky, mám 31 r., chodím na kozmetiku minimálne, ked som povedala kozmetičke čo používam, na moje prekvapenie povedala že modrá indulona v testoch vraj dopadla lepšie ako loreal a nivea..mne vyhovuje, zbožnujem jej vonu, pleť mi super premastí a aj po nanesení makeupu necítiť pocit stiahnutia pleti..používam ju aj na prckov zadoček 🙂..fakt univerzálna..
no a samozrejme genetika v prvom rade jednoznačne... určite krém nepomôže v stárnutí..
inak tolko chémie čo do seba pcháme..na prsia taký krém, na zadok taký krém, na ruky taký krém..na telo také mlieko, na vlasy takú farbu, taký šampon....ved všetko predsa preniká cez pokošku do krvi..:(

cecil36
23. máj 2012

Moja babka pouzival an suchu plet AB mandlovy a v 80-ke mala lepsiu plet ako tridsiatnicka. Na ten krem nedala dopustit 😉 Samozrejme, aj genetika a starostlivost robi svoje 🙂 Ja pozivam na moju suchu alergicku pokozku kremy, odlicovadlo, serum aj ocny krem od Biodermy. Je to jedina kozmetika z ktorej sa nevyhadzem. A dekorativnu pouzivam od Gosh-u 🙂

malinkaaninka
23. máj 2012

česká kozmetika RYOR,krém s Q10 to je všetko 🙂

iwusca
26. máj 2012

@lilienlilly @xlucia baby viem ze trochu neskoro pisem 😅 ale podla coho usudzujete ze Mary Kay je draha? ja s nou pracujem cize ju aj pouzivam, mam vela klientiek co su na MD cize penazi na rozhadzovanie vela nemaju, ale MK si kupia 🙂 napriklad cistitko 3v1 stoji 30,50e a krem 35,50e ( cistenie a krem su zaklad) ale vydrzi vam to minimalne pol roka takze ked si to rozpocitate tak to nieje az take drahe 🙂 a MK ma este tu vyhodu, ze si ju pred kupou mozete vyskusat a ked vam aj nieco uz kupene nesadne mame 100% spokojnost zakaznikov, tzn ze dany krem vam bud bezplatne vymenia alebo vam vratia prachy 🙂

maminuska
27. máj 2012

ahojte , ja používam Eucerin a som s ním veľmi spokojná .

marcellka32
24. júl 2012

Mary Kay a spokojnosť 🙂 kto chce vyskúšať?

xlucia
autor
16. okt 2012

takze hlasim spokojnost, prekvapivo, s avonom teraz tym novym proti vraskam v striebornom baleni. super

zuzana76
16. okt 2012

@xlucia nemalujem sa denne, pouzivam balzamy - najma Ruzovy balzam od Saloos ako nocny krem, pletova voda tiez saloos, alebo nobilis tilia, ako denny krem pouzivam krem od Alverde, odlicovaci olej saloos, na masaz a premastenie pokozky celeho tela pouzivam rozne oleje od Saloos - mandlovy, marhulovy, olivovy, kokosovy aky mam akurat doma. Dekorativnu kozmetiku ma zvacsa Alverde. Takze takmer vsetko mam z prirodnej kozmetiky.

zelovocka
16. okt 2012

@marcellka32 ja som skúšala a spokojnosť, ale strááášne drahé na mňa 🤐 😅

danielitka26
16. okt 2012

ja sa neviem ddonutit kremovat , a to len asi koli jednemu problemu ked sa nakremujem tak mam plet samu kropaj potu a to je mi neprijemne...neviem co mam pouzivat poradte lebo uz vraskaviem ale len mimicke zatial pri usmeve okolo oci a okolo ust

petronelasv
16. okt 2012

@jaruana
@zelovocka
@danielitka26 baby ja som mala hrozné vrásky okolo očí, také vejáriky, bola som z toho nešťastná, hanbila som sa aj zasmiať, skúšala som všetko možné Loreál, Garnier, Vichy, La Roche,kopec peňazí som vyhodila a účinok žiadny.Potom mi jedna kamoška poradila aby som si do obyčajnej nivei dala siliceu, dáko som tomu neverila, nechcela som veriť, ale baby po mesiaci, som mala pleť očividne žiarivejšiu a vypnutejšiu, tie vrásky okolo očí úplne nezmyzli samozrejme, ale nie je to také strašné ako pred tým.

iwusca
17. okt 2012

@danielitka26 moze to byt tym ze pouzivas nespravny krem,ale takto na dialku ti tazko poradim..odkial si? A pred kremovanim treba plet vycistit lebo inak si ten krem davas zbytocne 😉

danielitka26
17. okt 2012

@iwusca no ja zijem v rakusku, plet si cistim len obruskami ked si davam dole sminky...takze nepouzivam ziadne pletove vody nic podobne ale rada si necham poradit...mam skor suchsiu plet ale mastny krem mi nerobi dobre

iwusca
17. okt 2012

@danielitka26 vecer ti napisem IP 🙂

danielitka26
17. okt 2012

@iwusca dakujem pekne 😉

zelovocka
31. okt 2012

babule, odporučte nejaký krém/gél na okolie očí.
nie Mary Kay, ani klasiky typu Nivea, Garnier, Loreal... skôr bio, resp. prírodnú okrem Alverde a Weleda. všetky spomenuté som vyskúšala, a nezaberajú ☹ okolo očí mám suchú, napnutú pokožku, a trocha citlivú. nech sa dá dobre vklepať a aby nestál 30+ eur 😅
nenáročná som, však? 😝

marulka83
31. okt 2012

ja pouzivam na cisatenie pleti tonikovu vodu clarins, one-step facial cleanser s pomarancovym extraktom, po ktorej mam plet ako babatko, takisto Clarins ocny krem a Nivea koenzyn Q10 proti vraskam,ktory uz pouzivam roky. zdrava strava a vela vody kazdy den, pripadne tabletky Revalid z lekarne,ktore obsahuju vela vitaminov , mineralov a aminokyselin 😉

esstrella
1. nov 2012

@marulka83 prosím ten clarins je na akú pleť? Ja som používala Lancome micerálku teraz som prešla na Avene micerálnu vodu-nebadám žiaden rozdiel na pleti, iba ak v peňaženke 🙂 je lacnejšia a krémy, séra som vo fáze testovania, teraz mám chanel na prvé vrásky a kruhy pod očami (tie mám kvalitné) a nejaký brutálny zázrak nebadám 😀 Kočky niekedy mám taký silný pociť, že všetko je to iba o reklamách a značkách a samozrejme cene. Budúci týždeň sa chystám na výlet a chcem navštíviť jednu farmu, kočka tam vyrába produkty, čisto prírodné, chcem to vyskúšať. Moja kamoška používa už roky obyčajný krém z kozieho mlieka za 5 eur a nevie si ho vynachváliť. Tiež som ho objednala mojej malinkej, má taký ekzémik okolo pusinky, tak uvidíme.

esstrella
1. nov 2012

@zelovocka možno by som ti odporučila dobre premastiť, keďže máš suchu napnutú kožu. Podľa mňa naj a top je bambucké maslo buď ako krém alebo surové rafinované. Ak chceš pošlem ti Ip na super tip, nechcem to tu písať aby ma niekto neatakoval, že reklama 😀