icon

Stavy úzkosti a strach, že idem zomrieť

gabilili
16. júl 2020

Ahojte mávate také stavy úzkosti že sa bojíte že idete zomrieť? Taký hnusný pocit vás oleje, strach, rozbusi sedce, pocit ťažkého dýchania? Už som si dala neurol ale bojím sa noci

daili
17. júl 2020

Ahoj aj ja to mávam hlavne poslednú dobu, akurát včera a dnes mam taky pocit, aj sa cítim slabá tak na odpadnutie a taky strach. V noci som poriadne ani spať nemohla taky pocit ako keby mi malo zastaviť srdce

gabilili
autor
18. júl 2020

Bože to bola noc... Som uol e nevyspata... 😥 Ó druhej som sa zobudila na úzkost rýchlo tabletku balansom sa ze dostanem tetanicky zachvak... Kým som zaspala bolo možno aj tri hodiny o štvrtej zas... O piatej malému mlieko... Potom kolo pol šiestej do ôsmej som pospala... Cítim sa naozaj zle 😢

eliska13
18. júl 2020

@gabilili vydrž ešte pokým Ti zaberu AD poriadne.prezila si ťažké obdobie to je následok všetkého.Neboj sa Neurol postupne vysadis netreba to preháňať, ale na začiatku brania AD sú nápomocné.psychologicka Tá naučí ako predísť záchvatu paniky je to ťažké, ale pôjde to.predychat, myseľ na niečo iné zamerať mne sa to stávalo po autonehode mala som panické záchvaty a tiež mi myseľ uteká kade tade😀ale už k záchvatu nepride.Spanok kľud nie stres je najdôležitejšie aj tetania je zvýšená nervovo svalová drazdivost.Lahko, keď to napíšem musíš ty byť pánom situácie nebáť sa záchvatu, toho, že odpadnem, čo keď.....ak sa budeš báť budeš stále v napätí a just sa to stane, lebo očakávas, že určite to príde.Tazko sa mi to vysvetľuje, ale teraz na začiatok si ešte určite podráždená aj z liekov môžeš byť ešte viac uzkostna bude to lepšie

gabilili
autor
18. júl 2020

@eliska13 bože keď ja som z toho taka znechutená a takéto stavy som nemala asi ani keď som ich začala brať... Úplne sa dostávam do debky že ma zas všetko prestáva baviť., nemach chuť sa starať o nič.. .. Ale nebolo to hneď keď mi ich navýšil asi po 6 dňoch... Mam niekedy pocit ze ani ten neurol nezaberá... I keď mi predpísal 0,5 ale vie ze ja si ju delim na 0,25 ale povedal ak bude treba mam si dat aj tých 0,5... Ci to naozaj aj ta menštruácia takto rozhadze... Ešte ju ani nemám... A nemám rada ten pocit keď sa ti,, nedá,, dýchať... Je mi normálne do revu z tohto 😔

montemotherone
18. júl 2020

@gabilili toto nevylieciš liekmi, ale psychoterapiou. Musíš sa naučiť ako s tým žiť, bojovať. Je to na celý život a nič už nebude ako predtým. Len sa to naučíš prijať a pracovať s tým tak aby ťa to neobmedzovalo

gabilili
autor
18. júl 2020

Tiež vám ešte vraveli ze by bolo dobre brat magnézium?

gabilili
autor
18. júl 2020

@ewka1980 a ad ti pomáhajú?

gabilili
autor
18. júl 2020

@daili a ty berieš nejaké ad? Tiež máš pred menštruáciou?

daisylucky
18. júl 2020

@gabilili no jasne, magnézium treba, len musíš vyskúšať, ktoré ti sadne. Ja beriem Libretto a to je super.

gabilili
autor
18. júl 2020

@daisylucky libreto ale není magnézium či? 😁 Ja mam magnosolv ale to sa mi zdá silné

gabilili
autor
18. júl 2020

@gabilili ci není lepšie magnézium b6

gabilili
autor
18. júl 2020

Baby a myslíte teraz nás volala kamoška na tri dni ku im na dovolenku... Aj kúpať sa... Prospelo by mi to asi?

eliska13
18. júl 2020

@gabilili určite zmeň prostredie budeš mať aktivity, pookrejes😊magnosolv je najlepšie magnézium, a aj vápnik dopln, keď máš tetaniu, ale nie pár dní dlhodobo aj aj.A pred menzesom je aj mne oveľa horšie nervozita nálady😭

daisylucky
18. júl 2020

@gabilili je to magnezko spolu omega kyselinami a kyselinou listovou

daisylucky
18. júl 2020

Aha k tomu neurol a pod. na mňa vysokocilo https://dennikn.sk/blog/1946611/prekonal-som-ta...

Ale ak je to pod dohľadom psychiatra, by to malo byt ok

gabilili
autor
18. júl 2020

@daisylucky mne chce tiež už pomaly vysádzať neurol ale teraz keď my zvýšil dávky to nejde... Tak ja dúfam že to zvládnem... Najviac že tri mesiace sa to môže brať... 🤷‍♀️ Ale ze ja nemám také vysoké dávky nemal by byt problém...

ewka1980
18. júl 2020

@gabilili veľmi bez nich by som to nedala ...

montemotherone
18. júl 2020

@gabilili kto ti povedal že máš tetaniu?

gabilili
autor
18. júl 2020

@montemotherone neurológ

gabilili
autor
18. júl 2020

@eliska13 prosím ta a užívala si tiež magnosov? Môže byť zo začiatku z neho búšenie srdca a vnútorné chvenie?

lovemom
18. júl 2020

@gabilili ja mam teiz uzkost kombo tetania. Antidepresiva mi strasne pomohli aj velke davky magnezia na tetaniu. Ale pred menstruaciou je to aj u mna hrozne a niekedy aj ked mam ovulaciu. Ostatne dni je to ok. Treba este d-vit a bude to dobre po case. Ja som uz nad tym vyplakavala, ze uz nikdy nebudem vedie zot normalny zivot, ale ide to. Zimne mesiace su tiez horsie, ale treba si najst nieco z coho vypnes zle mysienky. A treba vyselektovat negativne veci a negativnych ludi.

gabilili
autor
18. júl 2020

@lovemom no ja tomu nerozumiem po dvoch hodinách spánku som zas hore rozklepana, úzkost... Takéto noci si ani nepamätám že kedy som mala...

evka258
18. júl 2020

Myslím veľmi na Teba. Veľa síl Tebe aj celej tvojej rodinke.

montemotherone
18. júl 2020

@gabilili a akú liečbu ti naordinoval?

gabilili
autor
19. júl 2020

@montemotherone beriem ad Brintellix 15mg a ktomu neurol

gabilili
autor
19. júl 2020

@evka258 ďakujem 😔

gabilili
autor
26. júl 2020

Ahojte baby... No až sa to bojím napísať, ale je mi už lepšie... Od stredy aj spím.... A pomaličky sa snažím vysádzať neurol... Ono to bolo asi naozaj tou zvýšenou dávkou a plus menštruácia... Normálne sa bojím ísť na tých 20mg ad povedal Dr že by bolo dobre teraz som zvýšila na 15.... Začala som brat magnosolv... Na večer... Myslíte že môžem aj dva krát že by som si dala aj cez obed? Ja mam ešte aj tu tetaniu a také trpnutia mam stále... Plus mi endokrinológicka predpísala calcii carbonas galvex 500 mg lebo som po operácii štítnej a ze som mala aj vápnik teraz dosť nižší... 2x1 môžem to ráno s ad? Mne už je zle keď si len spomeniem že ďalšie tabletky mam brať... Môj žalúdok.... A na tie rána neviem stále mam také zlé... Stiahnutý žalúdok taka som divná ako keby aj hlava bolelala... Nevravím že som už ok to určite nie ale je mi teraz lepšie...

daisylucky
26. júl 2020

@gabilili určite zvys tie ad, teda asi postupne, keď si teraz zvýšila na 15, tak par dni možno počkaj. Ten magnosolv si radšej pozri leták, koľko sa môže. Alebo si radšej supni dáke šumivé magnezko (tiež existujú rôzne silné) k tomu, ja mam pocit, že šumivé aj rýchlejšie zaberie. Ja beriem 1 až dve tabletky Libretto a to som dopĺňala podľa potreby sumivym magnezkom. Ale tým magnezkom sa len tak trochu o klameš, aspoň mne to spätne tak príde. Ako mám poriadne ad, tak ani to magnezko tak nepotrebujem. Ale zase, keď máš aj tu tetaniu, tak asi ho potrebuješ viac. V každom prípade, ad liečia, magnezko pomáha, len ak ti chyba. Keď mne bolo veľmi zle, tak som dopĺňala aj B-ecko, C-ecko, D-ecko a občas aj Kalcium, ale kalcium treba s odstupom dvoch hodín od magnezka. Lebo aj tieto vitamíny a minaraly môžu pri tetanii chýbať.

veronika2021
28. mar 2021

@vve presne ten boj to prehlbuju a zhorsuje!v momente,ked som pochopila,ze mam presrat bojovat a naopak to prijat a ,,mat rada,, aj tieto momenty infarktoveho stavu,tak to odislo

irusa
4. apr 2021

@veronika2021 ahoj...tebe už prešli tie stavy ???