icon

Ste po panickom ataku unavení?

6. apr 2024

Ahojte, aj vy ste po ataku taký unavený ?

ptvw
6. apr 2024

Ja som vždy bola, v takom opare keď nastúpil utlm

autor
6. apr 2024

@ptvw mne keď odznie atak tak som taký na spanie alebo čo taký úsmevy jak po 12 v robote

ptvw
6. apr 2024

Môže byť ved celý organizmus je z toho vyčerpaný...ja som skoro vždy zaspala keď začali zaberat lieky

autor
6. apr 2024

@ptvw ja beriem magnerot nakolko keď som bral magnosolv tak to som mal totálne hnačky teraz aspoň nemám a tiež mi celkom pomáha plus navštevujem psychológa

danniiee8
6. apr 2024

Ahoj ja som zažila poriadny atak jeden krát - na operačnej sále počas prípravy na uspatie a bolo to hrozne. Ja som bola unavená počas celého trvania ako som prišla až kým ma neuspeli, tak unavená, že som nedokázala dvihnúť ruky, vyliezť na stôl, rozprávať normálne veci.. aj som sa hanbila, nikdy predtým sa mi to nestalo. Úplne mi to ochromilo telo a nevládala by som si ani zapnúť gombík od únavy. Neviem či toto myslíš :(

ptvw
6. apr 2024

Ja som užívala neurol, mg mi bolo nič v podstate ako vzduch

babkaland
6. apr 2024

Vysvetlíte prosím čo je to ten atak?

babkaland
6. apr 2024

atak -u m. kniž. útok, nápor, napadnutie. atakovať nedok. i dok. kniž. (u)robiť nápor, (za)útočiť, napádať, napadnúť: a. brankára; a-ný chorobou.

To mi nedáva zmysel. Ale takú únavu a malátnosť mám skoro nosntop, tak rád by som vedel ako z toho von. Tak vás budem sledovať ako to vyriešite. Ale poprosím vysvetliť čo ten atak teda je.

autor
6. apr 2024

@babkaland tak každý ma iný panicky atak u mňa sa prejavuje tak že ma začne triasť čele telo ťažko sa mi dýcha trvá to cca 5-10 min a po tom som taký unavený

slovakboy
6. apr 2024

@babkaland buď rada, že to nevieš. Donedávna som to ani ja nevedel. V historických filmoch dámy odpadávali na báloch keď počuli niečo poburujúce. To je primitívna predstava úzkosti a ataku. Panický atak je fyzický emocionálny prejav tela. Nevieš to ovládnuť. Môj prvý atak bol taký, že som bol minútu v bezvedomí oči som mal stropom a ked som sa prebral myslel som ze zomieram pery modré pod nehtamy bledo modré lôžka. Potom v nemocnici zistili že mi nič nie je siel som do práce a po dvoch týždňoch som z jednej porady musel odíst bolo mi zle na odpadnutie. Už som sa vratil do práce až po 5 mesiacich. Mal som silne úzkosti denno denne nemohol som fungovať. Vraj to vzniklo tou traumou z toho prveho ataku ale možno už pred tým boli potlačované emócie, uzkosti.

danniiee8
6. apr 2024

@slovakboy vôbec som nevedela, že to môže mať až takyto ,,stupeň" .. ale kým som nezažila tak som nechápala.. človek nedokáže ovládať svoje telo. Mňa na sále uspavala zhodou okolností suseda, celkom sa bojím spýtať na moje správanie počas toho

babkaland
6. apr 2024

Jáááj tak to je niečo ako epileptický záchvat že to príde hociekdy. Ja mávam také že návaly potu a neustále únava a malátnosť. Ale to asi len chýba magnézium či čo. Ale hento čo hovoríte ani z ďaleka.

katrin3588
17. apr 2025

Ahojte, ja som atakmi trpela 5x do týždňa , mala som robených milión vyšetrení a zistili teda úzkostnú poruchu s miernou tetániou. Teraz som po 3 mesiacoch mala atak, tak som tiež bola taká nesvoja z toho. Takisto bývam po ňom vždy unavená, chce sa mi spať, je mi zima. Väčšinou mi stačí dať si magnézium a rozdýchať na 4 doby alebo na 8 a do 10 min je super, potom zaspím ako medveď 🙂 Všimla som si, že tieto ataky mávam, keď som vyčerpaná po celom dni, tak keď sa telo uvoľní , alebo pri chorobe, momentálne to mám asi z choroby, nakoľko mi boli zistené z krvi pľúcne chlamýdie tak aj tie ako baktéria môžu spôsobovať .