icon

Štípu vás pery? Zistite, či nejde o alergiu!

vikanika
3. aug 2024

Ahojte.
Potrebovala by som radu. Uz dlhšiu dobu (cca 2 mesiace) mam problém so stipajucimi a páliacimi perami. Pery su citlivé na dotyk,su suché,tvoria sa mi až take šupinky po nich,akoby výsyp,ale nie su popraskané a ani kútiky nemam. Kúpila som si v lekárni prírodný balzam na pery pre citlivé pery,užívala som aj vitamíny D,zinok,vápnik,B. Nemam to stále,ale neviem prist nato,kedy sa mi to objavuje. Napadlo ma ci to nie je alergia na potraviny,ale nespozorovala som,že sa to vyskytuje po určitej potravine. Ked ma pery štípu a akoby pálili,tak ked sa na ne pozriem,tak take drobne vyrážky akoby boli na nich. Vedeli by ste mi poradiť,ci mam s tým ist na kožné,alebo na alergo?

gabika0825
3. aug 2024

@vikanika nemáš alergiu na slnko? Kup si balzam s ochranným faktorom keď sa opalujes pripadne ak si dlhšie na slnku a pretieraj pravidelne

vikanika
autor
3. aug 2024

@gabika0825 aj to ma napadlo,ale tento problém mam aj vtedy,ked slnko nesvieti aj viac dni.

miskazlm
3. aug 2024

Ahoj, mne sa takto prejavuje herpes. Nespraví sa mi klasická chrastička, ale mám opuchnuté celé pery s malými pľuzgierikmi.

gabika0825
3. aug 2024

@vikanika ale slnecne žiarenie preniká aj cez oblaky. Nemusíš nutne byt iba pod priamym slnkom. Skús si kúpiť ten balzam s faktorom 50 a na noc si na skludnenie natri klasicky včelí med na pery, ak teda nie si alergická

vikanika
autor
3. aug 2024

@gabika0825 a myslíš si,že to môže byt alergia na slnko aj vtedy,ked sa rano zobudím so stúpajúcimi perami? Lebo som čakala,že cez noc to prejde.

vikanika
autor
3. aug 2024

@miskazlm ale keby som mala mat herpes,tak by sa mi uz asi objavil po 2-3 mesiacoch.

miskazlm
3. aug 2024

@vikanika Mne sa nikdy nespraví klasická chrasta na perách, vždy len tento tzv. rozliaty herpes. Kým si to neošetrím prípravkom na herpes, nezmizne mi to (aj niekoľko týždňov až mesiac).

taktotedanie
3. aug 2024

@vikanika a zuby mas v poriadku? Moze to byt aj nejaky skryty infekt

vikanika
autor
3. aug 2024

@taktotedanie pred mesiacom dentálna hygiena a tento týždeň Zubar a všetko v poriadku.