Štípu vás pery? Zistite, či nejde o alergiu!
Ahojte.
Potrebovala by som radu. Uz dlhšiu dobu (cca 2 mesiace) mam problém so stipajucimi a páliacimi perami. Pery su citlivé na dotyk,su suché,tvoria sa mi až take šupinky po nich,akoby výsyp,ale nie su popraskané a ani kútiky nemam. Kúpila som si v lekárni prírodný balzam na pery pre citlivé pery,užívala som aj vitamíny D,zinok,vápnik,B. Nemam to stále,ale neviem prist nato,kedy sa mi to objavuje. Napadlo ma ci to nie je alergia na potraviny,ale nespozorovala som,že sa to vyskytuje po určitej potravine. Ked ma pery štípu a akoby pálili,tak ked sa na ne pozriem,tak take drobne vyrážky akoby boli na nich. Vedeli by ste mi poradiť,ci mam s tým ist na kožné,alebo na alergo?
@gabika0825 aj to ma napadlo,ale tento problém mam aj vtedy,ked slnko nesvieti aj viac dni.
Ahoj, mne sa takto prejavuje herpes. Nespraví sa mi klasická chrastička, ale mám opuchnuté celé pery s malými pľuzgierikmi.
@vikanika ale slnecne žiarenie preniká aj cez oblaky. Nemusíš nutne byt iba pod priamym slnkom. Skús si kúpiť ten balzam s faktorom 50 a na noc si na skludnenie natri klasicky včelí med na pery, ak teda nie si alergická
@gabika0825 a myslíš si,že to môže byt alergia na slnko aj vtedy,ked sa rano zobudím so stúpajúcimi perami? Lebo som čakala,že cez noc to prejde.
@vikanika a zuby mas v poriadku? Moze to byt aj nejaky skryty infekt
@taktotedanie pred mesiacom dentálna hygiena a tento týždeň Zubar a všetko v poriadku.

@vikanika nemáš alergiu na slnko? Kup si balzam s ochranným faktorom keď sa opalujes pripadne ak si dlhšie na slnku a pretieraj pravidelne