Styk s pozitívnym
Ahojte, v sobotu sme boli na oslave a dnes mi volala kamoška, že ďalšie deti ktoré boli u nich na oslave tiež, sú pozitívne. Takže ako postupovať? Kedy ísť na testy a či testovať aj naše deti ktoré sa s nimi hrali alebo len ja s mužom? Ja som z toho totálny maďar ďakujem 🙏
@slavaf ie je pravda. Mame teraz plnú škôlku covidu...všetci rodičia objednávali deti aj seba, a nikto.nema termín. Kto volal na RUVZ tak povedali ze.aj 10 dní, ze majú toho bohužiaľ veľa. Ze nech sa objednajú na platené ak to.chcu stihnúť. Moje dieťa bolo v kontakte s pozitívnym spolužiakom celý týždeň. Ako dátum kontaktu sme dali štvrtok. Od piatka horúčkuje. V sobotu mal pozitívny AG domáci. Je pondelok a termín stále nemáme. Iné príznaky nemá a o dva dni už ho PCR nemusí chytiť.
To ale vôbec nie je o tom, či si karantenu dovoliť môžeš alebo nemôžeš.
Mali ste sa dat zaočkovať. V tom prípade -pokiaľ nemáte príznaky, môžte fungovať normálne aj po kontakte s pozitívnym.
Ja mam pozitívne 4r dieťa, ale tým.ze sme zaočkovaní a príznaky nemáme, muž chodí do práce a každý deň sa.testuje(lekár, musí robiť aj keby bol pozit), a ja tým pádom môžem aspoň s bábätkom na prechádzku a rýchlo do obchodu keď je nutné a staršieho chvíľu nechám doma.
A čo sa týka tých testov. Môj malý bol.testovany už hádam..10x. Od začiatku korony. Čiže od 3r. Zároveň dávame robiť vyter a crp z prsta vždy keď zo škôlky príde soplavy, aby sme vedeli ci nechať doma alebo môže pokračovať. Treba deti naučiť ze bohužiaľ lekárske úkony sú niečo na čo si musia zvyknúť a musia to vydržať. Môj už sa mi pekne príde pochváliť ako.to.zvladol a zaujíma sa o výsledok o všetko, ako to funguje a tak. Vôbec im to neuškodí neboj.
Prvýkrát ho testovali v kočíku. Doma sme si to.nacvicili. Ujo v skafandri s ním.zasrandoval, vytrel a bolo. A potom aj mňa aby videl ze je to okej.
Vsetci neockovani maju po kontakte s pozitivnym povinnu karantenu. Karantena sa da skratit jedine negativnym vysledkom pcr testu.
Toto si napísala 8.13 hod: aj vás napadlo že môžem mať muža bez možnosti PN?
Tak nevieš prečo sa hneváš, sama si to napísala a už zrazu môže byť?!
Protirečíš sama sebe a ešte sa hneváš za to, že ti niekto napíše.
Držím Vám všetkým palce, nech Vám testy dopadnú tak ako chcete.
@martul o čom točíš, ja vôbec nechápem...
@ckatka kde je napísané že ako očkovana nemôžeš preniesť vírus? Za mňa (nemyslím to v zlom tej zloby je už okolo toho viac než dosť) by sa mali dávať testovať všetci pravidelne ako to bolo raz do týždňa a štát by to mal zaplatiť...jediný dôkaz o tom že človek je negatívny je test....mám žiaľ kamaráta plne zaočkovaného aj s jeho kolegyňou...ona zostala na prístrojoch a jeho brala záchranka do nemocnice kde mu podávali infúzie lebo odpadol a doma ho nevedeli dať dokopy...je to smutné no ani vakcína nezaručuje ľahký priebeh ani to že sa to neprenesie na druhých.... preto sa ja napr dávam pravidelne testovať to je pre mňa zodpovednosť....počula som totiž jednu babku hovoriť že sa dala zaočkovať aby mala pokoj a nemusela sa testovať vkuse a mala sľúbenú slobodu...teraz má prístup taký človek všade a pritom môže prenášať vírus...možno im ale aj o to išlo im očividne o zdravie ľudí nejde preto je to len na nás ako sa k tomu postavíme...prajem každému veľa síl a zdravia 🤍
Autorka si veľmi arogantna
@sante81 ďakujem pekne ♥️ netreba sa chytať za slovíčka keď niekto niečomu nepochopil a vysvetľuje si to po svojom 🤣 aký požičaj taký vráť
Veeelmi rada by som zrušila túto diskusiu no nejde.
@martul aby si mala dušičku na mieste, už sme objednaní na testy a karanténujeme sa papa 🙋
Ja mám úplne dušičku na mieste,ty si ale zjavne nepochopila o čom som celý čas písala. To nebolo o testovaní, ale o Tom že tvoj muž nemohol ostať doma, lebo nemôže PNku.
Držím vám palce nech vám to dobre dopadne.
Mať niekoho rád neznamena ,že ho mam ohrozovať svojim prístupom. Mať rád je veľa krát o odopieraní.
@hivanik 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Testovania u deti sa absolutne neboj je to uplne v pohode, dieta ani nevie, su to kratke tycinky len na kraj nosa a len sa dotknu z vnutornej strany lic...urcite chodte vsetci na pcr, je to zadarmo..
...fakt smiešne keď návšteva si zoberie neželaný darček....👏👏👏
@malia18 To, že ockovany prenáša vírus ROVNAKO ako neockovany je čistý hoax a naozaj by ma zaujímalo, kto tu blbosť vypustil do sveta. Ľudia s tým operujú ako s čistým faktom a pritom to vôbec nie je pravda.
Príklad. V partii 10 ockovanych sa nakazil jeden, dostane soplik, ostatní sú okej. Jeden slabší kus môže mať horúčky alebo ťažší stav.
V partii 10 neockovanych, sa nakazil jeden. Zakrátko sú nakazeni všetci okrem jedného so superimunitou resp prirodzenými protilátkami. Piati skončia v nemocnici, dvaja na ventilácii.
Pohyb sa neockovanym obmedzuje NIE preto, aby niekoho nenakazili, ale aby SA nenakazili. V tom je ten obrovský rozdiel.
Ja keď pôjdem do reštaurácie a nakazim sa tam(od kohokoľvek), možno budem mat teplotu a možno chvíľu nádchu. Neockovany človek keď sa tam nakazi (od kohokoľvek, aj od povrchu kde vírus môže ešte byť) MÔŽE mať vážne následky a MÔŽE zomrieť. To je ten obrovský rozdiel.
Muž je lekár. Nemocničný. Aj kopa našich kamošov. Infektologovia, aristi...Vidíme do tých nemocníc. Denne vidí a ošetruje desiatky neockovanych na ventilácii. Denne im tam zomierajú ľudia ktorí nemuseli. A denne rieši a hodiny caka, kto mu príde uspat k operácii pacienta, lebo nemá anesteziologa. A nie jeden im exol lebo to proste nestihli. A toto je ta denná strašná realita, ktorú mnohí nechcú vidieť, pretože sa "ich to netýka". Ale len pokiaľ nepotrebujú oni alebo ich blízki zdravotnú starostlivosť. Potom by spravili čokoľvek.
A naozaj v tých nemocniciach je drvivá vacsina neockovanych.
@hivanik joj no nerob z toho takú drámu
...Šak ja som nebola na party ale Ty ☺
@hivanik veď práve, nabudúce môžeš ísť ty gratulovať synovcom mame atď a môžeš to dostať aj ty 🤭

@ckatka termín príde tak dva dni pred testom, teda na tretí deň od kontaktu... Samozrejme, keď nahlasuješ cca deň po kontakte.