icon

Styk s pozitívnym

22. nov 2021

Ahojte, v sobotu sme boli na oslave a dnes mi volala kamoška, že ďalšie deti ktoré boli u nich na oslave tiež, sú pozitívne. Takže ako postupovať? Kedy ísť na testy a či testovať aj naše deti ktoré sa s nimi hrali alebo len ja s mužom? Ja som z toho totálny maďar ďakujem 🙏

Strana
z5
mayka730
22. nov 2021

Na 5ty deň...ak už sú príznaky tak skôr

leni1977
22. nov 2021

Samozrejme, že aj deti, veď boli s nimi v priamom kontakte, treba zostať v karanténe a na piaty deň sa objednať na PCR test.

hipuska
22. nov 2021

Testovať nemusíš nikoho. Je to na tebe. Ak tak, najskôr 4-5 deň. Vy ste sa s tými detmi stretli? Ak nie, teoreticky stačí,.keď ostanu v karantene iba deti. Ale, je veľká pravdepodobnosť, že budú pozit aj rodičia nakazených deti. Predpokladám, že kamoška vás nenahlásila na urvz, takže ani tu karanténu oficiálne nemusíš.

autor
22. nov 2021

Ďakujem pekne. Zatiaľ žiadne príznaky nemáme. S deťmi sme sa stretli, boli sme na oslave takže všetci v jednom dome no bez rodičov boli. Kamoška je očkovaná, tá má výnimku takže len jej detičky sú v karanténe.

sianna
22. nov 2021

@hipuska A takto sa to potom šíri ďalej. Nikto ma nekontroluje, tak na opatrenia kašlem. Ja už sa nečudujem, keď ani základné pravidlá nedodržujeme.

autor
22. nov 2021

@sianna nech sa to tu nezvrtne do hádky. Každý nech sa riadi po svojom a do nikoho sa navážať nebudem..

autor
22. nov 2021

@leni1977 prosím s tým testovaním. Keď sa budem objednávať na testy, mám zadať samostatne aj detičky? Majú 4r a 2r. No neviem si predstaviť ako budú najmenšej pchať paličku 🙏

sianna
22. nov 2021

Veď ich nechajte doma. Ak dodržíte počet dní karantény ani testovať nemusíte. Alebo podľa príznakov. Len už majme trochu porozumenia voči sebe a dodržujme aspoň nastavené opatrenia.

autor
22. nov 2021

@sianna aj vás napadlo že môžem mať muža bez možnosti PN? Pýtam sa niečo jasne a zreteľne a nie veď ich nechajte doma

lienka9
22. nov 2021

Nemusite sa bat.u Dr.ked mate sople vam vyter z nosa nikdy nerobili? Moj syn ma 3r a robili mu uz aj 3x..nieje to take strasne,klasicky vyter ako u akehokolvek lekara.drzim palce nech ste zdravi.

jana_eyre_2
22. nov 2021

Testy sa už nerobia do nosohltanu, normálne len paličkou do nosa a inou paličkou do pusy (tak robili pcr mojej dcére), žiaden problém.. máme v rodine vážne choré bábätko a je testované často, normálne to zvlada má dva roky a nie je to nič hrozne.. bohužiaľ musí podstupovať omnoho horšie zákroky..

Teraz si vyklikajte PCR tak aby ste šli na testovanie na 5ty deň od stretu spozitivnym a keď vám vyjdú negatívne tak sa karanténa skracuje na 7dni..

slavaf
22. nov 2021

Tak teda jasne a zreteľne - všetci v karanténe, ja by som na PCR šla aj s deťmi, pretože bezpríznakoví to potom môžete šíriť ďalej. Stačí, že bude 1 z vás pozitívny a ďalší sa od neho môže nakaziť aj pred koncom karantény, a keď bude bezpríznakový - šíri to ďalej. Možno, keby si toto ľudia uvedomovali - túto náväznosť, tak by začali dodržiavať opatrenia. Ono viacčlenné domácnosti sú v tomto v nevýhode.

autor
22. nov 2021

@slavaf
@jana_eyre_2 ďakujem vám krásne ♥️♥️♥️

jana_eyre_2
22. nov 2021

A ak náhodou budete pozitívni, budete mať PCR potvrdenú pozitivitu, tak sa na vás začnú sťahovať výnimky ako na prekonanych a to aj čo sa týka detí.. aj preto je lepšie ísť na PCR test..

len aby ste z korony nemali komplikácie, to je práve to, prečo by bolo dobré aby ste vy dospelí mali očkovanie, mali by ste menšie riziko že vás to vážne ohrozí..
Tak snáď budete negatívni..

martul
22. nov 2021

Čo to znamená bez možnosti PN?! Hneváš sa tu na baby, ale šak čo si čakala, môžete byť pozitívny a on nemôže ísť na PN tak nech to rozširuje veselo ďalej a nech nakazí ďalej ostatných.
A keby si zlomil ruku,....nedajboh niečo iné, tiež by nebol PN?!

hipuska
22. nov 2021

@sianna ja som jej nenapísala, že nemá karanténu dodržiavať. V prvom rade, sa nemali zúčastniť hromadnej akcie ale to je na nich. Záleží, aká to bola akcia, ako dlho boli spolu, ako prišli do kontaktu s tými detmi.

@autor tak malé deti by som testovať nešla. Veď nemajú žiadne príznaky ani nič. Ja by som urobila tak, ostala doma aspoň tých 5 dní, išla na AG (rodičia) a ak by som bola negatívna zila ďalej svoj život. Ak by sa mi do karantény ísť nedalo, obmadzila kontakty, nosila respirator a fungovala normálne.

Ak chces ísť podľa nariadení, karantena 10 dní(rataj od soboty). Na 5. den môžeš ísť na PCR, ten budeš mať bezplatný, objednas.sa cez stránku, a ak budete neg.na 7 deň môžeš karantenu ukončiť

autor
22. nov 2021

@martul nemudruj 😊 daj si kávu a chod sa vytróniť. Ja som sa pýtala jasne a zreteľne kedy máme ísť na testy a ak nebudeme pozitívny karanténa končí a môj muž môže zarábať peniažky 🙋

autor
22. nov 2021

@jana_eyre_2 ste zlatá ďakujem. Keď poviem pravdu boli by sme radšej kedy sme pozitívny, mali to za sebou aj čo sa týka výnimiek..koronu sme ešte nemali jediných nás to vždy obišlo...

martul
22. nov 2021

A slušne sa to nedá?! Či to je normálne sa takto u Vás vyjadrovať?

autor
22. nov 2021

@martul slušne? Ja som nenapísala nič zlé. Ty si sem vopchala čo si ani nemusela

katulienkax
22. nov 2021

@martul krasa, takze muz bez PN nakazi celu firmu a mozno aj svojich dodavatelov a hlavne ze vlada ide nicit male prevadzky, hotely a podobne. Ale ludia si veselo oslavuju dalej. Se...rem uz toto cele... A najviac by ma ... ked mi zavru triedu kvoli oslavencom a musim byt s detmi doma, to si tiez nesmiem vziat PN alebo OCR?

kahh
22. nov 2021

Tiez som si hovorila, ze by bolo fajn keby sme si tym presli a bude pokoj, lenze to je tazko odhadnut ako to koho zasiahne, aky bude priebeh, cize je to tazko.

andrejka1974
22. nov 2021

Je dobre ist na test, je to pre vas istota ze nikoho nenakazite, ja som pozitivna hoci som ockovana a vserci v domacnosti isli na pcr testy cakaju doma na vysledky a to deti su v karantene koli uz pozitivnym spoluziakom

martul
22. nov 2021

Vopchala? Veď si položila otázku tak by si mohla očakávať odpovede. A nie som jediná, či si SLUŠNE napísala názor. Proste máte byť doma a najskôr o 5 dní sa testovať. A predstav si , že momentálne riešime to isté, len s tým rozdielom že ja nechodím po oslavách ale len do práce, kde je kolegyňa pozitívna. Včera mi volala a automaticky ostávame doma, deti aj muž - živnostník,......tak vieš čo to preňho znamená. Tak to vôbec neber ako mudrovanie, tak to proste má byť.

autor
22. nov 2021

@martul a kde som ja napísala že nejdem na test ? Alebo nechcem ? O čom ty tu splietaš

janage
22. nov 2021

Presné pokyny máš veľmi dobre rozpísané na stránke NCZI, už len kliknúť. Kto, kedy má karanténu, kedy končí aké sú povinnosti. Povinnosti, teda nie niečo čo je na našej úvahe či áno či nie. Vrelo tú stránku odporúčam

autor
22. nov 2021

@martul nechoď buď zavretá celý život už len doma a suchaj nohami, choď do práce a do obchodu si daj vesmírny skafander keďže toto šialenstvo nepominie nikdy 🤭 ja mám kamarátov a rodinu ktorých mám rada a keď ich budem chcieť vidieť tak ich uvidím toť vše z mojej strany a choď láskavo niekam do teplých krajín s týmito názormi lebo len rozčuľuješ ľudí

ckatka
22. nov 2021

Na piaty deň od kontaktu PCR test a na siedmy môže ukončiť karantenu ak bude negatívny.
Ak ich neotestujes, karantena je 10 dní.
Tiež to práve riešime. Môj sa nakazil v škôlke. Ale je pozitívny takže aj tak ostáva doma.

slavaf
22. nov 2021

Ale to nie sú jej názory. To sú jednoducho pravidlá, ktoré je nutné dodržiavať. Keď sa stretáva š hore-dolu a chodíš po oslavách, musíš rátať s tým, že v karanténe skončíte. A to celá domácnosť. Keď si muž nemôže dovoliť PN, ty holt nemôžeš chodiť po oslavách...

ckatka
22. nov 2021

A odporúčam.na PCR test sa objednať hneď, aby si vôbec do toho 5 dňa Dostala termín. Ja som objednávala v sobotu ráno a je pondelok a ešte termín nemám.
Včera sme boli na platenom teste. Lebo kým príde ten zadarmo, dieťa bude už aj negatívne...

Strana
z5