Styk s pozitívnym
Ahojte, v sobotu sme boli na oslave a dnes mi volala kamoška, že ďalšie deti ktoré boli u nich na oslave tiež, sú pozitívne. Takže ako postupovať? Kedy ísť na testy a či testovať aj naše deti ktoré sa s nimi hrali alebo len ja s mužom? Ja som z toho totálny maďar ďakujem 🙏
@lacibo a co to ohodnotenie pomoze situacii s chorymi? nic.. to pomoze ucitelom, ktori supluju. A nic v zlom, ale rodicia si maju riesit deti? Riesime si.. ale vy ste v tej skole na ucenie a teda o ucenie deti sa mate starat vy, ak je skola otvorena. Ak zavru, dceru si poriesim, nase ucitelky online ucia. Predpokladam, ze nepracujete potom v triedach 12h denne, len proste strazite deti pocas hodin ktore ste predtym mali na ine pripravy, alebo su spojene triedy ako napr. u nas. Ale v tych nemocniciach personal maka nekonecne nadcasy s chorymi, cize to ci Petko alebo Katka ostanu doma a ich maminka sa pokraja na kococky, lebo budu doma sa ucit a nie su zvyknuti ostat ani hodinu sami, ma trapi trosku menej, hlavne ked Petko a katka veselo boli na oslave aj s rodicmi, kde sa Ferko so Zuzkou priniesli kovid. ja vo svojom okoli vidim, ze rodicov trapi izolacia deti, ale zdravie je prednejsie kazdemu z nich.
A protesty budu vzdy, vzdy sa najde cast ludi nespokojnych s hocicim.. keby sme nemali bandu populistov vo vlade a od zaciatku nespackali vsetko hadkami a neodbornymi recami, nebol by zo vsetkeho takyto cirkus.
u nas prisla pre zriadovatelov skol taka tabulka zo skolskeho uradu,kde si ma skola vycislit naklady spojene s komplikovanym vzdelavanim - s tym,co je navyse..... Tym padom to,ze suplujete,by ste mali mat skolou uhradene ako nadcas,ak spravne chapem....a ziadat to preplatit skolskym uradom. Ja som to takto pochopila.....
@nykkushka áno takí sú, ale bude ich voči celku minimum a práve aj ich bude chrániť to, že sa zaočkovať dá ten zvyšok, čo môže, ale nechce.
A teda moja mladšia mala posunuté hádam všetky povinné očkovania kvôli stavu a nikdy nemal odborný lekár problém napísať, že momentálne ocko neodporúča a naopak odporúča posunúť. Aj so zdôdnenim. Keď stav dovolil zaočkovaná bola.
Ja sa ani nečudujem že sa tu nikto nechce dať zaočkovať keď na Slovensku žije 71919181881 covid fanatikov 😅 ja som očkovana, ale na žiadnu ďalšiu dávku už nejdem, aby sa vkuse niekto do mňa navážal za nejaké karantény a podobne chobotiny.. pre vás su už chorí všetci a zdraví ľudia čo su kontakty kontaktov a môjho otca koňa brat ,,bezpriznakovi” ti su snáď smrteľni.. normálne koniec, ja úplne chápem antivaxerov keď som si toto prečítala.. hnoj
Za to ze je kamoška očkovaná tak co teraz idem to šíriť ďalej lebo mam výnimku no je mi s toho na nič keď toto čítam asik by mali brať ľudí rovnako a nie ze očkovaná tak môžem behať všade otras
@simca06022011 no ved o to mi ide odbremenit nemocnice ale to sa da dosiahnut iba iba vyssou zaockovanostou a aj preto by mali byt ludia financne motivivani aby sa dali..priplatok a odmena nie je narokovatelna zlozka, cize ak ju dostane ockovany za stazeme pracovne podmiebky a neockovany nie, kedze ten predstavuje zataz pre zamestn, este aj ekonomicky, ked mu bude musiet platit testy, tak je to uplne v poriadku...a v sulade s pravom aj ustavou ani neni treba novy zakon..do 3 tyzdnov by sa rozmysleli aj nerozmysleni...ti garantujem a tym padom aj o mesiac dva by to bolo citit ajv tych nemocnicuach...lebo ockovani tam v drvivej vacsine neskoncia aj ked ochoreju...teraz uz chapes?
Mne je jedno ci je niekto ocko alebo nie je to rozhodnutie každého len nechápem rozhodnutie vlády že keď mám spoločnej domácnosti niekoho kto je pozitívny a druhy si povie ja som není mam výnimku tak idem ja si ani neviem predstaviť ze stretnem niekoho a povie mi ženu mam v karantene a ja si môžem behať treba to brat takto a potom zachvíľku si zopakuje test a zrazu Pozitívni a teraz bude rozmýšľať však bol som s tým a tým co keď som to rozniesol a moze to mat XY ďalších
@simca06022011 neviem kde žiješ, ale teda u nás starší ľudia 50plus veselo chodia do prace, fungujú, úplne rovnako ako 30tnici. Stravujú sa v reštauráciách, tety vysedavaju na kavickach a drkocu, ujovia chodia na pivo....
Behajú vlakom aj autobusom, do mesta, k lekárovi, deťom...nepoznám dôchodcu, co by len tak sedel doma.
Áno, my sme zaockovani a chorí, pretože sa nakazil neockovany syn v škôlke plnej neockovanych deti. Ockovany manžel sa nenakazil napriek tomu ze spia v jednej posteli, ja som so synom celý deň bez ruska, test mam zatiaľ negatívny a mam len trochu nádchu. Starí rodičia (očkovaní) mali dva dni nádchu. Ostatní očkovaní príbuzní, ktorí boli so synom v celodennom kontakte to tiež prešli nádchou.
Takže áno. Vakcíny vo všeobecnosti chránia, som o tom skalopevne presvedčená. I keď vždy sa môže nájsť výnimka, tak ako sú ľudia čo netoleruju ani obyčajný paralen, tak niekto môže netolerovat očkovanie.
@ckatka ja som o 50tnikoch nehovorila ak si pozries ale o dôchodcoch, u nas taka statistika nie je, treba pozriet Česko a vidno ze to je 80% neockovanych nad 60rokov dôchodcov. A ver mi je velky rozdiel 50rocny a 60+rocny. Aj s chripockou, soplikom... U nas ockovani 39tky horúčky kasle.. Tyzden.. Jeden ledva 30tnik, druhy 55r... Nie kazdy to prejde nadchou... Na druhej strane aj neockovanych vela aj na jar to prešlo nadchou, dokonca úplne bez priznakov. Tiez neockovani ludia nedostali kovid v jednej domácnosti s chorym...
Netvrdim ze ockovanie nefunguje, funguje, a myslim ze nad 60 by riesene inak, prísnejšie a nie nahanat 30tnikov, je smiesne naor co povedala v telke v nedeľu poslankyna, ze jej partnerovi ockovanie nepomohlo lebo mal tazky kovid a teda je proti povinnemu ockovaniu.. Mozno keby ten jej partner ockovany nie je, tak by uz nebol medzi nami.
@slavaf ziadnu PN zdravemu nikto nevystavi...a pandemicku sice hej po kontakte, ale s negativnym pcr by sa hned skoncila..ten najskor na 5 den je mozne urobit, plus 2 dni cakat na vysledok, ak je negativnty, tak vyjde z karanteny....ale pochybujem, ze SP takto plati urcitym ludom zakazdym peniaze..ze su uz 5 krat napr. Na pandemickej PN..aj tak ju uz mimochodom od 1.12.rusia..tak co potom..na akych PN by akoze boli ti neockovani ucitelia?
@slavaf ano, neockovani idu do povinnej karanteny a ucia distancne, maju plny plat, lebo pracuju, z karanteny mozu vyjst len po negat.pcr urobenom na 5.den najskor..to, ze vasi ucitelia realne distancne neucia, nie je podstatne, to uz je otazka organizacie prace, zodpoveda riaditel, podstatne je, ze plat im normalne ide...o tom som tu pisala..
@slavaf ano, maju sediet doma a ucit distancne, za odvedenu pracu im patri plat...a ty si myslis? Ze ich uz piaty krat vyplaca SP? Lebo pandemicke osetrovne oproti normalnemu vyplaca od 1.dna SP, nie zamestnavatel...to je rozdiel, a vychadza to asi 80% z custeho prijmu..ale to by SP uz skrachovala, a mozno aj, ked uz rusia pandemicku PN..ale aj tak by to bolo len kvoli neockovanym..
@ckatka no ved ja vam samozrejme drzim palce..ale je vysoka sanca ze to dostanete este. Po ockovani virus tazsue prekonava tu imunitnu barieru ale z vlastnych skusenosti viem ze pri intebzivnom dlhodobom kontakte nakobic prelomi..ale neboj sa, priebeh dobry, my nemame nikto ziadne nasledky..
@simca06022011 praveze to nie je este ako prekazka na strane zamestnanca...zatial to vsetko ruesi zamestnavatel..a plati im mzdu..ak to daju ako prekazku na strane zamestnanca potom uz nebude mat plat..ako je to v inych krajinach..
@slavaf no musi mat, kaze mu to totiz skolsky semafor, ktory je stale v platnosti, navyse podla neho riaditel ani zriadovatel, ani nemoze, zatvorit celu skolu, iba triedy pri kontakte..a je na nom zabezpecit aj prezencne aj distancne...preto to tu aj pisem ze ked mna prosia podpisovat vynimku z karanteny ze mam pracovat v skole za kazdych podmienok aby skola isla tak by bolo namieste prosit aj neockovaneho nech sa ten da zaockovat zase, ked ma skola fungovat..to su dve rovnake prava..ani jeden nema mat vacsie..zamyslel sa uz niejto ci by bolo keby ani jeden ucut na sk nebol zaockovany...kto by robil...iba prekonany by mohol..to by bola vacsina skol zavreta na komplet..nie?
@lacibo ale u nás má riaditeľ právo požiadať RÚVZ, aby zavrel školu, ak je to už neúnosné, veľa žiakov aj učiteľov je v karanténe. A celá škola potom prejde na dištančné. Teraz sme to riešili. No nie je to všade rovnako, my sme ani ten spomínaný papier neodpisoval ani nič podobné... Preto som taká prekvapená. Nedáva to vôbec žiadny zmysel. Na Slovensku je to, žiaľ, asi tak.

@nykkushka vidis aj toto potvrdzuje ze mohli byt zaockovani a nemuseli teraz lezat na.covid oddeleni..skoda, velka skoda