Styk s pozitívnym
Ahojte, v sobotu sme boli na oslave a dnes mi volala kamoška, že ďalšie deti ktoré boli u nich na oslave tiež, sú pozitívne. Takže ako postupovať? Kedy ísť na testy a či testovať aj naše deti ktoré sa s nimi hrali alebo len ja s mužom? Ja som z toho totálny maďar ďakujem 🙏
U nás nechodíme do práce pri úzkom kontakte s pozitívnym, musíme počkať na PCR. Ale tým sa myslí rodinný príslušník. Čo sa týka kontaktov v škole, berie sa to tak, že dodržiavame pravidlá a sme očkovaní, takže to nechodíme ani na testy. Resp. vieme si zhodnotiť, aký nebezpečný ten kontakt bol - ale u nás sú rúška a respirátory povinné počas vyučovania. No vidíš a nám bolo povedané, že RUVZ zavrie len na požiadanie riaditeľa, pretože oni zavrieť celú školu nemôžu, len triedy... Vidím, že je to čo okres, to iná prax...
@slavaf no ved pises to co aj ja..aj my ockovani chodime, netestujeme sa, hoci to nedava zmysel lebo aj ockovany sa nakazi a ochorie..neockovani musia byt v karantene..konecne sme nasli spolocnu rec..mne sa nepaci ked su rozdielne pracovne podmienky a skupina zanestnancov je zvyhodnovana.. a pritom z hkadiska prenosu covidu je to nezmyselne...to je vsetko co som chcela napisat
@martul skolsky semafor vydalo ministerstvo tak plati na celom sk...preco by to malo byt len na nasej skole..kukni na stranku min. Pozri si najcastejsie kladene otazky k aktualiz.semaforu z 22.11. A tam sa dozvies ako to je...vsade jednotne to je..minimalne odchylky su od tohto postupu..tak neviem preco ti dviha tlak...ty si pracovnik ministerstva ci riaditelka skoly, zeby ti z toho malo dvihat tlak..
@ckatka preto vravím že nie je všetko čiernobiele...tie percentá ja tomuto vôbec nedôverujem osobne...ale to je na inú debatu...ja neodsudzujem nikoho za svoj názor proste nič ti v tejto situácii nedá istotu ani vakcína nie je istotou...je len nádejou ale tvrdiť po dvoch rokoch že ide o istotu nemôžeme...a ukazuje sa že ani to tvrdiť nebudeme môcť... Už dva roky nám každý mesiac tvrdia ako sme na tom od začiatku pandemie najhoršie vtedy bola nulová zaockovanost a dnes skoro pri 50% zaočkovanosti sme na tom zas najhoršie to budeme stále....každá choroba si vyžiada nejaké obete nie je to len tak nejaká chripocka ale mám pocit že prestať žiť a uzatvárať sa do lockdownov nie je východiskom...vždy keď príde chrípkové obdobie príde aj toto a ak sa a tým nenaučíme žiť bude to tak aj o ďalšie 2 roky ...
@janage mám sestru a partnerovu tetu ktoré robia v nemocnici vieme dobre že je to zle to nikto nepopiera ale vieme aj to že tam ležali aj očkovaní a takisto zomierali v mojom okolí je také množstvo ľudí ktorí skončili na plucnej aj napriek očkovaniu že pre mňa je zas toto vec ktorú vnímam...v každej nemocnici to nemusí byť rovnaké ani ten pomer očkovaných neočkovaných čiže zovšeobecnena štatistika nie je výsledkom z každej jednej konkrétnej nemocnice...opakujem vakcína nie je sloboda ani nebude žiaľ neochráni ťa na 100% a nikto ti nezaručí že odškodnia rodinu ak by sa ti niečo stalo...keď si za tým tak stoja nech vyvodia dôsledky z takýchto prípadov nech to nezhadzuju na to že úmrtie nastalo vinou covidu nech priznajú farbu a postavia sa k tým ľuďom a vezme za to niekto zodpovednosť potom som naklonená sa očkovať
@lacibo pozri každý má právo na vyšetrenie od toho si platí zdravotnú takže ak po mne nebudú chcieť platenie zdravotky môžeme sa o tom porozprávať....očkovanie nie je vecou štátu ale môjho osobného rozhodnutia a každého jedného človeka....daj mi záruku že keď sa zaockujem nic sa mi nestane z tej vakcíny...ani lekári sa za to nepostavia keď ťa odporučia všetci dávajú ruky preč povedz mi prečo by som teda nemala nárok na hospitalizáciu? Napr keď dostanem rakovinu pečene lebo chlastam celý život tiež nebudem mať nárok sa liečiť lebo som si to spôsobila vlastným pričinením? Prečo by mi takému lajdakovi ozranovi mali platiť drahé liečby keď si to nezaslúžim? Toto je hlúpy argument 🙂 proste keď bude istota že sa zaockujem a nedostanem covid a ja sa aj napriek tomu nedám očkovať potom si môžeme hovoriť o nezodpovednosti a sebeckosti ....ale netvrd že si zodpovedná lebo si sa dala očkovať keď v pohode môžeš na niekoho vírus preniest, ak si test videla naposledy polroka dozadu lebo veď teba pustia všade a milión ďalších veci ktoré som od očkovaných počula ...ja budem stále tvrdiť buďme ľudia a prestaňme takto sirit nenávisť a zlobu medzi sebou tym aby sme čo komu radili kedy má chodiť do nemocnice a kedy nie kedy má na to nárok a kedy nie a čo ma robiť čo bude pre neho najlepšie keď potom vypneme internet a toho človeka už nikdy neuvidíme a nebudeme žiť jeho život ani trpieť za jeho chyby... Buď zaočkovana chod aj na tretiu ak si myslíš že je to pre teba najlepšia ochrana to naj čo môžeš pre seba urobiť. Mňa sa to netýka a ani ma to úprimne nemá prečo zaujímať keďže sa nepoznáme a preto ti nebudem hovoriť že keď sa aj ako očkovana nakazis nemáš ísť do nemocnice lebo veď vakcína bola sloboda a mohla si si robiť čo si chcela nedala si sa testovať lebo si si myslela že ťa to obídeba bolo to nezodpovedné ....myslím že každý máme svoj názor tak poprosím bez zbytočných útokov a ironickych poznámok odpovedať takisto slušne a s úctou k človeku nie sme na konci cesty a až potom sa uvidí čo bolo a nebolo správne
@jana_eyre_2
@ckatka ahojte, už sme po testovaní. Teraz nás už len čaká čakať na výsledok. Prosím, ak budete také zlaté a poslali link na kde ste sa dočítali že po neg.teste sa karanténa skracuje na 7 dní, ja som dočítala že stále 14 dní 🙏 ďakujem
Som zvedavá koľko to potrvá...tu nejako dlho trvá kým,príde sms

@slavaf ak chodis do prace aj po uzkom kontakte s pozitivnym, tak si musis podpisat vynimku z karanteny, to je tlacivo, kde zaskrtnes na zaklade coho si vynimku uplatnujes..bez toho musis ostatv karantene..RUvz moze zavriet, riDitel ani zriadovatel nie..