Sú nekvalitné sklá v optikách bežnou praxou?
Ahojte, nestalo sa niekomu podobné? Nosim okuliare, posledné som si dávala robiť pred necelými dvomi rokmi dala som si urobiť svoje, jedny ako náhradné ak by niečo. Minulý týždeň sa mi stalo, že som cez okuliare prestala vidieť, resp. som videla zahmlene. Chcela som si teda vziať tie náhradné , ktoré som nikdy nenosila len skladovala v puzdre v šuplíku a na jednom skle bolo to isté zahmlené videnie
Vzala som to do optiky, pýtala sa pani čo s tým je. Tá mi povedala, že niektoré optiky naschvál dávajú nekvalitné sklá ,na ktorých sa časom poruší nejaká povrchová úprava a tým donútia zákazníka kúpiť si nové okuliare. Keď som pani povedala, že veď som si tie okuliare kúpila u vás a nestáli najmenej (za jedny cez 250€) tak už sa samozrejme vykrucala a nebola to pravda a bla bla. Teraz mi to vŕta hlavou, či to čo hovorila bola pravda alebo sa má len takto snažila nalanáriť na kúpu okuliarov u nich... Nestretli ste sa s tým niekto ?
Nestretla som sa s tym. Mam jedny okuliare uz 10 rokov a maximalne su tam mikroskrabance, ale to je normalbe kedze ich pouzivam
Na stastie zatial nie. Inak dobre svinstvo ak to este priznala. Tie skla su nenormalne drahe, ja som bola v soku ked som si dala minuly rok menit skla. Ram som mala vlastny, ale tie skla su hadam 2-3nasobok ramov.
Nie a to som davala tie najlacnejsie skla, pre mna sa oplati zobrat vlastny ram za par € ist do AT a dat najlacnejsie skla … mam dioptricke slnecne bryle do 60 €
Niečo podobné som teraz riešila. Mám svoju optiku, v ktorej nikdy nemám problém. Troje okuliare som si kúpila inde, a to je des. Naposledy som sa ulakomila na jedny, lebo sa mi páčil rám, tak, že to zase risknem. O dva týždne celé hedno sklo presne ako popisuješ, ako hmla. Tak šup, reklamácia, vymeniť. Potom mi vymenili tase druhé sklo. Teraz po pol roku som si všimla, že sa to pomaličky začína robiť znova na oboch naraz. Včera som ich akurát odložila, lebo na minitor už nemôžem cez ne pozerať a odmietam ich znova niesť na reklamáciu. Vybrala som staré, rezervné z tej mojej overenej optiky a nič im nie je.
Kolegyni sa tiež takto zahmlili, ale zase, ona k nim nejko citlivo nepritupuje, bežne ich jarou umýva 🫣😂 ja mám handričky, spreje, púzdra, ofukujem ich... Dám 90 eur za sklo údajne v akcii a do dvoch týždňov je na prd. 🫣
V inej optike mi tase do vŕtaných rámov dali 3-krát zlé sklá a po treťom raze odmietli reklamáciu, že to ja ich ničím. Keď som ich vzala do "mojej overenej" optiky, skoro odpadli. Dali správne sklá a mám ich doteraz.
Kolegyni sa tiež takto zahmlili, ale zase, ona k nim nejko citlivo nepritupuje, bežne ich jarou umýva 🫣😂 ja mám handričky, spreje, púzdra, ofukujem ich... Dám 90 eur za sklo údajne v akcii a do dvoch týždňov je na prd. 🫣
V inej optike mi tase do vŕtaných rámov dali 3-krát zlé sklá a po treťom raze odmietli reklamáciu, že to ja ich ničím. Keď som ich vzala do "mojej overenej" optiky, skoro odpadli. Dali správne sklá a mám ich doteraz.
@galganka my vsetci v rodine umyvame okuliare kazdy den jarou a utrieme toaletakom😃 ja som tiez mala tie handricky, ale odkedy ma muz, ktory nosi okuliare od utleho detstva naucil ich umyvat jarou, tak som v zivote handricku nepouzila. Na odmastenie neexistuje nic lepsie 😃 so sklami nemame ziadne problemy.
Robim v optike, berieme len overené skla rokmi od toho istého dodávateľa..nikdy ziaden problem
Niečo podobné som teraz riešila. Mám svoju optiku, v ktorej nikdy nemám problém. Troje okuliare som si kúpila inde, a to je des. Naposledy som sa ulakomila na jedny, lebo sa mi páčil rám, tak, že to zase risknem. O dva týždne celé hedno sklo presne ako popisuješ, ako hmla. Tak šup, reklamácia, vymeniť. Potom mi vymenili tase druhé sklo. Teraz po pol roku som si všimla, že sa to pomaličky začína robiť znova na oboch naraz. Včera som ich akurát odložila, lebo na minitor už nemôžem cez ne pozerať a odmietam ich znova niesť na reklamáciu. Vybrala som staré, rezervné z tej mojej overenej optiky a nič im nie je.
@galganka tiež som roky nakupovala v takej menšej optike v meste nikdy problém nebol. Zavreli ju, šla som do väčšej komerčnej a takto som dopadla. Najhoršie je, že ja som teraz úplne bez okuliarov, dovolenka pred nami a ja -10 dioptrie 🙃
Ja si kupujem okuliare na Aliexprese.
@galganka my vsetci v rodine umyvame okuliare kazdy den jarou a utrieme toaletakom😃 ja som tiez mala tie handricky, ale odkedy ma muz, ktory nosi okuliare od utleho detstva naucil ich umyvat jarou, tak som v zivote handricku nepouzila. Na odmastenie neexistuje nic lepsie 😃 so sklami nemame ziadne problemy.
@lenka188 toaleťákom som dostala pradávno sprda ešte v starej optike od majiteľa, odvtedy mám "blok". 😂 Ja nemávam nejako extra špinavé sklá, skôr som chodila často meniť nosníky, ale naposledy som si v optike, tej nešťastnej, už trikrát zahmlenej, kúpila taký minišrobováčik, s tým ich viem odmontovať a vypucovať. Tak si robím samoservis. Ale, trda, keď som túto kolegyňu videla prvý raz, ako ich švihla pod tečúcu vodu, zaliala jarou a vydrhla kuchynskými utierkami, tak ma až trhlo. Potom som ale zistila, že kupuje väčšinou trojeurové, pluskové, v drogérii, tak mlčím 😂
Na stastie zatial nie. Inak dobre svinstvo ak to este priznala. Tie skla su nenormalne drahe, ja som bola v soku ked som si dala minuly rok menit skla. Ram som mala vlastny, ale tie skla su hadam 2-3nasobok ramov.
@cimage pre mňa to bolo za 250€ za jedny po všetkých možných aj nemožných "zľavách" . Inak by to bolo jednu za 400.
Ja som xy ľudí naučila do tejto mojej minioptiky chodit, každý je tam spokojný. Raz za tri - štyri roky ma vcucne do ibej optiky a nikdy som nebola spokojná.
@lenka188 toaleťákom som dostala pradávno sprda ešte v starej optike od majiteľa, odvtedy mám "blok". 😂 Ja nemávam nejako extra špinavé sklá, skôr som chodila často meniť nosníky, ale naposledy som si v optike, tej nešťastnej, už trikrát zahmlenej, kúpila taký minišrobováčik, s tým ich viem odmontovať a vypucovať. Tak si robím samoservis. Ale, trda, keď som túto kolegyňu videla prvý raz, ako ich švihla pod tečúcu vodu, zaliala jarou a vydrhla kuchynskými utierkami, tak ma až trhlo. Potom som ale zistila, že kupuje väčšinou trojeurové, pluskové, v drogérii, tak mlčím 😂
@galganka ja som bola tiez najprv prekvapena, ale ono to funguje 😃 ale treba utierat neparfumovanym toaletakom, nie utierkami, tie su drsnejsie. Kazdy mame okuliare za cca 400e, muz ma trojo okuliarov 🙈, dcera ma aj specialne skla. A kedze ma 5 rokov, tak ich umyvame niekolkokrat za den, lebo to ma stale zacapane. Zatial im tato "starostlivost " nevadila 🤷♀️ ja som to tou handrickou nevedela vycistit poriadne. Mozno to naozaj zalezi od toho ake skla tam optika dava. Ja som sa zatial nestretla s tym, ze by sa zahmili, ani som nevedela, ze sa to vobec da.
@galganka ja som bola tiez najprv prekvapena, ale ono to funguje 😃 ale treba utierat neparfumovanym toaletakom, nie utierkami, tie su drsnejsie. Kazdy mame okuliare za cca 400e, muz ma trojo okuliarov 🙈, dcera ma aj specialne skla. A kedze ma 5 rokov, tak ich umyvame niekolkokrat za den, lebo to ma stale zacapane. Zatial im tato "starostlivost " nevadila 🤷♀️ ja som to tou handrickou nevedela vycistit poriadne. Mozno to naozaj zalezi od toho ake skla tam optika dava. Ja som sa zatial nestretla s tym, ze by sa zahmili, ani som nevedela, ze sa to vobec da.
@lenka188 ono sa to veľmi zle vysvetľuje. Neboli poškriabané, normálne som cez ne pozerala, ale do svetla, či monitoru v šere to vadilo. Manžel nenosí okuliare, keď som mu to na tom prvom skle ukazovala, ani to nevidel, pani v optike to zbadala hneď. Na druhom sa to spravilo tak na boku, a teraz na vymenených sklách už orakticky na celých. Takže kašlem na ne.
@lenka188 ono sa to veľmi zle vysvetľuje. Neboli poškriabané, normálne som cez ne pozerala, ale do svetla, či monitoru v šere to vadilo. Manžel nenosí okuliare, keď som mu to na tom prvom skle ukazovala, ani to nevidel, pani v optike to zbadala hneď. Na druhom sa to spravilo tak na boku, a teraz na vymenených sklách už orakticky na celých. Takže kašlem na ne.
@galganka mne sa to spravilo tak, že cez to neviem pozerať vôbec. Nevidím dobre, ako keby som ich mala mastné alebo čosi a keď ich nastavím proti svetlu tak vidieť také malé "škrabance" po celých sklách . No celé zle . Na tých jedných čo som nepoužívala je to len v dolnej časti na jednom skle.
Ja som to mala tak bokom aj na prvom skle, keď som pozerala na kolegyňu, či sedi pri okne, tak mala "auru" okolo seba. Tam som si to prvé všimla. A hej, potom to vyzeralo ako mikroškrabančeky. A na týchto naposledy výmenných je to presne na oboch a po celom. To som zase v kine zbadala. 🫣
nestalo sa mi to,a to mám jedny sklá aj 10 rokov,umývam s jarou..
Chodím do Grandu a som spokojná
@galganka prosím ťa, ktorá je tá overená optika? 🙏😁
Ano bohuzial, beznou praxou by som to nenazvlala ale stava sa to
Ja prosne viem do ktoryh optik by som nikdy nevkrocila pretoze viem, ze skla stoja za 💩
Lacne, nekvalitne, dokonca sa mi stalo, ze visc ludi malo staznosti za zle okuliare a ked prisli do ambulancie hned sme sa pytali kde si ich davali robit a ked kolegyna otocila skla do svetla k oknu na sklach boli divne folie a na jednej dokonca cinske znaky asi z vyroby
ved pises, ze pred necelymi dvomi rokmi... tak ich reklamuj.
Ano bohuzial, beznou praxou by som to nenazvlala ale stava sa to
Ja prosne viem do ktoryh optik by som nikdy nevkrocila pretoze viem, ze skla stoja za 💩
Lacne, nekvalitne, dokonca sa mi stalo, ze visc ludi malo staznosti za zle okuliare a ked prisli do ambulancie hned sme sa pytali kde si ich davali robit a ked kolegyna otocila skla do svetla k oknu na sklach boli divne folie a na jednej dokonca cinske znaky asi z vyroby
@selenka7 to už mi je zbytočné. O mesiac idem na operáciu.
@taktotedanie mne už bolo divné, že na ne dlho čakám. Nikdy som nečakala viac ako 10 dní na nové okuliare a na tieto 5 týždňov. Tak som rozmýšľala, že kde to preboha posielajú brúsiť.
Chodím do Grandu a som spokojná
@simona19871216 no vidíš a ja som práve odtiaľ odniesla tieto šmejdy.
Lebo cakali na skla z ciny nekvalitne
Aha tak stalo sa asi náhodou, ja mam veľmi dobre skúsenosti, rám mi praskol na slnečných hneď prišiel zobral nový rám a založil skla do nového rámu aj okuliare nám všetkým držia aj skla, aj majster tesár sa niekedy utne 🙂
Aj mne sa to stalo v jednej optike, ktorá má reklamy snáď všade. Roky som si v tejto optike kupovala okuliare aj sklá bez problémov. Posledné okuliare - rám kvalitný, sklá mi ponúkli tiež "kvalitné". Tiež sa mi zdalo, akoby ochranný film na skle popraskal. Ďalšiu šancu som im nedala. Kúpila som okuliare inde /hneď 2 ks v rôznych optikách a sklá sú ako nové /mám ich 3 roky.
V tých veľkých predajniach nikdy dobre neporadili, mám overenú malú a chodím len tam a nikdy sa nič nestalo ak som si ja sama neposkrqbala skla
@anonym_autor Ano mne sa to stalo pri svojich prvých okuliaroch a okuliare po reklamácii prišli presne také isté. Takže neviem ci to su zle sklicka alebo moje oči .Ale keďže som bola na ocnom tesne pred tým tak nechápem. Lebo v optike mi tvrdili ze mam ja zle oci ,nie oni skla.

A ešte teda dodám, že potom sa snažila hodiť na mňa, že som okuliare zle čistila preto sa zničili.