icon

Sú pigmentové škvrny na zuboch kazmi?

22. dec 2024

ahojte, bola som po 8 rokoch u zubára a teda bola som si vedomá že mám veľa kazov, no on mi povedal že to niesu kazy ale urobime dentalnu hygienu a zmyzne to. Viete mi povedať váš nazor? Mali ste niekto takto pigment? Dakujem

Sú pigmentové škvrny na zuboch kazmi?
oblaacik
22. dec 2024

Tie hnede skvrny mozu byt aj miesta kde sa zachytavaju farbiva z potravy, napr z kavy. Ale teda to medzi tymi poslednymi zubami vyzera ako kaz.

laurinka27
22. dec 2024

Mozu to byt iba pigmentove skvrny. Na to slúžia RTG snímky, aby videl, ci mas kazy alebo nie.

nikpa
22. dec 2024

Myslíš ze tu na koňovi získaš odbornejsie rady ako ti povedali u zubára?

cimage
22. dec 2024

Chod na dentalnu a potom uvidia lepsie co to je. Ale po 8rokoch by som radsej isla na rtg a tam presne vidia co je kde ukryte. Mne robi cca 2-4roky rtg.

koniarova
22. dec 2024

No neviem. Podľa mňa máš medzi stoličkami kazy. Ak nerobil RTG po 8 rokoch, je to na hovno zubár a nestrácala by som tam čas a peniaze.

mandzula
22. dec 2024

Robil ti RTG? To je podstatne, inak tazko povedat, co sa pod tymi nanosmi skryva. V kazdom pripade mas zuby (tvar samotnych zubov a obluka) velmi pekne, staraj sa o ne dokladnejsie a budes mat paradny usmev.🙂

basska_b
22. dec 2024

Niektori zubari pri takom stave zubneho kamena a pigmentu najprv povinne poslu na dentalnu hygienu a az potom vobec vidia, ci tam mas kazy

laurinka27
22. dec 2024

Btw, tak ci onak, na tvojom mieste by som zmenila zubara. Vraj povedal, ze “urobíme dentalnu hygienu” – lenze dentalnu hygienu ma vykonavat dentalna hygienicka, ktora na to ma skolu, nie zubár. Urcite si nejaku najdi a nech ta instruuje, ako si spravne cistit zuby, lebo ocividne nemas dobru techniku cistenia. Mozes si najst aj nejake videa na youtube, ako sa spravne čistia zuby (a to by som odporucala aj ostatnym, lebo vacsina ludi neovláda spravnu techniku).

sisska96
22. dec 2024

Zubár to videl? Tu na my nie sme zubári

niekto2hy
22. dec 2024

Este RTG snimok chyba na konzultaciu MK.😎

sense
22. dec 2024

Ak ti spravil RTG a kazy tam neboli tak to vyrieši dentalna

martinadomianova
22. dec 2024

Vyzerá to ako kazy, ale najlepšie by bolo urobiť rtg, ak nebolo robené.

annamariarodos
23. dec 2024

Toto je zubny kamen,ktory treba najprv odstranit a potom sa uvidi ci su tam kazy.

veronicka1901
23. dec 2024

V prvom rade by som zasla na dentalnu hygienu, lebo povlaku a zubneho kamena je tam pozehnane. Ale podla mna to cierne su kazy.

lukbe
23. dec 2024

@annamariarodos áno, aj ja si myslím,že to je zubný kameň. @autor ak sa bojíš zubára, aspoň na dentálnu si mohla chodiť 🙈