Svrbenie po holení

adelinka123
7. máj 2012

Ahojte potrebovala by som baby poradit,uz neviem co mam robit mam s tym problem uz velmi dlho a neviem ako sa toho zbavit,vzdy ked sa oholim ci na nohach alebo tam dole (pod pazuchami mi to nerobi) tak na druhy den ma to svrbi hnusne ja uz to beriem normalne co k tomu patri ale viem ze to tak nema byt a dost ma to otravuje vzdy hlavne ked kvoli tomu nemozem zaspat niekedy si to tk rozskriabem ze mam chrasty normalne.uz som vyskusala vselijake pripravky,kremy,sprchove gely a podotykam nedepilujem iba holim ziletkou tak co mam s tym robit mate s tymto skusenost?ale najhorsie to mam na nohach tam dole to nie je take strasne iba zo zaciatku trosku svrbi hned prejde ale na tych nohach je to fakt nesnesitelne?viete mi nieco doporucit este som to neriesila s lekarom ani nic?dakujem

xenicka13
8. máj 2012

ja sa holim len pod pazuchami a zasadne muzovym elektrickym strojcekom phylips ktory som po nom zdedila 😀

latvia
8. máj 2012

@adelinka123 skusala si si natierat aj balzamom po holeni? klasicky ako pouzivaju chlapi na tvar

adelinka123
autor
8. máj 2012

@xenicka13 a to akoze my radis ze sa nemam holit ci co?? 🙂

adelinka123
autor
8. máj 2012

@latvia no to sem neskusala....tak vyskusam teda dik 🙂 to ma nenadalo teda :D

grettka
8. máj 2012

alebo po oholeni si nohy okamzite nakremovat, inak neholit, len voda a ziletka, skus tie peny na holenie (v dm-ke maju viac druhov)

ikke
8. máj 2012

tu
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/po-holeni-v-oblasti-bikin-mam-bolestive-vyrazky/
radili silicu z levandule, sice na trosku iny problem, ale mozno by to pomohlo aj tu, na upokojenie pokozky 😉

mista
17. júl 2012

ahoj, mam presne ten isty problem a konecne som nasla nejaku debatku... uz som vyskusala asi vsetko...odkedy sa holim, pokazila som dva elektricke strojceky a po zufalom hladani nahradnej hlavice, som si opat tento rok povedala, ze vyskusam ziletku. Od toho nutkania na skrabanie nemozem ani zaspat....hroza. Svrbia ma len nohy a to na 2-3 den od oholenia. Tiez mam po ruke flasticku s levandulovym olejom - zmiesala som si olivovy s levandulovou esenciou. Neviem, ci pomaha, ale citala som, ze je antibakterialny a pomaha na ranky. Mala som snad vsetky novinky - depilacne peny, kremy, otcov gel na holenie, aj po holeni, davala som si aloe, dokonca fenistil, skusala som depilacne pasiky, vosk, aj pinzetu :D.....ale vzdy ked chlpky chcu prerazit von hrozne to svrbi. Na pocudovanie som sa dopatrala aj diagnozy - Folikulitida 🙂))) co ma hrozne pobavilo, ze aj takato "banalita" je vlastne diagnoza a ma meno. Mozno som poradila, mozno nie, u mna pomaha len elektricky holiaci strojcek (nie epilator), cauteee 🙂

lili007
23. mar 2016

Holenim vlastne odstranujete vrchnu ochrannu cast pokozky. Koza sa potom vysusa, je podrazdena, nachylna na zapaly a svrbi. Skuste po holeni o nu dbat viac, premastit ju, hydratovat. Sendiderm krem od Bepanthen je u nas osvedceny. Neobsahuje parfemy ale glycerin ci dexpanthenol, ktory sa pouziva aj po spaleni koze po opalovani.

zanet63
24. mar 2016
Používateľ zanet63 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

@lili007 v lekarni sa da kupit, ci aj v drogerii?