icon

Ťažká displazia CIN2/CIN 3/CIS

petrassvk
14. jún 2018

Ahojte, pred troma týždňami som zašla ku gynekologycke predpísať si antikoncepciu. Samozrejme prešla som všetkým rutinnym vyšetrením spolu so sterom z krčka maternice. O týždeň má zavolali späť, s výsledkom ťažká displazia a hneď som sa mala objednať na konizaciu. Tietoré ste mali podobnú situaciu, viete si predstaviť tú paniku a strach čo bude ďalej. Už som nemala ďaleko od psychickeho zrutenia. Prešla som snáď všetky fóra a články a urobila si kompletný prieskum. V stredu nastupujem do nemocnice a zas mi pribúda strach. Čoho sa obávam je, že výsledky z konizaciu budú horšie. Pokiaľ viem, ster je málo kedy potvrdený histologiou z konizacie, zväčša sú potom výsledky horšie a okraje nedostatočne pri ťažkej displazii. Nič aktuálne som na fórach nenašla, mate niekto podobný problém? Nechcem prísť o maternicu, nebodaj niečo horšie. Hľadám čo najmenej radikálne možnosti liečby. Dopujem sa vitamínmi a zeleninou, všetkým možným. Príznaky nemám žiadne, ale vraj to nie je vždy sprevádzané ťažkosťami. Nadomnou visí veľa otáznikov, keďže naposledy som gynekológa videla pri pôrode 4 roky dozadu aj to sa žiadne stery nekonali, rodila som v zahraničí. Pred tým som tiež nikdy podobne vyšetrenie nepodstúpila. Moja večná odpoveď na prehliadku bola "ani hrdlo nechodím doktorovi otvárať ak má nebolí, prečo mám ukazovať tamto". Teda ani netuším,, ako dlho som v takomto stave. Žiaľ moje zyhanie, teraz na to doplácam. Odfotila som si spravu zo steru, HPV sa tam nespomína. Doktorka vravela, že ho mám negatívny. Ako je to potom možné? Mám 30 rokov, 12 rokov jedného partnera. Akonsom k tomu došla? Idem sa zblázniť od čakania. Počas pobytu (prvý krát v živote) v nemocnici bude asi internet môj jediný zdroj zabitia času, tak vás budem informovať čo ďalej. Dovtedy som zvedavá na vaše skúsenosti. Dakujem

Strana
z2
lele_99
2. júl 2024

@spalviktoria dobrý deň, ako ste dopadli? Riešim teraz tiež tento problém

petrassvk
autor
3. júl 2024

@lele_99 Pozdravujem, ako som pisala, bola som na konizaciu, kde vybrate tkanivo este poslali na histologiu. Vysledky potvrdili ster. Odvtedy nastatie vsetky vysledky steru negativne. Mam poistovnu union, ktora preplaca akoby vyssi level tej citologie. Ak mate inu poistovnu, je odporucane priplatit si prave ten vyssi test. Stoji mozno 30e viacej. Naslednes sme sa zacali pokusat o babatko, kedze vsade sa ma pytali, ci este chcem mat dieta. To ma prinutilo preratat si co vlastne v zivote chcem. Paradoxne na gynekologiu ma povodne priviedlo to, ze nechcem dalsie deti ale antikoncepciu. Pre konizaciu je krcok slabsi a teda tehotenstvo je viacej sledovane. Aj tak som ale porodila predcasne v 30 tyzdni. Chytila som zapal nejaky odspodu, ktory mi spustil porod. A prave v case kedy sa mi kontroly predlzili koli vianocnym sviatkom. Drzim vam palce, nech vsetko dobre dopadne. Najdolezitejsie je verit lekarovi, ktory sa o vas stara, lebo inak je z tych vsetkych informacii gulas a zbytocny stres.

spalviktoria
3. júl 2024

@lele_99 dobrý deň, tak ja už mám rok po hysterektomii ( vybrali mi maternicu, vajíčkovody), obidve vaječníky mi ponechali. Menštruáciu už nemám čo som šťastná a nemám ani nijaké problémy ( žiadne návaly ). Ak budete chcieť niečo vedieť kľudne sa pýtajte

lele_99
4. júl 2024

@petrassvk ďakujem za odpoveď ☺️ ja som momentálne v 12tt tehotenstva. Čakám teraz za výsledkami hpv, lebo ešte neviem či sú alebo niesu pozitívne a od toho sa bude odrážať ďalší postup. Úprimne neviem čo ma čaká. Jedno bábätko už mám, chcela by som aj toto druhé donosiť. Ja som sa dozvedela zle výsledky ešte len tento týždeň.

lele_99
4. júl 2024

@spalviktoria dobrý deň, chcem sa opýtať že prečo už vyberali aj maternicu a vajičkovody? Čakali ste dlho s konizaciou či už hneď na začiatku povedali že konizacia nestačí ? Ja som teraz v 12tt tehotenstva, takže ak chcem donosiť a porodiť bábätko tak je predomnou ešte dlhá doba, kým mi budú môcť urobiť zákrok. Bábätko by som si ale chcela nechať, jednak kvôli tomu že už končím 3.mesiac a poďalšie ktovie či sa nám ešte niekedy vôbec dieťatko podarí.

spalviktoria
4. júl 2024

@lele_99 ja som mala už 2x konizacii za sebou , a môj gynekológ má posielal na tretiu, ja som odmietla, tak ma poslal na konzultáciu ku onkogynekologičke. Tá zhodnotila že najlepšie bude vybrať maternicu. Ale ja už mám 40 rokov a 3 detičky ( 20, 15, 7 rokov). Tak aj preto som zvažovala hysterektomiu.

sisi35
27. júl 2024

@spalviktoria ahpjky a mala si tazku displaziu? Ako dlho sinss zotavovala po opke? Mna to cska tiez mam stredne tazku az taku displaziu

spalviktoria
27. júl 2024

@sisi35 ja som mala ťažkú dysplaziu, v nemocnici som bola 7 dní a celkom rýchlo som sa zotavila, jasné že taký mesiac som nemohla sa namáhať, pretože operovali normálne, myslím rezom cez brucho ako na sekciu. A bola som aj v Kúpeľoch v Lúčky určite odporúčam ísť, veľmi mi to pomohlo😉

Strana
z2