Ťažkosti s dýchaním kvôli respirátoru
Chcem sa opýtať či má niekto ťažkosti s dýchánim s respirátora
@viestta čitala a.co stým
@viestta aha no mne ruško nerobi problemy
@adusik12457 Keď ho budeš mať na nose 14 hodín ako ja, potom môžeš povedať, že sa ti ťažko dýcha....a som aj astmatik.
@adusik12457 je mozno, ze ti rusko neprilieha na tvar a preto mas pocit, ze sa ti v nom dycha dobre. Kopec ludi ho nosi tak, ze ma medzery pri nose, ociach, na licach a pod. Respirator prileiha tesnejsie a toto ti nedovoli v takom rozsahu. Mne sa v respiratore dycha rozhodne lepsie.
@babulka97 noo ja som videla tetusku v lekarni a ako nahle v lekarni nik nebol tak sup dole respirator🙂 takze aj tie tety za pokladnou idu na prestavku a tam sup dole. A tak je rozdiel ked sedim a mam respirator ale ako nahle chodim, uz je to horsie.
@cocolino234 Žiaľ nemám☹ Pracujem v obchode
moja babka odpadla v lidli s tým co to mala chvíľočku na sebe a tiež sa jej zle dýcha odvtedy a tlak jej vyletel, musela ísť na pohotovosť a k doktorke a ta jej dala potvrdenie ze môže nosiť len rusko tak uvidíme lebo doteraz nemala žiadne problémy
@adusik12457
@adusik12457 mam preto ho nenosim
@babatkoo Prosím vás, akú máte veľkosť? Stačí žene M? A po tých 30 hodinách ho možno vyvetrať, zatiaľ si dať druhé a potom sa zas môže toto použiť?
@miskajerry ja mam M, kamoska ma rovno uzku tvar ako ja, ale sedi jej aj L. Ja som este L neskusala. Kamaratka v tomto pracuje 8 hod. denne. Takze ona ma 1 respi na pracovny tyzden. Ja si vzdy v pondelok otvorim novy. Pouzivam na denne 5 hodin co som s detmi vonku. Stary respi ktory som pouzivala tyzden predtym nevyhodim, ale menim ho ak nahodou navlhne ten cerstvy ktory pouzivam. Takze ja ich striedam takto.
Mne sa v respiratore dýcha lepšie ako v bavlnenom rusku. A to som silná astmatička. Nevravím, že je to vrchol vytrzenia ho nosiť, ale zas nejak extra má neobmedzuje
@lindous práve naopak ja som mala respirator 2 hodiny v čakárni iba som sedela, bolo mi nevoľno a bolela ma potom hlava celý deň. Mám oxymeter ktorý mi meria stále hodnotu kyslíka v krvi. Pod 90% som nikdy nešla... V čase keď som mala respirator mi nameralo 85% keď som ho dala dole tak znovu som mala nad 90%
@anett54 nechcela som ani nechcem znevažovať nikoho zdravotné problémy, obzvlášť ak má napr. iné ochorenie dýchacích ciest, vtedy to je pochopiteľné... a chápem aj, že mnoho ľudí má problém sa poriadne nadýchnuť, pretože to je istá mechanická prekážka, ktorá nám prekrýva nos aj ústa, ale odborníci sa zhodujú na tom, že ide skôr o psychologický efekt, istú úzkosť, ktorú si môžno človek ani neuvedomuje a potom môžu prísť aj bolesti hlavy, nevoľnosť, závrate, ... ale proste molekula kyslíku aj oxidu uhličitého je tak maličká, že respirátor ich určite nezachytáva (oproti časticiam, ktoré zachytavá sa tu bavíme v rozdiele rádovo okolo 10^5), takže prístup kyslíka a aj vydychovanie oxdiu uhličitého je plynulý ... mrzí ma, keď to niekomu nerobí dobre, tiež by som to všetko už najradšej zahodila, ale čím disciplinovanejší budeme, tým skôr sa to podarí

@cocolino234 je možné že by som mala koronu?