icon

Ťažkosti s dýchaním kvôli respirátoru

adusik12457
10. mar 2021

Chcem sa opýtať či má niekto ťažkosti s dýchánim s respirátora

Strana
z2
adusik12457
autor
10. mar 2021

@cocolino234 je možné že by som mala koronu?

viestta
Odpoveď bola odstránená
adusik12457
autor
10. mar 2021

@viestta čitala a.co stým

viestta
Odpoveď bola odstránená
adusik12457
autor
10. mar 2021

@viestta aha no mne ruško nerobi problemy

mandarinka555
10. mar 2021

@adusik12457 Keď ho budeš mať na nose 14 hodín ako ja, potom môžeš povedať, že sa ti ťažko dýcha....a som aj astmatik.

simsalabim
10. mar 2021

@adusik12457 je mozno, ze ti rusko neprilieha na tvar a preto mas pocit, ze sa ti v nom dycha dobre. Kopec ludi ho nosi tak, ze ma medzery pri nose, ociach, na licach a pod. Respirator prileiha tesnejsie a toto ti nedovoli v takom rozsahu. Mne sa v respiratore dycha rozhodne lepsie.

babatkoo
10. mar 2021

Ja pouzivam medene respiratori od respilon.sk. Su uzasne, tenucke a dycha sa v nich perfektne. A zaroven ta vysoka ochrana je top.

katulienkax
10. mar 2021

@babulka97 noo ja som videla tetusku v lekarni a ako nahle v lekarni nik nebol tak sup dole respirator🙂 takze aj tie tety za pokladnou idu na prestavku a tam sup dole. A tak je rozdiel ked sedim a mam respirator ale ako nahle chodim, uz je to horsie.

bloger
10. mar 2021

@viestta prepáč zle som to asi pochopil

marpel
10. mar 2021

@petamich mám to rovnako a tiez sa mi v respirátor dýcha lepšie ako v rusku 😅

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
mandarinka555
10. mar 2021

@cocolino234 Žiaľ nemám☹ Pracujem v obchode

aurorastone
10. mar 2021

moja babka odpadla v lidli s tým co to mala chvíľočku na sebe a tiež sa jej zle dýcha odvtedy a tlak jej vyletel, musela ísť na pohotovosť a k doktorke a ta jej dala potvrdenie ze môže nosiť len rusko tak uvidíme lebo doteraz nemala žiadne problémy
@adusik12457

teleskop
10. mar 2021

@adusik12457 mam preto ho nenosim

miskajerry
13. mar 2021

@babatkoo Prosím vás, akú máte veľkosť? Stačí žene M? A po tých 30 hodinách ho možno vyvetrať, zatiaľ si dať druhé a potom sa zas môže toto použiť?

babatkoo
13. mar 2021

@miskajerry ja mam M, kamoska ma rovno uzku tvar ako ja, ale sedi jej aj L. Ja som este L neskusala. Kamaratka v tomto pracuje 8 hod. denne. Takze ona ma 1 respi na pracovny tyzden. Ja si vzdy v pondelok otvorim novy. Pouzivam na denne 5 hodin co som s detmi vonku. Stary respi ktory som pouzivala tyzden predtym nevyhodim, ale menim ho ak nahodou navlhne ten cerstvy ktory pouzivam. Takze ja ich striedam takto.

lucia147852
13. mar 2021

Mne sa v respiratore dýcha lepšie ako v bavlnenom rusku. A to som silná astmatička. Nevravím, že je to vrchol vytrzenia ho nosiť, ale zas nejak extra má neobmedzuje

anett54
24. mar 2021

@lindous práve naopak ja som mala respirator 2 hodiny v čakárni iba som sedela, bolo mi nevoľno a bolela ma potom hlava celý deň. Mám oxymeter ktorý mi meria stále hodnotu kyslíka v krvi. Pod 90% som nikdy nešla... V čase keď som mala respirator mi nameralo 85% keď som ho dala dole tak znovu som mala nad 90%

lindous
24. mar 2021

@anett54 nechcela som ani nechcem znevažovať nikoho zdravotné problémy, obzvlášť ak má napr. iné ochorenie dýchacích ciest, vtedy to je pochopiteľné... a chápem aj, že mnoho ľudí má problém sa poriadne nadýchnuť, pretože to je istá mechanická prekážka, ktorá nám prekrýva nos aj ústa, ale odborníci sa zhodujú na tom, že ide skôr o psychologický efekt, istú úzkosť, ktorú si môžno človek ani neuvedomuje a potom môžu prísť aj bolesti hlavy, nevoľnosť, závrate, ... ale proste molekula kyslíku aj oxidu uhličitého je tak maličká, že respirátor ich určite nezachytáva (oproti časticiam, ktoré zachytavá sa tu bavíme v rozdiele rádovo okolo 10^5), takže prístup kyslíka a aj vydychovanie oxdiu uhličitého je plynulý ... mrzí ma, keď to niekomu nerobí dobre, tiež by som to všetko už najradšej zahodila, ale čím disciplinovanejší budeme, tým skôr sa to podarí

Strana
z2