Tetánia a divné rozmazané videnie
Prosim Vas mam tetaniu a mavam niekedy divne videnie, take rozmazane. Tlak medzi ocami a z toho take mdloby akoby ma tie oci tahali, taky tlak. Najhorsie to vnimam v obchodoch kde je velke svetlo, taha mi to oci a toci sa mi z toho hlava.
Caka ma este MRI mozgu.
Ocne komplet v poriadku, CT mozgu tiez. Este pre istotu MRI mozgu.
@sisamisaaa ne može to byt nandor na mozgu?čital som otom a tam su skoro take priznaki
@sisamisaaa ano dakujem pekne za info.držte sa.aj vy.
Tiez som to mala. Nemohla som chodit do tesca lebo som tam nemohla vydrzat
@juliacenc a čo vam bolo?zistili vam niečo už ste lepšie natom?
@pamelaandersom tetania. Uz je to lepsie ale ked mam tazke obdobie tak sa to vracia. A hlavne tie silne svetla a klima na tom to poznam
@juliacenc je to velmi zle mne sa oči až teraz sa pokazili a neviem či to suvisi s tetaniou alebo či to ne bude niečo važne.ja mám aj uzkost liečim sa aj u psichiatra a beriem frontin a potom som velmi ospali a teraz ma posielaju na hoslitalizaciu aby vilučili važnejšie ochorenie lebo mám problem aj s hltanim ked sa najem tak ako by som sa medzi tim oslabli usta a potom to neviem ani prehltat ked zjem tvrde jedla aj dichavicu mávam skoro cely den .ty to máš tiež tieto veci?
@pamelaandersom ano mala som to
@juliacenc to je strašne.dakujem za info
@sisamisaaa ahoj tvoja správa na tetaniu ma zaujala, vyzerá že si v tej tetanii doma , mňa to trápi už dosť rokov mala som s ňou pokoj a terz som prežila dosť stresu a idem na novo a namyslam si somariny
@sisamisaaa nemusí to byť len to. Môže to byť kombinácia s migrénou.
Napr pri migréne s aurou, vidí človek také akoby svetielkujuce červíky. Potom to môže ale nemusí prejsť do bolesti hlavy. Môže alebo nemusí prejsť k zvýšeniu tepu (horšie dýchanie atď), môže a nemusí to prejsť do porúch s koordináciou, trpnutim končatín alebo tiež s problémami s rečou (človek akoby nevie vypovedať, to, čo povedať chce).
Toto sú úplne bežné migrenozne symptómy.
Veľa ľudí má nie len tetaniu - tj že ich rýchlo rozptýli rozrušiť svetlo alebo hluk a iné, ale aj migrénu - a vlastne tu migrénu (aj keď nemusí byť v zmysle bolesti hlavy) im spôsobuje toto celé /pri zuzovani a rozširovaní ciev v hlave a krčnej chrbtici/.
@sisamisaaa To mi hovorila neurologička, že je to spôsobené nerovnováhou v organizme (môže to vyvolať akýkoľvek stres - či už podvedomý alebo priamy, či ide o fyzický stres - svetlo, teplo, chlad atď., alebo o nefyzický (že sa človek stresuje doslovne).
Mne napr. hluk dokáže spustiť migrénu a nie, neviem to ovládať aj keď neviem ako chcem 🙂 Nič nepotláčam, ale hluk mi dokáže tak rozrušiť nervové spojenia v hlave, že proste chytím migrénu. (Už to tak mám cez 10 rokov a zatiaľ sa mi nepodarilo ju zničiť, iba zjemniť, keď mám možnosť oddychovať mimo tie podnety, ktoré mi stresujú NS).
Ako vravíš, treba ísť vtedy do kľudu. Ale predstav si situáciu: 3 malé deti, nejaká návšteva do toho - a teda nie vždy je to veľmi možné sa stiahnúť do toho kľudu a ticha :D Tak potom človek zaíja Paraleny.. ale je fajn, že to nie je nič vážnejšie 🙂
@sisamisaaa neviem kto si , v každom prípade si veľmi pozitívna a chcela by som byt aspoň z časti na tom takto, ako to ty z nadhľadom pises, v januári dom prekonala stres veľký a teraz znášam tetanicke prejavy každý den je mi niečo iné raz sa mi točí hlava tak mám strpnutu jednu polovicu tvare oko ucho mega veľa stresu mám v krčnej chrbtici stuhne mi krk a mám také blbe pocity v hlave neviem to ani popísať a už neviem naozaj co s tym, poviem si ako si písala keď to prestanem riešiť problémy sa same vyhadzu z hlavy ale stále ma niečo prepadne čo tie pocity vyvolá ty nato niečo berieš prosím tá???
@juliacenc je to velmi zle mne sa oči až teraz sa pokazili a neviem či to suvisi s tetaniou alebo či to ne bude niečo važne.ja mám aj uzkost liečim sa aj u psichiatra a beriem frontin a potom som velmi ospali a teraz ma posielaju na hoslitalizaciu aby vilučili važnejšie ochorenie lebo mám problem aj s hltanim ked sa najem tak ako by som sa medzi tim oslabli usta a potom to neviem ani prehltat ked zjem tvrde jedla aj dichavicu mávam skoro cely den .ty to máš tiež tieto veci?
@pamelaandersom prosim zistili vam nieco?
@anonym_autor Prosím ešte mate to rozmazane videnie ,ťahanie oci .Presne mam to iste ? Ako dopadla magneticka ? Mali ste vserko ok ?
Dobrý , upravilo sa vám to videnie?ja to mám tiež a už dlho a neviem čo s tým
@michaelamala21 Prosim vas ako ste natom s tym videním? Pomohlo vam nieco .
Dobrý deň nehnevajte sa že vipitujem ale mám podobnú problém ako vy mám tetaniu podľa príznakov mi neurologička povedala ale nemám to na 100 percent dagnostikovanu podieľajú ma do nemocnici na magnetickú rezonanciu začala som rozmaznané vidieť a bojím sa či to ne može byt važnejšie.boli ste na magnetickú ak sa smiem spýtať našlo sa vám niečo?
@pamelaandersom Prosim vas zistili vam nieco na tej magnetickej ?

@sisamisaaa dakujem za info.ale ja to neviem ovladat a ne da sa ne všimat lebo ani jest neviem škrtima aj hrdlo ked ma chiti ten zachvat.a ne mám ani silu bojim sa že to ne bude len tetania ale niečo važne z mozgom velmi sa bojim.