icon

Tetánia - skúsenosti

katuska810
18. jan 2018

Dobrý večer.
Rada by som do tohto fóra zhrnula nejaké skúsenosti ľudí, ktorí majú alebo mali tetániu..
- aké príznaky ste mali?
- ako u vás prebiehal záchvat?
- pri tej rôznorodosti príznakov- vedeli ste rozlíšiť, že je to tetánia alebo niečo iné?
- aké vyšetrenia ste absolvovali, a aké by ste odporúčali iným, aby absolvovali?
- pomohli Vám nejaké lieky , aké- názvy liekov?
-čo Vám iné pomáha- psychoterapie, relaxačné cvičenia, dýchanie do sáčku,... ?iné?
-skúšali ste niekto alternatívny spôsob liečby- biorezonancia, výživové doplnky, hypnóza, MMS,... ? pomohlo Vám niečo?
-dostal sa tu niekto z toho úplne??

Budem vďačná za akékoľvek informácie o tetánii. Ďakujem...

Strana
z2
sarkaaplatilova
23. dec 2022

Ahoj, tak jsem nedávno zjistila, že mam tetanii. Občas se mi zničehonic uprostřed dne zamotá hlava, je mi na omdlení, je mi špatně...ale k doktorce jsem šla ve chvíli kdy jsem měla první tetatnický záchvat (což jsem nevěděla, jen jsem potznala že bych s tím měla jít k doktorce) - měla jsem zničehonic úplně ztuhlé tělo, myslela jsem, že omdlín, v prstech mě neskutečně mravenčilo že mi padaly věci z rukou a myslela jsem, že se nikdy nenadechnu. Vůbec mě nenapadlo že je to tetanie, asi jsem o tom slyšela, ale moc jsem o tom nevěděla. Pak mi to doktorka potvrdila a teď beru magnézium, zatím nic jiného, uvidíme. Je to o něco lepší nebo mám možná lepší pocit, když vím, co to je. Doktorka mi doporučila CBD ale zatím jsem to nezkoušela, možná, když se to zhorší se k tomu uchýlím. Zatím jen vyhledávám informace a zjišťuju, co to je, zatím se mi líbil článek třeba tady https://medicspark.cz/magazin/tetanie/

matesko89
6. jan 2023

Ahojte mávate aj také zasklby pry rozprávaní alebo keď vás strasie od zimy že vás tak zasklené pry nadychnuti

lucinda010
7. mar 2023

@cicka22312 ahoj píšeš že máš tetaniu keď ti prišiel záchvat čo ti pomáhalo?ja to mám najviac v aute začnem sa sústrediť nato že mi príde za chvíľu zle a bum problém je na svete🙄

cicka22312
7. mar 2023

@lucinda010 ahooj keď došiel záchvat tak dýchanie do papierového sačku ja som zo začiatku musela na krajnici zastaviť bolo to hrozné 😔🙈 ale ja už beriem lieky a konečne žijem rok bez záchvatu a uzivam si život

lucinda010
8. mar 2023

@cicka22312 tak to rada počujem že už vám je lepšie, viem ako ste sa cítila ja to prežívam momentálne v tejto dobe🙄,ja som mala x razy tiež myšlienky že zastavím ale vždy mi pomohlo aspoň okno otvoriť a dýchať ..

lucinda010
8. mar 2023

@lucinda010 ak sa smiem spýtať navštevujete psychológa?

lumi112
5. feb 2024

Dobrý večer asi mesiac trpím bolesťami chrpnice strašne ma boli hlava nohy tiež závraty mávam uš neviem šo robiť poradí mi niekto prosím

lucinda010
21. feb 2024

@lumi112 ja toto mám tiež vyše mesiaca, mňa skôr boli spodná časť chrbta čiže aj kríze a to je možno dôvod že mi to vystreluje aj do nôh a to sú neskutočne bolesti pre mňa, cvičiť cvičím ale nepravidelne čiže efekt sa nedostavil... prešla som veľa fyzioterap.a každý mi povedal niečo iné tak skúšam, vy sa ako cítite?

lumi112
2. mar 2024

@lucinda010 stále sa šitie tak ešte horšie cvičenia mi nepomaha na rehabilitácia tak isto bol som na magnetickú zo chrrpnicou povedal mi neurológ že na o peraciu to ešte nieje mal som tam niečo štiri stavce vraj mam vičkošene že ma pošle na plynové inecie avi jak sa mate teraz @lucinda010

lucinda010
4. mar 2024

@lumi112 mne sa to strieda sú dni kedy sa cítim v pohode a sú dni kedy sa cítim hrozne, ale ten kto má tetaniu to asi veľmi dobre pozná....
Určite si dajte aj chrbticu do poriadku od nej tiež veľa záleží aj tie stavy kúrenie točenie môže spôsobovať kľudne aj ona.

lumi112
5. mar 2024

@lucinda010 ja uš fakt neviem čo terás ma boli aj hrudník myslel som si že mám infarkt bol som na urgen tam mi spravili EKG krv odmňa bráni všetko poriadku povedali mi že mám si dať do poriadku chrpnicu som zistil že mám na pravej obličke kameň bol so na ct 3mm kameň chodím aj urológa ale nedal mi nič nato každých 6 mesiacov na kontrolu tak prajem vám skóre uzdravenie @lucinda010

lucinda010
10. mar 2024

@lumi112 áno aj to je príznak tetanie tlak na hrudníku nebojte sa aj ja som to už zažila a nebolo to vôbec príjemné, mne pomáha pomalé dýchanie kľudne aj do papierového sáčka a čerstvý vzduch , urológ vie čo robí a má váš v sledovaní

lucinda010
13. mar 2024

@cicka22312 môžem sa spýtať aké lieky beriete? ďakujem

lucinda010
13. mar 2024

@cicka22312 dobrý večer a mali ste také stavy aj že vám krútili nohami neposlúchli vás, pocit ťažkých nôh tŕpnutie proste končatín aj horných ako aj dolných?

cicka22312
14. mar 2024

@lucinda010 áno tak isto som presne toto mala čo opisujete

cicka22312
14. mar 2024

@lucinda010 citalec beriem najslabšie AD a to len polku tabletky

lucinda010
14. mar 2024

@cicka22312 ja beriem polku Seroxatu ale len druhý deň, skúšam lebo mávam hrozne stavy
Mávali ste aj tŕpnutie kmitanie končatinami?až také bolesti nôh?

anit2024
Autor odpoveď zmazal
daska897
6. júl 2024

@mata818
@martinastaj mam tiez tetaniu. Beriem magnerot a mam pocit, ze nezabera. Sanka ma boli, svaly sanky mam bolestive na dotyk. Koren jazyka a hrdlo ma stipe , mam pachute v ustach. Prosim, poradte mi CBD v akej forme. Dakujem

lucinda010
25. júl 2024

@lucinda010 k psychológovi nechodím , bola som na prvom sedení a prišlo mi to nereálne, to sa môžem porozprávať aj s kamarátkou pri pohári vína 😄

daska897
26. júl 2024

@katuska810 mne to zistili tento rok v maji na neurologii. Zachvat som mala len raz slabsi..trpli mi ruky, boleli ma trapezy. Magneziove infuzie pomohli na tych 10 dni. Trapezy ma bolia stale. Co mi vadi najviac je ta pachut stipanie v ustach, tahanie jazyka dozadu. Neviem co s tym robit. Cvicim. Tu som citala o CBD Oleji, uzivam. Citala som o oreganovom oleji, ze napravi chut v ustach je protizapalovy aj proti virisom a parazitom. Uzivam. Kedy sa toho zbavim neviem . Uz su to 3 mesiace. Bez Stilnoxu nezaspim.

daska897
26. júl 2024

@mata818 ka mam CBD od firmy VENIRE, beriem ho podla komentarov asi tyzden 2x denne 3 kvapky. Tak uvidime.

daska897
Autor odpoveď zmazal
moondaisyy
25. okt 2024

Babulky zdravím, boli by ste prosím ochotné vyplnit anonymný dotazník zameraný na tetaniu? Zber dát je súčasťou výskumu VEGA. Veľmi by to pomohlo 🙏ďakujem

karima512
11. nov 2024

mne velmi pomaha od sunday natural horcikovy komplex, je bezlaktozovy, mam alergiu a z inych som mavala hnacky

ester1307
5. júl 2025

Ahojte, pred týždňom a pol sa mi spustil zvláštny stav, ktorý pretrváva… bola som veľmi unavená z práce, začala sa mo točiť hlava, onedlho na to sa pridalo trpnutie akoby mravčenie v čele, teraz už aj zo zadnej strany hlavy a trpnutie jazyka. Hlavná sa mi netočí extrémne ale mám v nej veľmi zvláštny pocit celý deň, bez prestávky. Akoby tlak v hlave a trpnutie čela a lebky + jazyku …. Myslíte, že móže ísť o tetániu?

ivanaa346
12. júl 2025
@dasenka26

@mata818 som na tom podobne, diagnostikovaná tetania v r.2018, neurogenna, nemám záchvaty ako pri hyperventilacnej, najhoršie sú bolesti hlavy, závraty nízka psych.vykonnost, nemyslí mi to, busenie srdca, pulzovanie a kvôli tomu veľakrát nespím 😔😔 čo mi výrazne sťažuje fungovanie, obávam sa že má vyhodia z ďalšieho zamestnania...užívam cbd olej, magnézium aj vitamíny...chodím neurologovi, ale som už zúfalá 🥺🥺

@dasenka26 Pomohlo vam nieco na tu tetaniu?

michaela404
13. nov 2025
@mata818

Ahojte, mam diagnostikovanu tetaniu 4 roky, v roku 2016 som dostala este trombozu a zacal mi rast myom v bruchu, nakoniec musela aj maternica prec. No brutalny rok 2016...ale vsetko som zvladla.
Tetania utocila zakerne a silno...zachvaty na dennom poriadku, bolesti svalov, hlavy, pocity na vracanie. O zavratoch a zasklboch ani nehovorim..
Lekarka skonstatovala, vsak to nic to " len" tetania. Prve bolo podozrenie na SM...vylucili po tyzdnovom pobyte na neurologii. To trpnutie sanky, krcnej chrbtice, bolesti zubov..nemalo to konca. Magnezium mne vobec nepomohlo. A AD som nikdy nebrala. Mam velmi nizky tlak a magnezko mi ho este tlacilo dolu..
Zhruba rok beriem CBD..a odvtedy skutocne nemam takmer nic..obcas ta krcna neposlucha no ostatne prejavy sa uplne stratili..🙏🙏

@mata818 mozem sa spýtať ake CBD beries aj ked to bolo davno

Strana
z2