Tlak ráno 170/125
Co s tým? Prosim o radu. Dakujem.
NÁS sa pýtaš, čo s tým? V prvom rade k lekárovi. Najmä ten spodný tlak je veľmi vysoký.
@jajamalka prosím ťa, viem, že je to velmmi veľa, ale čo to znamená, ten spodný? Dá sa to ovplyvniť aj inak než liekmi?
@bambulienka25 mužov tlak. Ja mám opak. 90/60.
@bambulienka25 nemá nadváhu. Takže smer lekár. Diky
Určite lieky....ten spodný tlak nad 100 je už na nábeh na porážku.....v prvom rade zmeniť baterky v tlakomeri, a merať si tlak 2-3x za den a zapisovať si ho....či ide len o jednorazové zvýšenie alebo je tak vysoký počas celého dňa... Tak si merať správne - manžeta v úrovni srdca, 10min.predtým nejesť, nepiť, žiadna námaha....s papierikom s údajmi o meraniach - smer lekár....
@mogaa Dakujem za radu.
Najskôr by som ale zmenia baterky v tlakomeri a ak výde takýto vysoký tlak(ten spodný je veľmi vysoký) odmerať tak po pár minutach znovu...tie plnoautomatické tlakomery zvyknú ukazovať bludy.....mama máva vrchný tak vyšší , veľa ráz sa nám stalo aj na nefrologii že jej odmerala zle tlak , sedela a mala si vyložiť ruku na stôl . manžeta bola vyššie ako úroveň srdca - automaticky ukázalo vyšší tlak......
...a bolo by dobré ak vaša lekárka zapožičiava hoter, tak zapožičať ho - zmeria hodnoty počas celého dňa
spodny znamena skor zle oblicky,horsie sa zraza ako vrchny,vrchny je ochorenie srdca.
@mogaa vidis, to by bolo super. Ja uz som to raz mala a dalo sa s tym jeden den prezit.
Mozem otazku, vysokansky tlak a sprcha, radsej aka voda?
Myslim, ze studena by ublizila, ci?
a ktomi digitalnemu tlakomeru,z orace viem ze troska viacej nameria,treba vzdy 3x po sebe zmerat tlak a urobi sa priemer.
@ktochytavzite na oblicky sa uz lieci.😭
tak asi zmenit liecbu,nepichnu mu nihy?A sprcha urcite nie tepla.
Veľmi veľa. Smer doktor.
@ktochytavzite strieda vodu studenu s teplou, nevysvetlis, vraj otuzuje.
To je vysoký velmi. Len niektoré tlakomery nemeraju presne
ak myslíš striedanie vody počas sprchovania pri takto vysokom tlaku to nepomôže...on nemá zvýšený tlak ale vysoký....spodný tak nesmie byť nad 100, práve ten spodný je nebezpečný....jednorazová pomoc Magnézium, švagor mával vysoký tak nárazovo - vždy keď bol v klude...zo začiatku pomáhali čaje , Renol(ten je na obličky ale tie ovpyvňujú aj tlak, takže mu to pekne upravilo ale zaberalo to určitú dobu, potom proste musel nasadiť lieky
potrebuje lieky,zmenu životosprávy,relax....a čím skôr,nemusia mu zabrať hned prvé naordinované lieky a tiež pár dní trvá,kým sa liek v tele nahromadí a pôsobí....pri takom tlaku hrozia komplikácie aj závažné....
No mazat do nemocky alebo k lekarovi
Na riešenie tlaku je lekár a že čo znamenajú či ten spodný, či ten horný, sa dá dohľdadať... Ale čo sa fóra týka skôr by som chcem načať diskusiu o skúsenostiach keďže aj ja ho mám vysoký a nie len troška ale o dosť. Ale môj sa im nedarí znižovať ani s liekmi. Diagnóza je jasná = nadváha 30kg, a obžerstvo je doslova tvorcom takéhoto stavu. Tak by som chcel s vami podiskutovať že či vám pomohli lieky, alebo ak nezaberal už ani tretí liek v poradí ako lekár postupoval ďalej, či sa tlak upravil ak ste schudli, či sa lieky potom vysadili alebo to už budete brať na neurčito, či po vysadení znova stúpol tlak? Zajíma ma to lebo som len na začiatku liečby.
Celý život som bol chudý a tlak bol v poriadku, od tej doby ako mi zachutilo prejedať sa, som začal náhle priberať a s tým pomaly stúpal aj tlak, že zo začiatku bol iba trocha nad, lekár to pripisoval stresu, ale časom sa vyšplhal až na podobné hodnoty aké sú uvádzané na začiatku témy.
Lekár to začal riešiť skúša už na mne tretí druh lieku ale nezaberá a samozrejme mám schudnúť a prestať sa takto stravovať. To je vlastne ruka v rukáve ak prestane tá strava tak aj váha pôjde dole. Metabolizmus mám dobrý lebo pri bežnom stravovaní som nikdy tučný nebol. Len ako začalo to obžerstvo.
Problém je tam že odstraňovanie hlavnej príčiny ide ťažko lebo aj prejedanie sa môže pretaviť do ťažkej závislosti. Skúsil som jeden experiment mám o tom aj tému ale ak dám link tak mi to zmažú tak si ju nájdite volá sa to že experiment s chudnutím. Le u mňa nejde o chudnutie samé ale o problém prekonanie tej psychickej bariéry tej závislosti na jedle.