Totálna strata čuchu počas Covid-19
Ahojte, kvoli covidu mam totalnu stratu cuchu. Je to desive, necitim vlastne pokakane dieta... Mali ste to niektora, ze vobec nic ste necitili a vratilo sa to do normalu? A za ako dlho? A bolo to postupne alebo zo dna na den?
@tatisna my prežívame covid práve teraz, manzel stratil čuch aj chut v nedeľu náhle s dnes sa mu čuch pomaly vracia ale chut stále nemá. Ja som nestratila ani čuch ani chut.
@matejajanka tak super, drzim palce...
Dobrý večer. Tiez som stratila úplne čuch, test negat, bola som na orl co mi dali ovonat som nevitila v nose , redgen ok ale teraz ma trápi taky pach ako spalenina a bolesť hlavy, mate skúsenosti? Ďakujem
@miriam11 ja tiež cítim ale taku pripaleninu, dúfam ze to prejde 🙏
Ja som tiež stratila čuch aj chuť. Ale chuť iba na jeden deň, no chute cítim tak jemne ale cítim tak to som rada. Čuch nemám už druhý deň a predchádzalo tomu že som najprv cítila taký divný hnusný smradok a potom už nič. Muž mi nechce stále veriť 😂
Ja som pozitívna od utorku, priebeh v pohode. Mám nádchu ako šľak, ale čuch aj chuť mám taký tlmeny ako vždy keď som takto chorá. Celkovo som o čuch a chuť neprišla. Bolí ma hlava a stále mi píska v ušiach 😷😭
Ja som tri týždne od straty, ja som po 3 dňoch začala citit trosku a čím ďalej viac a viac cítim, ale stále mi to skáče že pár hodín cítim a potom zase moc nie. Chuť takisto. Dufam, že sa to už čoskoro vráti do normálu, lebo ma to tiež desí a psychicky ma to už zničilo dosť, každý deň sa kvôli tomu trápim 😭 ešte som aj tehotná a veľmi by som chcela citit vôňu môjho novorodeniatka 🙏🏻
Ahoj,mne sa chuť a čuch po korone vrátili približne mesiac od začiatku ochorenia. Inak chuť a vôňa kávy bola tá naj pre mňa a ráno bez nej neexistuje,ale už to nie je ono
@petradenis aj ja milujem kavu...a robila si nieco speci aby sa Ti to vratilo?
@tatisna v podstate nie,ale je pravda,že najviac pomáhajú také agresívnejšie vône a arómy.Ja som si robila čaj pomaranč-zazvor a pri šúpani a krájaní som zistila že sa mi čuch pomaly asi vracia,to bolo radosti 🙂 Mala som niekde v prehliadači aj článok, ktoré vône podporujú návrat čuchu,ak to ešte nájdem,pripnem link sem
Kočky, dnes som robila s malým pokus na prírodovedu - topenie cukru na lyžičke nad sviečkou. Keď sa cukor roztopil, som si čuchla a zacítila som jemný závan karamelu, tak som išla čuchať veci. Výsledok dove antirespirant, ktorý má veľmi jemnú vôňu som slabučko cítila, ale výraznú sviečku, kávu a podobne vôbec.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...
Nech sa páči,to je ten článok ktorý som spomínala. Možno pomôže,ktovie
@petradenis dik moc 👍😉
@petradenis vďaka, vyskúšam 🙂
Držte palce, idem skúsiť po týždni variť 😂😂😂
Teším sa, že aspon niesom sama.. ja som dnes 43 deň od straty chuti aj čuchu. Nemusím asi písať v akom stave je moja psychika a koľko som schudla. A ten pocit, že sa mi to vôbec nevracia.. základné chute rozlisim, ale tu výslednú chuť jedla vôbec. O čuchu písať ani nebudem tam necítim ale že vôbec nič, ani náznak. Idú Vianoce a to je horšie. Držím všetkým palce, ktori sú na tom tak ako ja, snáď to raz príde.🙏
@maartiinaa11 Veru, lahko sa chudne ale ja tymto tempom do konca roka budem polovicna...🤔 Beriem zinok a vsetky mozne vitaminy a cakam. Citim take silnejsie vone ale chut vobec nemam, iba tie 4 zakladne chute...proste konzumujem len taku hmotu...

@veve78 ja sa zacinam "tesit" na stedru veceru, tam nas asi donaska nezachrani, takze ja budem asi prisypavat a muz kostovat 😂