icon

Totálna výmena bedrového kĺbu

gretula1975
17. feb 2015

Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.

stanka1311
4. okt 2023

@marcink lebo ja mam tiež baktériíu, užívam antb a vyter mam po skončení užívania , a ak bude negatívny tak do nemocnice pôjdem, ešte som na ortopediu nevolala, dočkám, ak by to bolo znova pozitívne, tak sa operácia tiež odkladá

kakakina
19. okt 2023

@stanka1311 tak čo už mas po tom?Dufam že áno a že už len lepšie bude

stanka1311
22. okt 2023

@kakakina ahoj, áno práve idem domov, operácia bola v stredu, inak bol to riadny masaker, teraz na piaty deň je lepšie a dúfam, že to bude už len dobre a ty, už si mala prvú kontrolu

olsan
22. okt 2023

@stanka1311😙 prosím, a v čom masaker...čaká ma to, tak nech sa pripravím 😉 Ďakujem

kakakina
22. okt 2023

@stanka1311 Stanka čo bolo také zle .Neboj doma už bude dobre,len poctivo minimálne dva krát denne cvic,a veľa oddychuj.Ja som mala vo štvrtok kontrolu po 6.tyzdnoch a všetko v poriadku.Barke ale ešte minimálne ďalších 6 týždňov musím mať,ale už francúzske .

kakakina
22. okt 2023

@olsan a ty ani nečítaj 😉!Lebo sa budeš báť

stanka1311
22. okt 2023

@olsan prvé dni vstavanie a lihanie do postele, ešte som mala dren v stehne pichnuty, už som doma, na barliach problém chodiť nebol, ani schody nerobili problém, iba tieto dva úkony mi robia problém. Ale myslím si, že bude už len lepšie. Cvičiť cvičím, len mi v nemocnici robil problém unozit nohu a prinozit. Doma mám na cvičenie gumu, tam sme mali elastický obväz.

olsan
22. okt 2023

@stanka1311 dik, prosím a mala si celkovú ci epidur. anestezu? Neviem, či na barlach budem vedieť chodiť... No hlavné, že máš po oper. ....už bude len lepšie. 🍀

stanka1311
22. okt 2023

@olsan prepáč nechcela som ťa nastrasit, možno pre teba to nebude až taky problém, ja som aj dosť vysoká 178 cm, dlhšie nohy, možno aj preto

stanka1311
22. okt 2023

@olsan vsetci sme mali spinalku ale ma pri spali, takže som vôbec nepočula tie hrozné zvuky, neboj, prispavaju každého

kakakina
22. okt 2023

@stanka1311 to bude zo dňa na deň lepšie ,po týždni už nebudeš cítiť bolesť .Kup si contratubex na jazvu.Ja nám 174 tiež ale ja ešte nedvihnem vystretú nohu.Ale pomaly všetko prejde.

stanka1311
22. okt 2023

@kakakina. Kúpim si ho, ale sestrička mi po pri prepúšťaní hovorila, že stehy na 12 až 14.den von. Ja som si kúpila aj wobenzym, ale budem ho jesť až po dopichane fraxiparinu a to až za mesiac. Tým kontratubexom si si jazvu natierala až po vybratí stehov

janin26
26. okt 2023

@stanka1311 ahoj akde ta operovali?

stanka1311
27. okt 2023

@janin26 v Leviciach

marcink
13. nov 2023

@stanka1311 ahoj môžem sa opýtať ako sa cítiš ? manžel ide 26.11 ak bude fit....... mas este bolesti ? už si bola aj na rehabkách?

stanka1311
13. nov 2023

@marcink ahoj, v stredu budú 4 týždne, bolesti nemám, iba keď to preženie s cvičením, svaly, na rehabilitácie nechodím, nedali mi výmenný lístok, ale začala ku mne chodiť dievčina z rehabky, raz za týždeň, ukáže nové cviky, skontroluje, platim jej za to 20 eur, dal mi ortopéd už aj francúzske barle, a kázal mi na nich chodiť a zaťažovať nohu do bolesti. Škoda, že vonku je teraz také blbé počasie, chodiť po dome má moc nebaví, vonku je to iné. Je to rozdiel, keď ťa to už nebolí.

stanka1311
13. nov 2023

@marcink a kde budú manžela operovať

marcink
13. nov 2023

@stanka1311 Košice - Šaca a den nastupu ma 26.11 bojim sa hlavne toho, že doma máme vanu - a strasne blby pristup do nej.... nejako sa nam nepodarilo prerobiť...ale tak dufam že všetko dobre dopadne.... veľmi zle uz chodí, vidím že má bolesti... Plánujes aj kúpelnú liečbu ?

stanka1311
13. nov 2023

@marcink no to s tým umývaním nebude sranda, máme sprchu našťastie, ale som sa sprchová la až po vybratí stehov,do vane neviem, mne by nehrozilo, ja som rok veľmi zle chodila, krivala som veľmi, na liečenie neviem, ešte nie som rozhodnutá, poznám veľa starších ľudí, čo neboli na liečení a chodia dobre.

kakakina
13. nov 2023

@stanka1311 ,ja už som dva mesiace po,a do sprchy už chodím sama.Nezvažuješ kúpele ?Mbe lekár veľmi odporúčal ,idem vo februári do Dudiniec,ja tomu dávam veľkú šancu ,že ma naučia rovno ,pekne chodiť.Momentalne majú fajn ceny
@marcink

stanka1311
13. nov 2023

@kakakina ahoj, sa cítiš, už skúšas po dome chodiť aj s jednou barlou. Do sprchy vojdem zatiaľ barlami, von mi musia pomáhať,aj ma trosku lákajú tie kúpele, ale nechcem tomu najmladsiemu robiť ďalší stres, on je veľmi na mňa naviazany.

stanka1311
Autor odpoveď zmazal
stanka1311
13. nov 2023

@kakakina prosím ťa po vybratí katetra si nemala problém s curanin

kakakina
13. nov 2023

@stanka1311 nemala som problém ,ale po pôrode som mala musela som brat atb.Máš bolesti?Skoda že nemôžeš ísť,no malý je ešte malinký,to mas pravdu.Ja vchádzam aj vychádzam ešte s dvomi barlami zo sprchy.Doma už aj bez barlí prejdem po byte.Von chodím každý deň ,ešte s dvomi barlami,a už denne bicyklujem na stacionárnom 10-15min.Bolesti nemám,už spím aj na operovanej strane.

kakakina
13. nov 2023

@stanka1311 po sekcii som tiež mala kateter a pri oboch som mala zápal,veľké bolesti.Teraz vďakabohu nie

stanka1311
13. nov 2023

@kakakina budem musieť si dat moč vyšetriť, lebo sak to je už tri týždne

stanka1311
13. nov 2023

@kakakina na bicykel si kedy nasadla, normálne rotoped so sedankou, netlačil ťa zadok

kakakina
13. nov 2023

@stanka1311 neskúšala si tu manossu? Po šiestich tyzdnoch mi doktor povolil stacionárny,a áno normálny so sedačkou .Nic ma netlačí,akurát mám zlatu žilu momentálne🤦🏻‍♀️,tak mám trošku diskomfort.Ale asi zajdi za Dr. lebo mba upozorňovali že každú chorobu hlásiť .

stanka1311
14. nov 2023

@kakakina vidíš, tuto nikto nič nepovedal, má osu som raz skúšala, ale iba jedno vrecko som mala doma

stanka1311
14. nov 2023

@kakakina ja užívam aj wobenzym, tiež sa tam píše o účinkoch na močové cesty