Totálna výmena bedrového kĺbu
Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.
@fg1984 a ked upravis stravu, nepomaha?
@slavuska30 to je už tých 43 rokov za mnou, chcem sa ťa opýtať, že s TEP na aké vyšetrenia sa nemôže ísť ? Mám aj preukaz pacienta s endoprotézou ?
@fg1984 no neviem o tom, že by to bolo nejako obmedzovane, jedine ak CT alebo MR v zavislosti od toho aky material bol na TEPke použitý lebo ich je viacero druhov, potom pri urcitých rehabilitacných procedúrach.. s preukazompacienta po endoproteze som sa nestretla, ale po OP dostavajú poniektori tlacivo o implantáte - možno to bude niečo obdobné..ale môžem to zistit v piatok, sa opýtam presne v robote..
@slavuska30 prišlo mi to z Martina " Slovenský artoplastický register " mám titán necementovaný, možno len preto, že je TEP, aj jadro aj hlavica
@fg1984 hm.to som ani nevedela, že niečo také existuje.človek sa učí fakt celý život...ale vravim opýtam sa v piatok a dam ti vediet.. 🙂
@slavuska30 prepáč, že som sa neozvala skor, ale malý bol chorý..takže náš doktor povedal dnes, že nie su kontraindikované žiadne vyšetrenia, lebo teraz sa robia klby z nových materiálov 🙂
Ahojte vsetky ktore reagovali na moju otazku.neviem ale verim ze vsetko sa deje pre nieco a preco to pisem??mali mi vymenit lavy bedr.klb 31.3 2015 ale zamietli mi to presnejsie zmenia mi termiin vdaka mojej chybe.na tuuto operaciu musii byt clovek fit plus doslovne.a jaby som aj bola ale
musim si dat opravit zuby ktoree su pokazenee.tie co vam menili klb bolo to aj vo vasom priipade tiez povinne??
Proste akurat dnes som bola u zubaara cakaa ma to aj zajtra a musii sa mi to este aj zahojit.no čo už.VŠETKO SA DEJE PRE NIEČO.
@gretula1975 áno, bolo treba absolvovať, zubár, gynekolog, internista, rtg pľúc, hlavy, orl a ster na slabinách a samozrejme vyš krvi.
ahojte vsetky ktore ste mi odpiiisali.chcem vaam oznaamit ze vcera mi vymenili ten klb a mala som spinaalnu anesteezii pri ktorej som chcela spat a aj som spala.od opeeacie je nieco vyse dna ale neciitim sa najlepsie.2krat som vracala a noha ma boli staale rovnako aj ked mi velice dali nieco od bolesti.tak a teraz budem bojovat.
@gretula1975 ahoj ako sa mas po operacii? Mna to caka 23.11.a hrozne sa bojim tych dni po operacii. Mozes mi napisat ako si zvladla tie prve dni po a ako to cele prebieha po operacii? Dakujem ti
@gretula1975 v ktorej nemocnici si bola operovana?
Az teraz som sem nakukla.a odpoviem va postupne
Sse tie prve dni po operacii su znesitelne.ani nevies ako som sa bala hlavne bolesti.ale poviem ti ze ani rana ani klb ma neboleli lebo od bolesti ti budu stale nieco dávat.mna bolel sval ale riadne a to preto lebo mi pri vyymene aj vyrovnali dlzku noh.aspon tak mi to bolo vysvetlene.po 2 tyz.v nemocnici v Topolčanoch tie bolesti ustupli az tak ze som brala len jednu tabletku.asi dalsi tyzden to uz doma.hlavne sa neboj.zalezi ci ti to idu menit pre vridenu chybu.ako mne vtedy je rokovalensencia dlhžia.barle dve nemecke som mala skoro pol roka potom mi dali francuzke barle ale tie po 2 tyž.som vyradila lebo mi to uz povolili a teraz beham v pohode aj ked pohyb v klbe mam obmedzeny ale ja dufam ze v kupeloch sa to napravi.neboj sa nie je to katastrofa.velmi ale velmi som sa bala tejto operacie.prajem len nech ti to vyyde.
@gretula1975 dakujem ti za odpoved. Ja nemam vrodenu vadu.mne povedal doktor, ze budem tyzden v nemocnici. A este operovali ta v uplnej narkoze ci si bola pri vedomi?
@sse bola som pod spinalkou ale uspali ma ked im povies ze chces spat tak oni ta hadam uspia.kde ta budu operovat??
@gretula1975 v dunajskej strede. Velmi sa bojim. A este sa chcem spytat. Mam dve male deti mladsia ma 10 mesiacov. Po akom case si nepotrebovala niekoho pomoc. Viem, ze kazdy to znasa inak. Len by som chcela vediet ako si fungovala doma hned po prichode z nemocnice
Juj to je fakt individualne.ja som upištana.to si priznam ale pokušala som sa vysavat asi tak po 2 týž čo som bola doma.postupne som si našla tie správne pre mňa grify.ale ty určite skôr.len neviem ako budeš brať bábetko tie prvé dni na rukyv.neboj situacie ta donútia samu.je to vlastne forma rehabilitácie.verim tomu že to zvládnes
@gretula1975 viac menej do 8.1. to mam tak zariadene ze ked bude treba bude mi mat kto pomoct. A to uz bude 6 tyzdnov po operacii takze uz by som mala byt samostatna aj s detmi. A ako si zvladala schody?
@gretula1975 a velmi ti dakujem za tieto pismenka. Neviem co ma caka a to je pre mna najhorsie. Operacie ako takej sa nebojim len ten cas po nej neviem co mam cakat.
Jasneee po 6 týž.budes ty fit neboj.to ti daju uz francuzke barle.ked to nemas vrodene tak do 3 mes.si fit plus.a nedakuj som rada ze som pomohla.
@gretula1975 uz len nech to mam za sebou a mozem normalne fungovat. Pekny vecer ti prajem a vela zdravia
@sse detto
Dobrý den , som po operácií pravého a ľavého bedrového kľbu . Ako dlho budem potrebovať , ten " zvýšený nadstavec " na WC misu ?
Dobry den. Som 7 tyzdnov po obojstrannej TEP bedrovych klbov. Pouzivam franc.barle. po akej dobe sa doporucuje nastupit na kupelnu liecbu? Moze sa nastupit aj s franc.palicami? Dakujem za odpoved.

@slavuska30 to zapieranie stolice bolo, ked som mala 12 rokov , 8dní som nebola na veľkej po operácii, tiež bedrového klbu na Hlbokej, hanbila som sa malú potrebu môžem , len s veľkou mám problém, a to je už 43 rokov.