Únava z deti

20. apr 2023

Prečo sú ženy také unavené hlavne z malých detí,jasné tie čo nespia v noci ok! Ja aj spím a som hotová😭nemali by skôr dobíjat energiou?

viestta
20. apr 2023

Nebude to tym, ze matka je "v sluzbe" kazdu minutu odkedy vstane az kym neje spat? Bezne taha sestnastky nielen okolo deti ale okolo celej domacnosti, co su minimalne dva uvazky naraz.

stannkal
20. apr 2023

Už len to ze musíš byť "v strehu" celý čas nesmierne vyčerpáva, a to ani nemusíš nič robiť. Proste to, že keď si s dieťaťom tak nemáš ani chvíľku času kedy môžeš úplne vypnúť. Áno, môžeš si vyložiť nohy a pomaly vypiť kávičku, ale určitý stres tam vždy bude, že akurát zrovna vtedy bude tvoje dieťa niečo po tebe chcieť. Nehovoriac o tom, že to konštantné prerušovanie činnosti a vlastných myšlienok inou osobou je riadna záťaž na nervy.

terry658
20. apr 2023

Záleží aké máš dieťa. Moja suseda mala dieťa, čo od narodenia prespalo celú noc. Cez deň bolo potichu a hralo sa. Ona chodila vysmiata, spokojná.
Ja som mala deti, ktoré do 3,5 roka boli 8-12x za noc hore, cez deň vrešťali, lebo sa samé hrať nechceli, buď som im robila animátora alebo som ich bravala von. Popravde ani žiť som nevládala. Je to veľmi závislé od povahy daného dieťaťa.

autor
20. apr 2023

@stannkal si to vystihla non-stop v strehu

autor
20. apr 2023

@viestta aj 24ky😭

autor
20. apr 2023

@terry658
@terry658 áno veľa záleží od deti ale aj matky

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
20. apr 2023

Dobíjaju, keď nevychovávaš a neriešiš. :D Ja svojím hovorím, v školke je upratovačka, kuchárky, učiteľky... a niekto im aj všetko to jedlo, hračky a pod donesie. xD A ja som tu len jedna.

babulkomale
20. apr 2023

Lebo kto je zodpovedny, ten odkedy ma deti, zije v permanentnom strese.
Zrazu vracanie po celej posteli, zrazu styridsiatky co nejdu zrazit, niekto febrilne krce, niekomu babo neprospieva, trapia sa s kojenim, niekto caka na diagnozu ci vysledky genetickych testov a aj pri zdravých deťoch je tych stresov pozehnane.
Vyliezanie z postielky ked si na wc, pády, zvykanie si v skolke...je toho dost.
A ked sa prida neposluchanie, nespanie a papagajovanie toho isteho dokola, cloveka to vycerpa.

terry658
20. apr 2023

Myslim, že u nás je stále zaužívané, že žena by mala zvládať všetko a ešte aj s úsmevom na tvári. Ja som z tohto kolotoča vystúpila. Prosto nezvládam všetko tak dokonale a už sa zato nehanbím. Radšej si s mojimi deťmi zahrám šach alebo karty, než umývať riady a vysávať. Keď som unavená tak to priznám a nemienim sa pretvarovať že je všetko ok. Sú aj ženy, čo to dokážu lepšie a cítia sa šťastnejšie? Určite áno ale ja sa s nimi nebudem porovnávať pretože nikto netuší, či to tak naozaj je alebo sa na také iba hrajú. Snažím sa byť čo najvďačnejšia za to čo mám a čo si myslia ostatní mi naozaj môže byť jedno.

deni9
20. apr 2023

U mňa presne to iste ako píšete, uz som myslela ze som sama...mam dvojičky (2 roky) som bez energie, a absolútne nič sa mi nechce, ani ma nič nebaví

matkahelka
20. apr 2023

ja napisem za seba- mam 41, 16 mesacnu. som ovela viac v pohode, mam viac energie ako pred 14 rokmi pri prvej dcere. u mna to je tym, ze sme riesili vtedy byvanie, stahovanie, financie, byvali sme v byte bez vytahu a aj ked prva dcera bola omnoho lepsie a pokojnejsie dieta ako teraz tato druha, tak mna tie veci okolo toho strasne vycerpavali. teraz byvame v dome, mame velku zahradu, malu vypustim vonku a sedim na terase a ona si chodi, trha kvety, papa travu. a na obed s nou vzdy spim.niekedy hodinu a niekedy aj cele 3 hodiny, co spi ona.

zorkahorka
20. apr 2023

Okrem deti ubija uz len ten stereotyp - dokola stale to iste, stale upratujem a nic po mne nevidieť. Lebo deti rychlejsie rozhadzuju ako ja stiham upratat. Do toho 10x opakujes to iste a aj tak ta nepocut... a k tomu súrodenecké sarvatky, prekaracky...

cecilia29
20. apr 2023

Máš čas na seba, svoje koničky, rozvoj, režim ktorý vyhovuje tebe?"Asi nie. Ale nevadí, to je proste láska, obetovavaš sa. Môžeš mať náročnejšie deti. Ale všetko sú len obdobia.

babulkomale
20. apr 2023

@terry658 pekne si to vystihla 👍

diamondsspaces
21. apr 2023

Akú máte stravu ? Jete zdravo a pravidelne?

autor
21. apr 2023

@cecilia29 mám koníčky aj cvičenie ale pre tu únavu už ani to nevládzem,verím že to prejde