icon

Už týždeň mám teplotu a bolesť hlavy. Mám ísť na pohotovosť?

sonaj1
31. aug 2023

Už mesiac a pol mám na striedačku hnačky a zápchy, no po novom mám už týždeň zvýšenú teplotu a z toho bolesti hlavy, som vyčerpaná a často mám problém aj chodiť, lebo sa motam. Neviem či by som mala ísť na pohotovosť, mám s tým zlú skúsenosť a neviem či ma nevyhodia hneď...
Na gastro idem v októbri a v utorok mám mať výsledky z krvi u doktorky, no neviem ako dlho ešte takto vydržím, viem, že to možno nie je niečo neskutočne vážne, ale nevládzem už...vody pijem dostatok... Už 3 dni som prerevala zo zúfalstva, pretože neviem normálne fungovať doma.
Takže ako? Pohotovosť alebo ostať doma a čakať?
Nedokážem dať otázku doktorom, keďže všetky skupiny sú už uzavreté a online nič neviem nájsť.

sonaj1
autor
31. aug 2023

@sonaj1 k tomu chcem ešte dodať, že som na diéte, ale žiadna to neovplyvnila, je jedno čo zjem, vždy je výsledok rovnaký...posledný týždeň mám prevažne hnačky

taktotedanie
31. aug 2023

@sonaj1 mali ste ziadat hospitalaziu cestou vseobecneho lekara, cakate na vysledky z krvi
Na pohotovsti vas teda neporiesia tak ako by ste si predstavovala
Hladajte gastro kde vam daju skorsi termin

lilizzachy
31. aug 2023

@sonaj1 trebalo ísť cez týždeň k lekárovi .

sonaj1
autor
31. aug 2023

@lilizzachy bola som tam dnes

taktotedanie
31. aug 2023

@sonaj1 tak si pockajtena vysledky, vseobecna vas mala poriesit predsa

sonaj1
autor
31. aug 2023

@taktotedanie dakujem, to som chcela vediet, lebo vážne neviem ako sa zariadiť, nie som v tomto znalá a nechcela by som zbytočne čakať na pohotovosti, ak to nič nezmení..

taktotedanie
31. aug 2023

@sonaj1 ako ked neviete vydrzat chodte ale neporiesia vas takako by ste si vy snad predstavovali.. mali ste sa pytat na hospitalizaciu

sonaj1
autor
31. aug 2023

@taktotedanie nevedela som, že ma môže hospitalizovať doktorka... Neviem či to vôbec vie ona... Som rada, že mi nakoniec spravila aspoň odbery.. Bola som tam už pred týždňom...

taktotedanie
31. aug 2023

@sonaj1 mohla vypisat vymenny listok s tym, ze vzhladom na taky hentaky stav ziada o zvazenie hospitalizacie..

ariannazara
31. aug 2023

@sonaj1 chod na pohotovosť. Ľudia tam chodia s úplnými sprostostami. Hospotalizuju ta a spavia ti potrebné vyšetrenia hneď.

sonaj1
autor
31. aug 2023

@ariannazara pytam sa hlavne vzhladom na to, ze je zajtra sviatok a ide vikend... Pokial viem vtedy nerobia testy ani nic... Teda aspon som tak pocula... Nemam sa ani koho velmi spytat, preto sa pytam tu

mamina7070
31. aug 2023

velmi pochybujem ze ta s tymto hospitalizuju z pohotovosti max ti daju infuzku s niecim na ukludnenie
ale kludne chod mozno ti to pomoze

euka210
31. aug 2023

@sonaj1 ked si dnes bola u dr, tak je asi zbytocne behat teraz na pohotovost. Hadam to nejako riesi nie? Zakladny KO je za 15 min...cakat na dalsie vysledky co ukazu. Na pohotovost len keby bolo vazne zhorsenie stavu.

karamella0
31. aug 2023

Dlhodobá horúcka je aj pri prodromalnom štádiu niektorých infekčných ochorení…

inga93
31. aug 2023

@sonaj1 nie je pravda, ze nic nerobia cez vikend...

smajliica
1. sep 2023

Na akej diéte si? Podľa mňa to tiež nie je na pohotovosť, reálne ti s tým nemajú čo urobiť.

sonaj1
autor
1. sep 2023

@smajliica diéte podľa fodmaps aby som vylúčila alergény potencionálne

ariannazara
1. sep 2023

@sonaj1 ti robili sibo test?

smajliica
1. sep 2023

Skús si pozrieť aj hit a nízko histamínovú diétu. Ja som mala podobné problémy pri histamínovej intolerancii

sonaj1
autor
1. sep 2023

@ariannazara nie, na gastro dojdem az v oktobri