icon

Uznanie invalidného dôchodku pri stredne ťažkej depresii

7. máj 2025

ahojte, prosim vas ma niekto uznany ID stredne tazka depresia a uzkostnma porucha?

autor
7. máj 2025
@belasy_motylik

Depresia je v princípe vnímania posudzovania liečiteľná diagnóza, preto sa k nej pristupuje v rámci posudzovania ID podľa závažnosti, z toho dôvodu sa ako vážnejší stav vníma ten, ktorý je sprevádzaný hospitalizáciami. Čo sa týka ostatných diagnóz, ako asi vieš, tak zo všetkých diagnóz vyberá posudkový lekár jednu ako nosnú, nemusí vybrať práve depresiu a jednu vedľajšiu, na ktorú sa napočítava max. 10%.

@belasy_motylik myslim ze prave ta depresia ma asi najviac obmedzuje pri praci, mam problemy aj sbrticou, mam zosuchane lumbalne platnicky, vystrelujuce bolesti do nohy, rehabilitacia mi pomohla tak na mesiac.

autor
7. máj 2025
@zobaka

a to tlacia na psychiatra, ci obvodny ta vypisal? dva mesiace naozaj nie je dlha doba, podaj si o id a pytaj liecebnu

@zobaka psychiater aj obvodna mi vraveli ze uz som dlho doma. a ze sa mam vzchopit. len ono sa lahko hovori, ked oni hodnotia stav teraz a pritom celkovo som vlastne cely zivot prechadzala traumami, viem fungovat par mesiacov auz som bola dobre na tom, a doslo k umrtiu v rodine a uplne ma to znova stiahlo na dno,

belasy_motylik
Autor odpoveď zmazal
autor
7. máj 2025
@belasy_motylik
Odpoveď bola zmazaná

@belasy_motylik aha to ma nenapadlo ist na poistovnu sa pytat. ci to co tvrdil lekar je aj pravda.

zobaka
Autor odpoveď zmazal
belasy_motylik
7. máj 2025

Podaj si, ak ty chceš a uvidíš, ale pokiaľ viem tak na psychiatrické diagnózy sú bežné dlhodobé PN, prípadne sa na krátky čas prerušia a prejde sa v prípade potreby na ďalšiu, ak ti lekár robí problémy tak by som sa išla spýtať priamo na poisťovňu či je to obmedzené a na akú dobu.

belasy_motylik
7. máj 2025

Povedz to tak neutrálne, že potrebuješ dlhodobú PN na psy. diagnózu a či je to časovo obmedzené.

zobaka
7. máj 2025

podaj si o ID pozri nemas co stratit, ale aj povedz, ze sa necitis na ukoncenie pn, na mieste statu idem po uplne inych davkach a nie deptat ludi, ktori su na tom zle

autor
7. máj 2025
@zobaka

podaj si o ID pozri nemas co stratit, ale aj povedz, ze sa necitis na ukoncenie pn, na mieste statu idem po uplne inych davkach a nie deptat ludi, ktori su na tom zle

@zobaka ja nemam slov. a ked som zacala pred doktorkou plakat pozerala na mna ako na debila. isla som na urad prace, tam som plakala a uradnicka vravi ze co tam ja robim ze takto si hladat pracu nemozem

zobaka
7. máj 2025

to verim, nastupis niekde vydrzis tyzden a co dalej, ale aspon mas narok este na davku v nezamestnanosti? objednaj sa k psychologicke zatial aspon, to mas uz ukoncenu pn, ked si bola na urade prace?

autor
7. máj 2025
@zobaka

to verim, nastupis niekde vydrzis tyzden a co dalej, ale aspon mas narok este na davku v nezamestnanosti? objednaj sa k psychologicke zatial aspon, to mas uz ukoncenu pn, ked si bola na urade prace?

@zobaka ano ukoncenie. a cakam na priznanie podpory

zobaka
7. máj 2025

tak aspon nieco urcite vyhladaj psychologa, vidis co sa tu deje ja uz nemam slov

autor
7. máj 2025
@zobaka

tak aspon nieco urcite vyhladaj psychologa, vidis co sa tu deje ja uz nemam slov

@zobaka ani ja a ja nevladzem uz sa hadat s lekarmi. co si ma clovek ublizit aby pochopili ze som neni v poriadku alebo ja nechapem

deti95060810
7. máj 2025

choď na pohotovosť a povedz že sa zle cítiš, máš psych. problémy, lekár ukončil pnku .... a pýtaj sa na okamžitú hospitalizáciu...
počítaj s tým že tam budeš aj zo 2 týždne ... potom možno budeš pokračovať v pn.

autor
8. máj 2025
@deti95060810

choď na pohotovosť a povedz že sa zle cítiš, máš psych. problémy, lekár ukončil pnku .... a pýtaj sa na okamžitú hospitalizáciu...
počítaj s tým že tam budeš aj zo 2 týždne ... potom možno budeš pokračovať v pn.

@deti95060810 dakujem

tramtada31
8. máj 2025

Jedine, čo mozes ist, tak na psychiatrickú pohotovost tam, kde patríš (podľa miesta trvalého pobytu, aj tam plati rajonizacia). Nemajú miesta, takze si tá tam ani dlho nenechajú, max 2 týždne, ale keď prídeš, musia tá zobrať. Oni ti prestavia lieky

taktotedanie
8. máj 2025

Musis mat za sebou dlhodobu historiu liecby a hospitalizacii ak chces aby tato diagnoza bola ta hlavna, posudky atd
Poznam zenu co ma tazky stupen depresie, opakovane hospitalizacie no snad aj 10xbola hospitalizovana ak nie viac, navsteva stacionarov, psychoterapii a teda tolko co sa nabehala ona a jej rodina po uradoch je brutal, strasne vela posudkov neustale nieco musela doplnat. ledva jej schvalil ID,

autor
8. máj 2025
@taktotedanie

Musis mat za sebou dlhodobu historiu liecby a hospitalizacii ak chces aby tato diagnoza bola ta hlavna, posudky atd
Poznam zenu co ma tazky stupen depresie, opakovane hospitalizacie no snad aj 10xbola hospitalizovana ak nie viac, navsteva stacionarov, psychoterapii a teda tolko co sa nabehala ona a jej rodina po uradoch je brutal, strasne vela posudkov neustale nieco musela doplnat. ledva jej schvalil ID,

@taktotedanie poviem uprimne, asi nemam na toto nervy. ja mam spravy ale teraz nemam na to sil. ale dakujem za informaciu

belasy_motylik
8. máj 2025

A aké máš všetky diagnózy? Že by sa dalo stavať na inej.

lienka.7
8. máj 2025
@anonym_autor

@taktotedanie poviem uprimne, asi nemam na toto nervy. ja mam spravy ale teraz nemam na to sil. ale dakujem za informaciu

@autorka a to z ID potom aj vyzijes?

taktotedanie
8. máj 2025

Ako vy chcete ja by som riesila bud hospotalizaciu alebo ineho psychiatra

autor
8. máj 2025
@lienka.7

@autorka a to z ID potom aj vyzijes?

@lienka.7 ja neplanujem zit len z ID.

autor
8. máj 2025
@taktotedanie

@taktotedanie nad hospitalizaciou uvazujem ale to potrebujem odporucanie od psychiatra?

autor
8. máj 2025
@taktotedanie

@taktotedanie hospitalizacia by bola lepsia, mne nepomoze jedno sedenie za mesiac u psychosa ja potrebujem denne sedenia a ja som citala ze v Pezinku tam to tak je.

bosorkabb
8. máj 2025

Áno v Pezinku sú sedenia ale nie denne. A potrebuješ žiadosť na hospitalizáciu najlepšie od psychiatra. A sú tam dlhé čakacie lehoty.
Čo sa ID týka nie je nutná hospitalizácia. Pomôže ale nutná nie je. Dôležité sú lekárske správy a to ako to vidí tvoj lekár. Získať ID na depresiu je fakt ťažké.
A áno SP momentálne rieši dĺžku PN.

autor
8. máj 2025
@bosorkabb

Áno v Pezinku sú sedenia ale nie denne. A potrebuješ žiadosť na hospitalizáciu najlepšie od psychiatra. A sú tam dlhé čakacie lehoty.
Čo sa ID týka nie je nutná hospitalizácia. Pomôže ale nutná nie je. Dôležité sú lekárske správy a to ako to vidí tvoj lekár. Získať ID na depresiu je fakt ťažké.
A áno SP momentálne rieši dĺžku PN.

@bosorkabb potom v com je rozdiel denna liecba doma a denna liecba v nemocnici.

bosorkabb
8. máj 2025

V nemocnici si neustále pod dohľadom. Lieky berieš či chceš alebo nie. Nemocnica nie je kúpele. Nemocnica ťa stabilizuje a pustí domov.
Ine je keď je liečba nariadena súdom tam sú aj taký.
Dennú terapiu má fakt málokto. Podľa mňa nikto. Nie je to možné z kapacitných dôvodov.

horvmarek
Odpoveď bola odstránená
taktotedanie
8. máj 2025

Zavolaj si tam popytaj sa

autor
8. máj 2025
@bosorkabb

V nemocnici si neustále pod dohľadom. Lieky berieš či chceš alebo nie. Nemocnica nie je kúpele. Nemocnica ťa stabilizuje a pustí domov.
Ine je keď je liečba nariadena súdom tam sú aj taký.
Dennú terapiu má fakt málokto. Podľa mňa nikto. Nie je to možné z kapacitných dôvodov.

@taktotedanie asi tak jedine, dakujem
@bosorkabb hapem ze je vela pripadov.