V črevách mám kvasinky
Ahojte,mam crevach kvasinky a nemozem sa ich zbavit,je tu nejake spolutrpitelka?je tu vela tem na kvasinky ale to su vacsinu u deti 😖
začni týmto nápojom a bude po problémoch -nielen kvasinky,zároveň porieši v tele čo treba riešiť
@lulecko2311 posli mi do IP mail adresu
@lulecko2311 baby, vlastna skusenost - ja som mala zistene kvasinky v stolici, dr. mi dala antb. Fungalon 2x8tbl balenie. mala som to na 16 dní + probiotiká nejaké, ale nie hociaké, no musí to všetko predpísať dr. + upravená strava = 2-3dni po dobratí antibiotík som dala opäť vzorku stolice na rozbor a dnes mám výsledky = sú negatívne! žiadne zlé kvasinky už nemám emoticon dr. mi dala papierik s potravinami ktoré musím vylúčiť úplne. síce na intternete som potom pozerala, a ľudia a články ma tu vystrašili, že nesmiem ani ovocie, dokonca som našla že ani mäso, ani celozrné pečino.. ale držala som sa stravy podla mojej doktorky, že veď uvidíme. a zabralo to, takže rada sa s vami podelím o info., ale baby, vážne to dodržiavať, nie že "veď kúsok ma nezabije..", je tisíc ďalších jedál, ktoré jesť môžete, tak na tie sa treba zamerať a nie fňukať, že "a čo mám jesť?! nič nemožem jesť.."
takže tu sú potraviny, ktoré treba ÚPLNE vylúčiť:
-pivo, alkohol, káva, víno
-ocot
-plesňové syry, Niva, huby
- zavarániny (kompóty), nakladaná zelenina (napr. nakladaná kapusta atď)
- biele pečivo a žiadne výrobky, ktoré obsahuje droždie (čítať na obaloch, príp. každý dobrý obchod má pri pečive niekde vyvesený zoznam zložiek daného pečiva, alebo sa treba pýtať predavačky)
-"bielu" cestovinu, "biele" špagety, rezanky, halušky (všetko vymeńte za celozrné)
-zákusky, koláče, keksy a pod.
-údeniny
- syntetické vitamíny (tzn. napr. vitamín C v tablete, ako je Celaskon, Cetebe, nejakí hlúpi Marťakovia, ako ich moja dr. nazvala.. verte či nie, aj bez umelých vitamínov neochoriete ;) trošku viac zeleninky a ste zdraví ako ryba..a chorobe sa neuchránite aj keby zjete 10tbl denne C, raz-2x do roka proste človek musí ochorieť..)
-mlieko (mliečne výrobky ako jogurty, tvaroh, cottage, acidko, kefir a podobne, všetky môžete)
-oriešky, arašidové maslo
-sladené vody
-olivy
-sójová omáčka (ani tú "kvapku" do mäska, "veď to len kvapka" - nie!!)
-umelé rastlinné tuky (napr. šľahačka!) a nevedela som čo všetko tam patrí, tak som obmedzila tie bežné masla, ako je Veto, Flora, Rama alebo neviem aké jete
-->tzn. polievky bez záprašky (ani nespoznáte rozdiel), omáčky s múkou a maslom tiež nepotrebujete, zemiakovú kašu s kvalitným živočíšnym maslom, a tak emoticon
avšak aj keď už dnes mám výsledky na kvasinky dobré, v tejto strave mi dr. odporúčila pokračovať 3 týždne a potom postupne môžem pridávať aj tieto "zakázané" potraviny... to že nemám kvasinky dnes, neznamená, že sa nemôžu vrátiť ak hneď vypijem pohár mlieka, dám si hrsť orieškov, na raňajky biely rožok, na desiatu croissant a na obed knedľu emoticon pekne postupne, žalúdok by to nezvládol - moja druhá skúenosť,
"nevydržala" som to a už keď som odovzdala vzorku na rozbor, tak po 2a pol týždni som si povedala, že veď môžem si dať keks - rovno Snickers som zožrala!! - celé zle, tak ma rozbolelo brucho, že som si myslela, že odpadnem a prosila som Boha, nech to prejde a sľúbila som, že už to nikdy nesparvím (nezjem niečo čo viem že mi uškodí)... dostala som hnačku a zvíjala som sa od bolesti.. žalúdok to ešte nezvládol.. takže preto treba v tom vytrvať, a ísť na to teraz postupne.. ja už to nechcem zažiť znova, takže som plne odhodlaná pokračovať emoticon
este chcem podotknut, ze co zabralo mne, nemusi inym, alebo mozte mat vyssie "stadium" toho a liecba moze trvat dlhsie..neveim..
pytate sa ci nedavam ovocie - prave o tom som pisala, ze na blogoch na internete ma "vystrasili" ze ovocie sa nesmie pri kvasinkach. ale moja dr. mi to vobec nezakazala, tak som ho smelo jedla.. a ja dokonca pojem az vela ovocia 😀 a vyliecila som sa. takze ovocie urcite mozete 😉
ranajkujem ovsene vločky - ovsenú kašu 😉 kedyysi som si to nevedela predstaviť, no pol roka už prevažne ranajkujem vločky, obcas to obmenim... zacala som s vlockami, lebo pred kvasinkami som mala helicobaktera o ktorom som nevedela, a dost problemy s ttrvenim, tak som sa rozhodla prejsst na zdravsiu stravu a vlocky som zacala jest takmer denne. Travenie sa mi veelmi zlepsilo, strasne stastna som z toho, a navyse ovsena kasa mi moc chuti, niekedy sa neviem dočkať rána 🙂 cca 4-5PL ovsených vločiek zalejem vodou tak aby plávali (možno 2dcl odhadom) a to dám variť. potom keď to zovrie, nechám na cca 10 minút odstáť, aby vločky tak "nabobtali" (nasiakli vodu) a vtedy vznikne fakt KAŠA, (ak nechcete kašu, nemusíte. môžete jesť hned take riedke, prípadne aj ovela viac vody mozete dat, to je na vas.) do ktorej si nakrájam 1 banán, alebo 1 jablko, často ešte possypem poriadne škoricou, prípadne kokos 🙂 alebo akekolvek ine ovocie, ale tieto 4 varianty su u mna TOP 🙂 a ked som bola pred tou dietou, tak som jedavala kasu s mliekom, nie s vodou - a tu s mliekom si neviem vynachvalit, ale teraz nemozem no. a este aj vlasske orechy do toho - to uz bola uplna lahoda 🙂 ale aj bez toho je to perfektné.
@mmichael
@januus ´dakujem za vyčerpávajúce vysvetlenie, ja sa s candiou trápim už dosť dlho, ale je pravda, že som stravu - sladké, pšenicu síce obmedzila, ale nikdy úplne striktne nie, sem tam koláčik, sem tam chleba, ale keď som si prečítala to, čo si napísala, vytlačila som si to na chladničku a nejem to, už odvčera ha ha, to je večnosť, ale som odhodlaná vydržať, a prosím ťa chlieb si čím nahrádzala, ryžu si jedla? a tie suché chleby také ako polystyrény si jedla?
ja sa často zakecám moc 😀 😀
ja som si piekla zdravé koláčiky z ovsených vločiek, takže tie z bielej múky mi nechýbajú 😉
supe, že ste s tým začali, treba pokračovať, zotrvať a výsledka prídu 😉 pečivo som úplne vyhodila, lebo nenašla som také, kde by nebolo droždie.. jendo také bolo, ale zase malo mlieko a orechy. takze nic pre mna.
pecivo vobec nepotrebujem.
ryžu, zemiaky, celozrnnú cestovinu - jasné, že som to jedla 🙂
suché chleby=sucháre? tie nie, nejem ich bežne, iba pri žaludočnej viróze :D
ale asi myslíte polystyrény=ryžové chlebíky = tie áno, ved to je len ryža 🙂 ale ani tie bezne nejem casto, ale obcas som si dala
citajte zlozenie a ak to neni z obycajnej muky alebo ak tam nie je drozdie, tak mozete.. 🙂 urcite ak viac pohladate, najdete aj pecivo bez drozdia 🙂 aj aj som uz tusim nasla, ale povedala som si, ze uz kaslem an to, nechyba mi pecivo 🙂
bryndza sa môže.
a kyslá kapusta NIE 🙂 ja som to nazvala "nakladaná", lebo ma nenapadlo ako to správne pomenovať 😀 takže UPS zabudla som dôležitú vec: OCOT sa nesmie rozhodne!!!!
viem, ze tam nie je ocot.. ale ani napr v kompotoch nemate ocot 🙂 tam ide o ine... uz len v nazve ze "kvasena" a vy sa chcete zbavit kvasiniek.. tak to nejde dokopy.. je to potravina, ktora podporuje mnozenie kvasiniek a my chceme uplne znicit to prostreddie, preto ani štipku ničoho "zakazaneho" nemozete, aby ste tie kvasinky znicili do poslednej.. lebo date si napr krajec chleba ktory obsahuje drozdie, to je vhodne prostredie pre zivot kvaasinky, tak sa vam nejake zase udrzia v zaludku.. a takym tempom sa ich nezbavite nikdy.. (velmi zjednodusene povedane, ale v principe to plati) a ta liecba probiotikami je dolezita aj potom (ako ja teraz), aby ste potom obnovili crevnu "floru" - prostredie, aby ste boli zdrava a mohli opat jest aj tie kysle "zakazane" veci.
@mmichael za (dnes uz) 3 tyzdne, som schudla len 1kg - ale to preto, ze v podstate ja som chcela schudnut uz pol roka ako som vyssie pisalla, takze ja som presla na zdravu stravu - biele pecivo u mna uz nebolo, a bielu muku celkovo som dost obmedzila, polievky bez zaprasky, ziadne omacky - takto to robim fakt par mesiacov..
takze mne tato strava obmedzila len mlieko, orechy, kompoty a alkohol a nejakych par drobnosti, ktore ked prestanem jest, tak aj tak hned neschudnem 😀 sand chapete..
a ja sa stravujem tak, aby som nebola nikdy hladna, ja by som nemohla byt hladna, potom by som sa prežrala sladkostami a somarinami.. takze ja jem tak akurat, aby som nepriberala, maximalne trochu schudla, ale to uz nepotrebujem, takze sa rada najem zdravych potravin dosýta 🙂
no ak doteraz ste jedli keksik tam, a biely rozok tu, a kolacik ku kavicke .. a teraz to vynechate, rozhodne schudnete 😉 ale ak nechcete, aj zo zdravych potravin sa da pribrat 😉
@mmichael a chutilo? 🙂 aj ja som dnes mala presne taku 😀 mala som s polkou bananu, s polkou jablka a skoricou, ale skorice som dala veeela, az mi nechutilo velmi 😀 a aj med mozete OBCAS (2x za tyzden) 🙂 aj cukry su dolezite pre telo 😉 ale tie zdrave - co med JE 🙂 urcite lepsie ako nejaky keks ci zakusok 😀 drzte sa, ja uz takto idem 3 tyzdne a v pohode, takze ideme spolu! 🙂
-ahojte aj ja sa trapim s uz dlhooo s kvasinkami , to ste ma potesili ze med mozem 2 x tyzdenne 🙂 myslela som si ze ho budem musiet vylucit uplne.. ale neviete nahodou niekto poradit do kolacikov (zvycajne robim len pohankova muka+kokos+med+mak+vajce) zvyknem davat vinny kamen - ten mozem pouzivat ???? a tak isto orechy - robim mandlove mlieko - je to tiez problem pit???? dakujem
inak jannus dakujem zoznam tiez davam zajtra na chladnicku 🙂
Ahojte, je tu niekto, kto trpí kvasinkami už 10 rokov??...ja áno, chcela by som sa Vás spýtať či táto diéta je vhodná aj pre tých, ktorí to majú dlhšie.
@januus az na to, ze Fungolon nie je antibiotikum, ale antimykotikum http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pil/fungol...
zdoraznujem to len preto, ze chces studovat medicinu, tak aby si sa orientovala v pojmoch. 😉
@januus, prosím a vinny kameň (prášok do pečiva) sa može? Mne zistili candidu cca pred mesiacom. Cukor som vylučila, ajked skrty v pečive nie kedže pečivo jem stále, čo je asi chyba. Dnes som napr cele doobedie strávila na wc lebo včera som si povedala že aa ved mi už celkom fajn pár dní že jeden keks neuškodí a buuum, som tam kde som bola :( a určite to je z toho keksu (mrte cukru) lebo inak som jedla len zemiaky, tekvicu a kuracie maso - všetko pečene iba na bylinkách a soli, bez tuku.
Akurát ako píšeš o tej kaši, ja vode som nikdy neskušala, rbievam si pohánkovú, ale normálne mlieko som nahradila ryžovým a celkom sa to dá 🙂
Ak teda táto diskusia tu ešte žije, tak možem poprosiť o info, či pri candide v čevách može prehánať aj to ked som den pred tým zjedla jeden keksík a v pečive bolo to spomenuté droždie?
Niekde som čítala že ani zemiaky by sa nemali a t už potom faktneviem čo by som jedla...
dakujem za každu radu.
AHojte aj ja by som poproila viac info o diete a čo by som mala jest a čo vylučiť potrebujem radu lebo už neviem ani čo mám jesť a tiež poprosím do ip

@lulecko2311 - Pri protikvasinkovej diete je dolezite vyhybat sa hlavne potravinam a jedlam, ktr. podporuju mnozenie bakterii a kvasieniek. Medzi tie jednoznacne patri biely cukor, biela muka, kravske mlieko a vsetko co ich obsahuje. Hlavne by ste sa mali zamerat na vylucenie cukru, ktr. organizmus prekysluje a tym tvori zivnu podu pre kvasinky, ktr. potrebuju na prezitie kysle prostredie. Vhodnou nahradou okrem stevie aj brezovy cukor, ktr neprekysluje, ma nizky GI7, preot je vhodny aj pre diabetikov.
Bielu muku sa snate nahradit celozrnnou a kravske mlieko nahradte rastlinnym - receptov na domacu vyrobu je na nete mnoho - kokosove, pohankove, makove atd.
Dolezita je aj celkova ocista tela, detoxikacia, najlepsia je prirodena stravou - do jedalnicka zaradte vela ovocia, zeleniny, strukovin, orechov, semien, skratka potraviny s vysokym obsahom vlakniny, ktr. ma tu uzasnu schopnost, viazat na seba toxiny. Pite prevatenu teplu vodu alebo si robte zel. smoothies.
Ako doplnok ku strave Vam pri detoxikacii pomoze aj chlorella, alebo bodliakovy olej, ktr. precisti a posilni najmä pecen, to je organ, ktr. je najviac zatazeny toxinmi.
Vsetko spomenute a mnoho zdraveho, prirodne oleje, kozmetiku ako aj zdravu vyzivu a jej doplnky najdete v nasej ponuke. Nakolko sa venujeme aj vyzivovemu poradenstvu, radi Vam poradime aj v tejto oblasti, nevahajte nas kontaktovat.