icon

Vedľajšie účinky Prednisonu

Včera o 21:46

Ahojte. Prosim vas mate niekto predstavu, ako dlho po uziti Prednisonu odidu jeho vedlajsie ucinky? Uz to nedavam. Dali mi ho kvoli tinnitusu, brala som 5 dni 3 tablety rano, ale uz dnes som dala len 1 aj ked som ho mala brat este dva dni tak a potom znizovat. Lebo velmi je mi z neho zle. Extremne sa mi zhorsili extrasystoly, mam pocit ze mi srdce z hrude vypadne 😔. Liek na srdce akoby mi ani neucinkoval a celkovo velmi velmi zvlastne pocity zazivam. Ani ho uz neuzijem. Zial od dr v sprave nemam nic, kedze zvazovala s kardiologom ci mi ho dat a velmi zakladne info som dostala len do telefonu. Mozno aj povedala ze vysadit ihned ak by bolo srdce horsie, ale stale som si hovorila ze to moze byt zhorsenie len stresom, az som sa dostala az k tomu ze mam pocit ze mi srdce skace den/noc. Ak ste docitali az sem, mate niekto skusekost, kedy by mohli ucinky toho lieku odist? Vdaka. Ps: precitala som z netu strasne vela info, ale k tejto som sa nedostala. Iba pri dlhodobom uzivani.

Strana
z2
autor
Včera o 23:09

Chcem vam zienky podakovat. Ze niekomu cez Vianoce podavate pomocnu ruku svojimi komentarmi, skusenostami. Vazim si to ❤️

anonym_1e264a
Dnes o 07:22

Ahoj, tak mne robí Prednison aj iné kortikoidy veľmi zle. A to som brala maximálnu dávku 20 mg ráno. Okrem toho, že očerveniem v tvári, búši mi srdce, a je mi psychicky zle. Mám veľké úzkosti, nervozitu, idem do depresie, problém so spánkom apd. Už niekoľkokrát som skončila na CPO kde mi dávali lieky. Najviac sa mi páčilo, že raz mi dali na to hydrocortison - čo sú vlastne ďalšie kortikoidy. Až potom sme zistili, že ja nemôžem prednison.

janiely
Dnes o 07:58
@anonym_autor

@janiely tak mam tlak teraz 146 na 90. Tak som vystresovana, asi aj z toho. Aj vyssi som mala pred chvilou, tak sa snazim ukludnit nech to ide dole.
@sss777 ďakujem vám dievcata. Zvazim ci teraz alebo rano. Najradsej by som aj hned, ale nechcem tu atmosferu kazit.

@anonym_autor no ja by som s takym tlakom sla na pohotovost, stres nestres, tlak ukazuje jasne vyssie cisla, zaroven sa necitis dobre, mal by ta vidiet lekar a upravit liecbu. Dnes sa ako citis? Nebola si predsa na tej pohotovosti? Este ma napadlo, ale vcera som uz odkvecla unavou, dat si magnezium, to davali aj mne do zily po prudsom vyskoceni tlaku aj stresu zaroven. Ten ti neublizi.

janka54321
Dnes o 08:00

@anonym_autor u mňa to bolo extrémne priberanie...ja som to prvýkrát brala asi 2 mesiace a 10 kg som pribrala ..inak žiadne vedľajšie účinky som nemala ...po dvoch rokoch som sa tej váhy zbavila

belasy_motylik
Dnes o 08:18
@anonym_autor

Chcem vam zienky podakovat. Ze niekomu cez Vianoce podavate pomocnu ruku svojimi komentarmi, skusenostami. Vazim si to ❤️

@anonym_autor tiež som brala 60mg, mesiac, spolu s tak silnými ATB, že sa lekár bál že mi ich nebudú chcieť v lekárni vydať. Potom sa pomaly znižovala dávka. Počas užívania Presnisonu som podľa jeho inštrukcií úplne vynechala soľ a sladké zo stravy, strava bola úplne diétna, mäso len kuracie prsia dusené a pod., vysadzovanie bolo dlhé a postupné, inak by ma to zabilo. Nežiadúce účinky som opísala tu https://www.modrykonik.sk/blog/belasy_motylik/article/ked-sa-vas-pokusi-zabit-farba-na-vla-11ppx7/

Strana
z2