icon

Vidí lekár, či som prevzal receptový liek?

martin789456
29. okt 2024

Ahoj

chcem sa opýtať či náhodou niekto z oblasti alebo skúsenosti nevie poradiť
- vidi, lekar ktory mi dany liek predpisal (alebo iny lekar ktory ho momentalne zastupuje - v inom meste/ ambulancii), ci mi dany liek ktory mi predpisal vyprsal, prevzal som si ho alebo je recept este aktivny ?

any_soj
3. nov 2024

@martin789456 tvoja rodina, lekári, nemôžu, ak nevedia tvoje rodné číslo. Čo v podstate nemajú dôvod vedieť.

zuzulka558
3. nov 2024

Vidí, ja mam recept co vyberám každé tri mesiace a posledne som zabudla mala to zapísané aj v karte keď som bola na kontrole

bykaterina
3. nov 2024

@taktotedanie ďakujem veľmi pekné ♥️

bykaterina
3. nov 2024

Takže za mňa je ok že vidí aj tvoju anamnézu lekár. Ale nie do riti, že na nočnej bude moja rodina alebo suseda lustrovať moj zdravotný stav. A samozrejme vieme že ľudia ťažko udržia niečo, a jazyk ich svrbí.
Uvedieme príklad niekto má zlé obdobie lebo mu niekto zomrel a ide k psychiatrovi alebo k psychológovi.
Alebo niektorá žena musela ísť na kyret, ...
Alebo že dieťa je adoptované, alebo z darcovskych spermií...

Toto je problém nie že či vidí či mi niekto predpísal magnezko..

maranco
3. nov 2024

@bykaterina lustrovania si vieš sama kedykoľvek skontrolovať stačí ti občiansky preukaz vydaný po 1.3.2015.

bykaterina
3. nov 2024

@maranco ale keď nemám aktivovaný čip asi nie že?
A druhá vec čo a tým keď zistím kto to kukal? Asi s tým tak či tak úrad nejaký nič neurobí.

maranco
3. nov 2024

@bykaterina BOK si musela zadávať na klávesnici pri podávaní žiadosti o OP, ak si ho zabudla môžeš ísť na oddelenie dokladov a zadať si nový BOK
budeš vedieť kedy a či vôbec bol niekto na teba bezdôvodne zvedavý

bykaterina
3. nov 2024

@maranco ďakujem, skočím tam aj tak si musím nový pas vybaviť.
A dúfam že aj iným tvoje rady pomôžu. Ďakujem

maranco
3. nov 2024

@bykaterina ak máš OP vydaný pred 20.6.2021 môžeš si rovno aj ten vymeniť, môžeš potom prepísať auto cez internet, podpisovať splnomocnenia, meniť veci na katastri

so starším OP vieš len pozerať zdravotnú knižku, písať/čítať listy od úradov ale nemôžeš plnohodnotne podpisovať

pred návštevou si urob rezerváciu nech tam dlho nečakáš https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

rivini
3. nov 2024

@taktotedanie to je co za pristup? Ako keby mal clovek len dve moznosti…nechat so svojimi udajmi robit, co ini chcu, a drzat hubu, alebo nedostat sluzbu, za ktoru roky odvadza zo svojho prijmu odvody. Cize je klient a ma pravo na dostojne a bezpecne zaobchadzanie s informaciami. A ano, to iste ocakavam aj od pristupu policie a inych uradov…Nastastie nezijem na SK…predstav si, ze existuje moznost navstevovat lekarov, mat elektronicku zdravotnu kartu a system ochrany osobnych udajov, vdaka ktoremu si nemoze kadekto pozerat sukromne informacie. A kde sa nemusi obavat, ako utorka prispevku, ze si kadekto precita, ci si vybrala recept. Co by malo byt mimochodom samozrejme a prekvapuje ma, ze tebe ako zdravotnicke to vobec nevadi. Pracujem v oblasti, kde mam tiez pristup k doveryhodnym udajom a teda velmi by mi vadilo, keby som mala moznost „teoreticky si pozriet cokolvek“. Uz len kvoli pravnej ochrane samej seba…

bykaterina
3. nov 2024

@maranco áno viem aké sú možnosti, len pani úradníčka bola taká pinda že mala toľkoooo práce že mi ani diplom nezaevdivola, a keď som jej to pripomenula že už je neskoro. A stále som sedela na tej stoličke 🤦 . Ale som si povedala nejdem sa s ňou naťahovať však keď čo nemusím mať titul na op. Do roboty aj tak musíš v rámci CV dávať diplom.

taktotedanie
3. nov 2024

@rivini tym ze ides do daneho zariadenia suhlasis s pouzitim osobmych udajov

rivini
3. nov 2024

@taktotedanie presne…na konkretne ucely…nedavam „totalny“ pristup vsetkym k vsetkemu. O tom predsa hovorim cely cas

taktotedanie
3. nov 2024

@rivini pokial si v systeme danej nemocnice tak si k tomu dala suhlas

martin789456
autor
3. nov 2024

@maranco nevies si pozriet lustrovania v ramci danej nemocnici 🙂

martin789456
autor
3. nov 2024

@mircalla o co ide tebe ze sa staras do zivota cudzich ludi ? si presne ten typ ludi co by radi ohovaraju a radi by si lustrovali a sirili citlive infomacie 🙂 co je teba do toho 🙂 preco sa pytas ?

a inak ...ty si narkoman, alkoholik alebo psychiatricky pacient? si spokojny/a so svojim zivotom ked prides vyzvedat uplne zbytocne osobne udaje o neznamych ludoch na fore ? 🙂 uz ked sa pytas mna tak urcite nemas problem zdielat tieto citlive informacie aj ty o sebe , to by bolo fer. este prosim dopln vsetky choroby, a pocet partnerov, kolko krat si pila a kolko krat si mala v zivote depresiu a preco 🙂

martin789456
autor
3. nov 2024

@rivini mna by napriklad zaujimalo - ak by som mal dovodne podozrenie ze sa v danej nemonici vynasaju osobne udaje o mne od niekoho ( typu , dana osoba sa mi slovne priznala ze si ma lustrovala a povedala mi aj ako dokaz udaje ktore nema odkial inak vediet )

ci viem nejako poziadat aby z daneho zariadenia mi vydali kopiu mojich dokumentov o zdrav stave a vymazali zaznamy ak si neprajem aby tam bolo s mojimi udajmi nakladane typu ze cokolvek co tam je zaznamenane je na druhy den "na ulici" .. lebo takto by to asi nemalo byt 🙂

timea301196
4. nov 2024

@martin789456 ja by som išla na políciu

taktotedanie
4. nov 2024

@martin789456 slovo proti slovu
Policia nic neporiesi
Za mna situaciu priklaslujete a hrotite
Chodte k inym lekarom a do inej nemocnice

mircalla
4. nov 2024

@martin789456 Vobec, len mi pride, ze si divny alebo paranoidny. Mne je jedno, kto co vidi, nemam co skryvat

rivini
4. nov 2024

@martin789456 netusim, ako to je na Slovensku. Ja napriklad na svojej e-Karte vidim, kto si kedy kde info pozrel, aj cas otvorenia dokumentacie…

maaji
4. nov 2024

Áno, vidí

martin789456
autor
7. nov 2024

@mircalla mne pride ze si nestastny clovek 🙂 ale nepotesim ta tvoja intuicia stoji za hovno lebo ani v jednom pripade kedy si sa ma snazila ponizit si netrafila 🙂

mircalla
7. nov 2024

@martin789456 Tvoj nazor je mi uplne ukradnuty. Nestastny budes ty, ked toto riesis a neda ti to spavat. Ja som v pohode. Zit v dakom neustalom strese a paranoji...nic moc

maickamf
7. nov 2024

@martin789456 nakolko lekari pouzivaju system eZdravie, tak vidia o pacientovi vsetko

martin789456
autor
7. nov 2024

@mircalla ok tak mi aspon odpovedz preco chodis vypisovat nenavistne komentare a snazit sa vybijat zakomplexoane ego/snazit sa niekoho zhadzovat. pod prispevkom cloveka ktory a tieto tvoje komentare nestoji ? robis to aj v normlanom zivote ? nestojim o tvoje primitivne nenavistne bludne komentare (kde sa ma snazis vykrelis ako alkoholika, psychiatrickeho pacienta..nakolko ani jedno niesom a si fakt cudna ked mas toto potrebu prist vypisovat niekomu🙂 ja nechcem mat nic spolocne s cudnymi ludmi tak, viac mi nepis pod ziaden moj status.... a odporucam psychologa/psychiatra - ak ma budes dalej obtazovat budem to riesit s podporou stranky.

mircalla
7. nov 2024

@martin789456 Waw agresivny k tomu. Nech sa paci ries s podporou stranky, nick vytvoreny vcera....Trosku chill out, neber sa tak vazne. Ak si dobre pamatam, neozvacila som ta za nic z toho, len som sa opytala....to je rozdiel. Az to tak neprezivaj.

martin789456
autor
7. nov 2024

@mircalla opat pises bludy, prosim zapit lieky a sup spat, a daj mi uz pokoj 🙂

mircalla
7. nov 2024

@martin789456 Troll jak vysity.

martin789456
autor
7. nov 2024

@mircalla pekne ze sa vies tak pekne pomenovat a uz sup na terapiu 🙂 uz ta tu nechcem vidiet pod mojim prispevkom, lutujem tvoje deti , dufam ze aj k nim sa takto spravas ako sa prezentujes tuto 🙂 fakt rob s tym nieco , nemyslim to v zlom - tie deti a okolie to ocenia , a zbohom navzdy